Trikkeligaen

Slik ser 3.- og 4.-divisjonsklubbene ut før høsten – stor oversikt

Det kjempes i både topp og bunn for flere Oslo-lag i 3. og 4. divisjon. Her får du en full oversikt over samtlige lag på nivå fire og fem før høstsesongen braker løs.

Sist oppdatert onsdag 16. august med første runde etter ferien

Der avdeling 6 i 3. divisjon har holdt koken gjennom siste halvdel av juli, og starten av august, har avdeling 1 hatt nesten en måneds ferie. I divisjonen under har 4. divisjon hatt ferie i nesten to måneder. Slik er situasjonen for de av lagene våre som skal i aksjon igjen denne helgen.

3. divisjon, avdeling 1

Frigg

Frigg spilte 2. divisjon i fjor, men rykket ned. Magnus Aadland og co. har bare tapt tre kamper, men Lysekloster er fullstendig overlegne i avdelingen. Frigg har nå 16 poeng opp, med en kamp mindre spilt, men med bare 12 kamper igjen av sesongen skal alt klaffe for at det skal bli opprykk på Tørteberg. Gikk på et ordentlig bananskall borte mot Stabæk 2 i første kamp etter ferien.

Høstsesongens åpningskamp: Stabæk 2 – Frigg (2-1)

Lokomotiv Oslo

Lokomotiv Oslo ligger trygt plassert midt på tabellen på en 7. plass med 20 poeng på 15 kamper etter en god avslutning før sommeren med to strake seire. Det skiller bare tre poeng fra Loket på 7. plass opp til Sandviken på 4. plass, og samtidig sju poeng ned til Ullern 2 under streken etter seieren i helgen. Har hentet Vemund Wøien fra Gjøvik-Lyn. Samtidig har de mistet Joakim Birkeland og Olai Bjørdal, som begge flytter fra Oslo.

– Vi har som lag prestert mange solide kamper, særlig mot de antatt beste lagene. Samtidig har vi en del knepne tap og uavgjort som har resultert i en poengfangst som er mindre enn vi hadde håpet på. Det positive er at vi gjennom hele sesongen har hatt utvikling i spillet, sier trener Bjørnar Berge og fortsetter:

– Vi har som målsetting at vi fortsetter å utvikle oss som gruppe, lag og individuelt. Dersom vi får til det, har jeg stor tro på at vi kan kjempe på øvre halvdel av tabellen. Samtidig er vi selvsagt klar over at det er kort vei fra øvre halvdel til under streken, sier Loket-treneren til Dagsavisen.

Høstsesongens åpningskamp: Lokomotiv Oslo – Ullern 2 (3-2)

Ullern 2

Som de fleste har fått med seg, går det ikke på skinner for verken Ullern eller Ullern 2. Ullern sitt 2. lag ligger under streken i avdeling 1 med 13 poeng etter 15 kamper. Også de har alt å spille for i høst, siden det er fire poeng opp til Lillestrøm 2 på trygg grunn og nå sju poeng opp til Loket på 7. plass.

Dersom Ullern sitt A-lag rykker ned fra 2. divisjon, rykker uansett Ullern 2 ned til 4. divisjon, uansett om de isolert sett holder plassen eller ikke.

– Mange av de som har spilt flest minutter for oss til nå, har sin første sesong på dette nivået. De er i god utvikling, og prestasjonene har blitt bedre og bedre utover sesongen. Vi er fornøyd med at vi med kun ett unntak har spilt jevne kamper mot mye god motstand. Det gir gode forutsetninger for spillerutvikling, sier Ullern 2-trener Sigve Ravnåmo til Dagsavisen og fortsetter:

– Resultatmessig har det vært omtrent som forventet med noen fine seire og en del knepne tap. Vi har kontakt med lagene over oss på tabellen, noe som gir gode muligheter for en spennende høstsesong, der målet er å holde plassen, sier han videre.

Høstsesongens åpningskamp: Lokomotiv Oslo – Ullern 2 (2-3)

Grorud 2

På plassen under Ullern 2 finner vi Grorud 2, som ligger nest sist med ni poeng. De har like mange poeng som sisteplasserte Gneist, men Grorud 2 har bedre målforskjell. Opp til Lillestrøm 2 på trygg grunn er det åtte poeng etter 4-2-tapet for Skedsmo i første kamp etter ferien.

Grorud 2 har bare vunnet to kamper, mot Ullern 2 og Gneist, og sluppet inn flest mål av samtlige i divisjonen. Dersom Groruds A-lag rykker ned fra 2. divisjon, rykker uansett Grorud 2 ned til 4. divisjon, men det er lite sannsynlig at Grorud rykker ned fra sin 2. divisjonsavdeling.

Høstsesongens åpningskamp: Skedsmo – Grorud 2 (4-2)

3. divisjon, avdeling 6

Nordstrand

Røk opprykket for Nordstrand med 0–0 og 2–2 mot Follo de to siste helgene?. Ikke bare er cupfinalelaget fra 2011 12 poeng foran Thomas Holm og co., men mellom serielederne Follo og Nordstrand ligger også Lørenskog og Asker. Follo leder med 39 poeng, Lørenskog har 33, Asker 28 og Nordstrand 24 etter helgens 9-0-seier over Hammerfest.

Nordstrand har hentet inn Ørjan Frøhaug Johnsen (Kåffa), Pakow Bonful (Kjelsås) og Jonathan Reiersen (Ørn Horten). Ut har Fredrik Graham Hansen gått. (FC Oslo).

– Sesongen så langt har vært preget av en del nye spillere i sentrale posisjoner, samt en del skader i samme posisjoner. I tillegg til det kunne vi, med litt stang inn og flyt vunnet 14 av 14, men vi har vært udyktige og litt uheldige med mye sjansesløseri, sier trener Thomas Holm til Dagsavisen og fortsetter:

– Vi har solgt to spillere i år, og kan fort selge en til i nærmeste fremtid. Jeg tviler på at noen i 3. divisjon har solgt mer enn det vi har gjort de siste årene. Sånn sett har vi levert en ok pluss sesong. Vi er veldig fornøyde med stallen og de yngre årgangene som er på vei opp i klubben, sier han videre.

Høstsesongens åpningskamp: Nordstrand – Hammerfest (9-0)

Skeid 2

Mens Skeids A-lag sliter i bunnen av Obos-ligaen, har det vært mer å juble for hos Skeid 2. De har vært i kjempeform den siste tiden og vunnet fire av de siste seks, som gjør at de plutselig har blandet seg inn i øvre sjiktet av avdelingen. Skeid 2 er nummer sju med 23 poeng etter 15 av 26 kamper. Det skal godt gjøres å rykke ned, med åtte poeng ned til Tromsø 2. Har bare fem poeng opp til tredjeplassen, men gikk på et prestisjenederlag mot Kåffa 2 sist.

Høstsesongens åpningskamp: KFUM 2 – Skeid 2 (3-2)

Oppsal

Oppsal var i en stund nær ved å rykke ned i fjor, men klarte seg til slutt. I år har de, som i fjor, svingt voldsomt i prestasjonene, men nå vunnet to strake. Sju seire, tre uavgjorte og fem tap er fasit. De er nummer fem med 24 poeng og kan med det se langt etter opprykk. Tok et viktig og langt steg vekk fra nedrykksstriden etter seieren over Tromsø 2, og med seieren over Fløya krøp de opp i ryggen på Nordstrand.

Oppsal har fått to nye spillere i Sebastian Lihaug, samt Matarr Sarr, som kommer fra FC Oslo.

Høstsesongens åpningskamp: Fløya – Oppsal (0-2)

KFUM Oslo 2

KFUM 2, som rykket opp etter tidenes avslutning på 2022-sesongen, har åpnet respektabelt i 3. divisjon. De har vært gode når de har hatt med A-lagsspillere, og svake når de har stilt med rene juniorlag. Det viser også resultatene. Alt fra seire over Asker, Skjervøy og Oppsal, til 0–7 for Nordstrand, 1–3 for Skånland og 0–4 for Follo

De er nummer ni med 19 poeng, og har fire poeng ned til Tromsø 2 som er første lag under streken. Tok en meget viktig seier mot Skeid 2 mandag.

Høstsesongens åpningskamp: KFUM 2 – Skeid 2 (3-2)

4. divisjon Oslo, avdeling 1

Kjelsås 2

Myten om at alle 4. divisjonsavdelinger er tette og jevne stemmer også i Oslos avdeling nummer 1. Det skilte to poeng mellom Kjelsås 2 på førsteplass og Grüner på sjetteplass før høstsesongen startet tirsdag. Åpnet høstsesongen med tap for Heming, og falt med det ned til fjerdeplass. Tre poeng bak nettopp Heming.

Det gror godt i rekkene til Kjelsås, som ledes av Jørgen Bjørn. Leder akkurat nå an kobbelet med lag, som alle kjemper om opprykk i en superjevn avdeling der Christiania, Heming, Ready, Union Carl Berner og Grüner alle har muligheten til å sikre opprykket i løpet av det som blir en superspennende høst.

Se opp for Patrick Askengren, 2005-modellen står med elleve mål og jakter toppscorertittelen.

Høstsesongens åpningskamp: Heming – Kjelsås 2 (2-1)

Christiania BK

Åpnet sesongen med bare én seier på tre kamper, men fant flyten etter det og vant tre av fire inn mot ferien, inkludert 2–0 over Kjelsås 2. Laget trenes av Akinwale Akinyemi, tidligere Bærum-spiller, og laget har avdelingens toppscorer i Bleron Moralija, med 12 mål på elleve kamper. Falt ned til femteplass, tre poeng bak serieleder Heming, etter tapet for Ready tirsdag.

Høstsesongens åpningskamp: Christiania – Ready (2-4)

Heming

Satsingslaget som betaler flere av spillerne på laget startet sesongen svakt, med 1–7 for Kjelsås 2 i serieåpningen, 1–1 mot Ready og 2-6-tap for Union Carl Berner. Etter det knepne cuptapet for Strømsgodset har laget vunnet seks av de sist sju kampene. Har tidligere Eliteserie-spiller Cornelius Bencsik i stallen, som står med ti mål, og hentet i sommer Henrik Lehne Olsen.

Han scoret to mål i debuten da Kjelsås-rekruttene ble slått, som gjorde at Heming inntok tabelltoppen med 25 poeng på de første 12 kampene.

Høstsesongens åpningskamp: Heming – Kjelsås 2 (2-1)

Ready

Nummer to med 23 poeng og +6 i målforskjell. Inntok andreplassen etter borteseieren mot Christiania i første kamp etter ferien. Vant bare én av de fire første kampene, men vant fire av fem før ferien. 15 av de 24 målene laget har scoret, har kommet fra Mathias Ebbesen (7) og Espen Tveter Andresen (8).

Høstsesongens åpningskamp: Christiania – Ready (2-4)

Union Carl Berner

Union Carl Berner åpnet sesongen veldig sterkt, med seier i seks av de åtte første kampene. De siste fire kampene før ferien ga imidlertid bare fire poeng, og rekken uten seier fortsatte med tap for Bærum-rekruttene 2-1 i første kamp etter ferien. Har blant andre tidligere U-landslagsspiller Erik Rosland i stallen.

Høstsesongens åpningskamp: Bærum 2 – Union Carl Berner (2-1)

Grüner

Mange hevet flere øyenbryn før sesongen da Grüner, som spilte 6. divisjon i 2021, signerte tidligere eliteseriespiller Sabawon Shamohammad, Jonas Lindgård, Kristian Seteklev og Nordstrand-kaptein Andreas Holm. Slitt en del med skader og suspensjoner, og prestasjonene har variert. Tok kun ett poeng på de to siste før ferien og ble knust 0–5 av Kjelsås 2 i siste kamp for nesten to måneder siden.

Ligger på tredjeplass med 23 poeng etter 12 kamper, med to poeng opp til serieleder Heming og fire poeng ned til Bærum 2 på sjuendeplass.

Høstsesongens åpningskamp: Grüner – Lommedalen (4-2)

Fagerborg

Har sjeldent imponert stort i 4. divisjon, men stort sett alltid vært der. Slitt med skader på nøkkelspillere som kaptein Anders Belsvik og Haaken Munthe-Kaas på våren. I siste kamp før ferien var de bare 14 mann, og det kan fort bli for tynt når sesongen er over. Åpnet med 8-4-tap (!) mot Lyn-rekruttene etter ferien.

Høstsesongens åpningskamp: Fagerborg – Lyn 2 (4-8)

Lyn 2

I flere kamper har Lyn 2 stilt sterkt, med flere fra A-lagstroppen som gjør det bra to nivåer opp. Likevel har resultatene uteblitt for Lyn 2, selv om det ble 8-4-seier i første kampen etter ferien. Passerte med det Fagerborg på plassen over, på bedre målforskjell.

Høstsesongens åpningskamp: Fagerborg – Lyn 2 (4-8)

4. divisjon Oslo, avdeling 2

Grei

Gjorde til tider en god figur i 3. divisjon i fjor, og beholdt hovedstammen fra laget som rykket ned. Sto for en av de sterkeste signeringene i vår da de hentet Mesut Can. Leder 4. divisjon avdeling 2 med 34 poeng etter 12 kamper, med ett poeng ned til Gamle Oslo.

Slo Gamle Oslo på overbevisende vis 3–0 i andre serierunde, og har også vunnet 6–0 over Lokomotiv Oslo 2, 5–1 over Oldenborg og 8–1 over Oslojuvelene. Har to spillere som har scoret ni mål hver, i Eirik Løw og Sheik Omar Mbye. Åpnet høstsesongen med 3-1-seier over Stovner.

Høstsesongens åpningskamp: Grei – Stovner (3-1)

Gamle Oslo

Adam Larsen Kwarasey og co. var en overtidsscoring mot Holmen i siste serierunde i fjor fra å rykke opp til 3. divisjon. Nå jakter de på ny opprykk, og følger Grei hakk i hæl. Står med 33 poeng etter elleve kamper og har vunnet samtlige utenom 0-3-tapet for Grei i runde to, og er bare poenget bak.

Severin Sørlie, som scoret 30 mål på 22 kamper i fjor, er toppscorer i avdelingen også i år med 17 mål på 12 kamper så langt. Han scoret også da Follo 2 ble slått 2-0 i første kamp etter ferien.

De har ellers hentet inn Fredrik Graham Hansen fra Nordstrand i sommer.

– Jeg valgte å gi meg i Nordstrand på grunn av jobb. Mine ambisjoner nå er å ha det gøy med fotballen og å bidra til å rykke opp med FC Oslo, sier han.

Høstsesongens åpningskamp: Gamle Oslo – Follo 2, tirsdag 20.15 (2-0)

Årvoll

Årvoll har en av ligaens beste spillere i André Marti, som er en tekniker av rang. Han står med 18 mål på 12 kamper og har i en rekke år hatt tilbud fra klubber på høyere nivå, men trives i Årvoll og vil bli værende.

Står med 28 poeng etter 12 kamper og har heng på tetlagene fem og seks poeng foran, men har da ikke råd til feilskjær. For å rykke opp må de slå både Gamle Oslo og Grei i høst. Klarer de det? Det gjenstår å se. Åpnet med overbevisende 7-1-seier borte mot Oldenborg i første kamp etter ferien.

Høstsesongens åpningskamp: Oldenborg – Årvoll, tirsdag 20.15 (1-7)

Holmlia

Imponerte i cupkampen mot Skeid, men har vært litt mer varierende i ligaen. 23 poeng etter 12 kamper holder til 4. plass, men det blir fort litt for langt opp til opprykk. Startet høstsesongen med 6-1-seier over Oslojuvelene.

Sterk signering før sesongen med Mohammed Taeib, som spiller i Eliteserien i futsal. På laget finner vi også Akinbola Akinyemi, Monir Benmoussa og Ridouan Essaeh.

Høstsesongens åpningskamp: Holmlia – Oslojuvelene, tirsdag 20.15 (6-1)

Manglerud Star

Nummer fem med 21 poeng, og det virker å bli nok en sesong midt på tabellen for de grønnkledde. 5-5-kampen mot Kolbotn rett før ferien oppsummerer en sesong som har vært veldig mye opp og ned.

Ole Smeby har levert varene etter overgangen fra Bækkelaget og er lagets toppscorer med åtte mål. Åpnet høstsesongen med 5-1 borte mot Loket 2, der Smeby gikk målløs av banen.

Høstsesongens åpningskamp: Lokomotiv Oslo 2 – Manglerud Star, tirsdag 20.15 (1-5)

Lokomotiv Oslo 2

Loket 2 innehar sjetteplassen med 16 poeng. Består av en egen treningsgruppe som i snitt har med to utespillere fra førstelagets spillertropp til seriekampene. Reservekeeper på 1. laget er også med av og til.

Rutinerte ringrever som Vegard Brattset og Eirik Bie har blitt småbarnsforeldre og med det trappet ned, fra førstelaget til Loket 2. Det er 22-23 spillere i egen treningsgruppe som danner fundamentet for laget i 4. divisjon.

Tok sommerferie med 3–1 over Oldenborg med en sterk ellever, som fikk dem vekk fra bunnen. Åpnet høstsesongen med 1-5-tap for Manglerud Star.

Høstsesongens åpningskamp: Lokomotiv Oslo 2 – Manglerud Star, tirsdag 20.15 (1-5)

Stovner

Virkelig et lag som har variert i prestasjonene. Det eneste laget som har klart å ta poeng fra serieleder Grei, men har også spilt uavgjort mot Oslojuvelene, som er nest sist.

Har en rekke tekniske spillere, men sliter litt med å fungere som et lag. Har ikke vunnet borte enda. Står med 15 poeng på 12 kamper, og ligger midt på tabellen på en sjuendeplass.

Høstsesongens åpningskamp: Grei – Stovner, tirsdag 20.15 (3-1)

Oppsal 2

Varierende før sommerferien, der de tok alle sine poeng på hjemmebane. Tok sine første poeng på bortebane med en overlegen 6-1-seier mot Kolbotn i første kamp etter ferien.

Hadde tapt de fem siste før ferien, men fikk brutt tapsrekken med seier mot Kolbotn. Ligger på åttendeplass med 12 poeng på de første 12 kampene.

Høstsesongens åpningskamp: Kolbotn – Oppsal 2, tirsdag 20.15 (1-6)

Oldenborg

Gjorde det bra i fjorårets sesong, men slitt stort i år. Har vært elendige borte, og står med seks strape bortetap. Har sju poeng på sine 12 første kamper, og må krige for å holde Oslojuvelene og Kolbotn bak seg. Har henholdsvis to og fem poeng ned til de to, som ligger under streken.

Startet høstsesongen med et tungt 1-7-tap på hjemmebane for Årvoll.

Høstsesongens åpningskamp: Oldenborg – Årvoll, tirsdag 20.15 (1-7)

Oslojuvelene

Kun Kolbotn ligger under Oslojuvelene på tabellen. Telemarkslaget mistet flere nøkkelspillere før sesongen og har slitt tungt i år. To uavgjorte hjemme og én seier borte er fasit. Det gir fem poeng, og nedrykksplass til sommeren med tre poeng ned til Kolbotn, men bare to poeng opp til Oldenborg.

Startet høstsesongen med 6-1-tap borte for Holmlia.

Høstsesongens åpningskamp: Holmlia – Oslojuvelene, tirsdag 20.15 (6-1)

Mer fra Dagsavisen