Oppsal snudde til seier i Vallhall – Nordstrand-poeng i ampert Follo-oppgjør

3. divisjon: Nordstrand var igjen nære på å slå Follo i et oppgjør der serielederne fikk to røde kort. Skeid-rekruttene fikk revansj mot Skånland, mens Oppsal slo Tromsø-rekruttene i Vallhall.

Oppdatert etter Oppsal og KFUM-rekruttenes kamper mandag kveld, kl. 21.09

Lørdag 5. august:

FOLLO – NORDSTRAND 2-2 (2-1): Nordstrand var best hjemme mot serieleder Follo forrige helg, men klarte bare å få med seg ett poeng fra den kampen. For å utfordre Follo måtte dermed serielederen slås på på Ski stadion lørdag, og igjen var det et Nordstrand-lag som ga det en god kamp.

Follo tok imidlertid en tidlig ledelse, da Håvard Dalseth scoret på hjemmelagets første mulighet. Markus Ottosen ble slått opp på venstrekant, og slo en ball gjennom feltet og et litt passivt Nordstrand-forsvar lot Dalseth løpe inn på bakerste stolpe og sende vertene igjennom. Ti minutter før pause doblet Follo ledelsen, da Emil Henning slo en lang ball i bakrom. Nordstrand-stopper Evard Vestby snublet, og dermed var Markus Ottosen alene med keeper Jonathan Reiersen som han rundet og scoret sikkert.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Halvannet minutt på overtid fikk Nordstrand sin redusering, da Nidal Loulanti driblet seg inn i Follos 16-meter og testet Follo-keeper Sander Østbye. Han ga en retur, som Luka Fajfric var først frempå og tuppet inn. Stillingen til pause var dermed 2-1, og selv om vi måtte nesten en hel omgang på et nytt mål ble det ampre siste 45 minutter med to røde kort til vertene. Begge lag hadde sine muligheter, før kampens første målscorer Håvard Dalseth fikk direkte rødt kort for en albue i halsregionen på Miran Kuci.

Nordstrand presset på for en utligning, men Follo holdt stand til minuttet før slutt. Da kommer Alex Holm stormende inn i feltet og moser Follo-keeper Østbye og stanger inn 2-2 etter innlegg fra Runar Frøhaug Johnsen. På overtid pådro Follos Jabes Maturie seg sitt andre gule etter en tøff duell med Thomas Reinsfjord som fikk et kutt i ansiktet som måtte ut for å tørke av blod. Det fikk frustrasjonen til å boble over, og ytterligere fem gule kort ble delt ut på overtiden der Follo brukte alle knep for å unngå nok en baklengs. Nordstrand hadde flere gode muligheter, men klarte ikke å finne det avgjørende målet, slik at det igjen ble poengdeling.

Dermed er det fortsatt 12 poeng opp til Follo på tabelltopp for Nordstrand etter 14 serierunder.

SKEID 2 – SKÅNLAND (1-0): Skeid-rekruttene tapte sitt første oppgjør borte mot Skånland med 2-0, men hjemme på Nordre Åsen var det duket for revansj for et forsterket Skeid 2. Inn på laget kom blant annet Kasper Ofstad, Fredrik Flo, Fredrik Vinje og Emil Tjøstheim, men det var Jason Buan som scoret omgangens eneste mål for pause. Buan har vist fram skuddfoten ved enkelte anledninger tidligere, og nok en gang fikk backen drømmetreff etter et innlegg fra Tjøstheim. Fra helt ute ved 16 meteren dunket Buan til, og ballen føk som et prosjektil ned i bortre stolpe. Nydelig skudd fra backen ga 1-0 til pause.

Habib Geir Diallo fikk et mål annullert like før pause, men det skulle ikke gå lang tid før Skeid-rekruttene doblet ledelsen etter hvilen. Moutaz Alzubi ble spilt igjennom av Mads Aaserud, og setter ballen helt borti kroken til 2-0 etter seks minutters spill. Kvarteret før slutt ble Alzubi byttet ut for Nicolai Årsbog, og innbytteren brukte ikke mer enn fem minutter før han løp over hele banen etter en Skånland-corner før han rundet gjestenes keeper og satte inn 3-0. Årsbog fikk også æren av å fastsette sluttresultatet til 4-0, da han ble spilt igjennom og på nydelig vis satte inn sitt andre for dagen ned i hjørnet.

Skeid-rekruttene står dermed med 23 poeng på 14 kamper, og er med det poenget bak Nordstrand.

Mandag 7. august:

OPPSAL – TROMSØ 2 (2-2): Med seier over Tromsøs rekruttlag kunne Oppsal ta et langt steg vekk fra nedrykkstriden, i kampen som ble flyttet fra Trasop til Vallhall Arena på grunn av uværet Hans. Innendørs på kunstgresset var det gjestene som kom best i gang med to sjanser, før TIL 2 tok ledelsen etter bare åtte minutters spill. Oppsal hadde i utgangspunktet kontroll, men Mathias Stær-Jensen snublet da han fikk et tilbakespill. Den ballen snappet Runar Norheim opp, og scoret sikkert alene med Emil Moe.

Tromsø skulle ikke ha ledelsen lenge, da Oppsal utlignet halvannet minutt senere. Mats Brændvang spilte først en god pasning gjennom til Yazdani Kamara, som tvang TIL-keeper Marius Tollefsen til å gjøre en redning. Returen gikk imidlertid rett ut i feltet, der Brændvang hadde fortsatt sitt løp og bredsidet inn utligningen. Kamara skulle få flere sjanser han, og etter halvspilt omgang snudde han kampen og sendte Oppsal i ledelsen med 2-1. Anujan Rajendram brøt på midten, spilte opp på Kamara som fintet seg forbi sin mann og satte ballen nydelig i det lengste hjørnet.

Ti minutter før pause var det Runar Norheim sin tur til å dukke opp igjen, da Tromsø 2 spilte seg fint opp på høyresiden. Ballen ble slått inn til Norheim som dempet ballen opp til seg selv, og skjøt på volley nydelig inn i hjørnet. En strålende scoring, som også ble det siste målet før hvilen. Tromsø-rekruttene var igjen først frempå etter pause, men etter hvert byttet lagene litt på å ha initiativet i kampen. Oppsal-keeper Emil Moe gjorde en strålende redning alene med Jesper Robertsen like over timen spilt.

Kvarteret før slutt var det Oppsals tur å utnytte seg av en forsvarstabbe hos motstanderlaget, da Christiaan Wielens snappet ballen fra Tromsø-keeper Marius Tollefsen som brukte for lang tid. I åpent bur var det en enkel oppgave for Oppsals toppscorer å putte ballen i mål for sitt femte mål for sesongen. Oppsal holdt unna det siste kvarteret, og er med det ubeseiret på eget gress siden slutten av april. Seieren gjør at Oppsal nå står med 21 poeng på de første 14 kampene, og at det nå er åtte poeng ned til nedrykk, men bare to poeng opp til Skeid-rekruttene og tre poeng opp til Nordstrand på fjerdeplass.

ASKER – KFUM 2 (3-0): På grunn av A-lagets tette kampprogram var det et nokså ungt Kåffa-lag som tok turen til Føyka stadion for å møte tabelltreer Asker. Kåffa-rekruttene står med sin ene borteseier denne sesongen, og den kom i sesongåpningen borte mot Sarpsborg 2. I kampen etter møttes Kåffa og Asker på Ekeberg, og den gangen var det faktisk KFUM-rekruttene som gikk seirende ut med 2-1.

Det var de ikke i nærheten av mandag kveld, da Asker tok ledelsen tidlig og holdt på den gjennom hele kampen. Det første målet på Føyka kom etter et god mottak og en glimrende vending av Roman Fazi, som sendte Rafael Sorter alene med Kåffa-keeper Andreas Vedeler med en nydelig stikkpasning. Spisskollega Sorter takket og bukket, og sendte Asker opp i ledelsen.

Sju minutter senere satte Lansana Sesay ballen i stolpen, før Fazi la på til 2-0 etter halvspilt første omgang med et langskudd via stolpen og ned i det lengste hjørnet. Flere mål ble det ikke før pause, men det skulle bare gå omlag ett minutt etter hvilen før Asker scoret igjen. Igjen var Roman Fazi sentral, da han slo innlegget fra venstrekanten som gikk gjennom hele Kåffa-boksen og over til Sessay som løp ballen i mål på bakerste stolpe. Flere mål ble det ikke i kampen, og Asker vant 3-0.

Dermed er Kåffa-rekruttene på 10. plass på tabellen, med 16 poeng på 14 kamper. Det er tre poeng ned til Skånland under streken, og fem poeng opp til Oppsal som vant tidligere i dag.