Trikkeligaen

Loket har funnet sin nye trener – og han er ikke fra Sunnmøre

Etter at Lokomotiv Oslo mistet sine trenere oppover i systemet til Ullern, har «Loket» funnet sin nye trener. Og det er nok en som klubbens tilhengere vil dra kjensel på fra før.

Bjørnar Berge blir nemlig Lokomotiv Oslos nye hovedtrener. Berge er 25 år, kommer fra Mandal på Sørlandet og er med det ikke sunnmøring. Til tross for det faktum har han allerede vært innom klubben som assistenttrener i 2020-sesongen, da Oddbjørn Sindland var lagets hovedtrener.

– Hehe, det har også vært en del sørlendinger innom, så det blir kanskje ikke et så stort sjokk for klubben. Spesielt ikke siden jeg har vært der som assistenttrener tidligere, og i sommer var jeg også innom og spilte noen kamper da laget manglet spillere. Så det er en klubb og en spillergruppe jeg kjenner godt fra før, sier Berge til Dagsavisen og fortsetter:

– Jeg ser på det som en veldig fin utfordring, som jeg gleder meg veldig til. Spesielt det å kunne ta tak i trenerdelen på heltid er noe jeg ser frem til. Så langt har det vært mye i kombinasjon med å spille selv, der kanskje spillerdelen har fått mest fokus. Men nå kan jeg legge 100 prosent ned i fotballen, og det er jeg takknemlig for, forteller Berge.

7. strake fra NIH

Berge følger altså i fotsporene til Joakim Dragsten som ledet klubben i 2017 og nettopp ble kåret til årets unge trener for det han har gjort i Hødd. Tidligere Ullern-trener Didrik Bjella har vært innom, og det samme har Jørgen Reikerås, Oddbjørn Sindland og Stian Børven og Sigve Ravnåmo som nettopp tok over Ullern.

Der han skiller seg ut ved å ikke være fra Sunnmøre, har Berge allerede fullført en bachelorgrad og en mastergrad i coaching og idrettspsykologi ved NIH, i tillegg til at han har UEFA-B trenerlisens. Dette skoleåret har han sågar tatt pedagogikk, slik at alt skal være i skjønneste orden for Loket.

– Som vanleg var det særs viktig for Lokomotiv Oslo å finne ei løysing som vil passe klubbens miljø og profil. Ettersom vi har funne gode kandidatar frå NIH dei siste sesongane var det nok ein gong naturleg med tanke på vår tilknytning til anlegget til NIH på Sognsvann og dei mange spelarane vi har hatt, og framleis har, som har studert der. Faktisk blir Bjørnar den 7. hovudtrenaren på rad med bakgrunn frå NIH, skriver klubben i en pressemelding.

Bjørnar Berge tar over som hovedtrener for Lokomotiv Oslo, etter at han var assistent i klubben i 2020 og spiller i 2022.

– Klubben har hatt mange trenere som kommer fra NIH, og som har vært gjennom den trenerutdannelsen der, og det med hell vil jeg si. Jeg skal ta en prat med Sigve og Stian nå før jeg tar over, men vi kommer nok til å ha mye av det samme treningsinnholdet med metodikken vi har lært på NIH. Så har man alltids sine egne preferanser på hvilke deler av spillet man vektlegger, men enorme omveltninger blir det ikke, sier Berge.

Pragmatisk trenertype

De siste par årene har han vært hovedtrener for Oldenborg i Oslo, som han har ledet opp fra sjette divisjon til en solid femteplass i debutsesongen i 4. divisjon i år.

– Også i Oldenborg har jeg vært vant med en ung spillergruppe, så det å tenke utvkling, sette sammen et kollektiv og få det beste ut av hver enkelt spillere og laget passer meg godt. Jeg er en ganske pragmatisk trener, som liker at spillesilen passer spillergruppa, så jeg kommer ikke til å tre noen filosofi ned over hodene på spillerne som ikke passer dem, sier Berge og fortsetter:

– En fordel er at jeg kjenner til mange av spillerne, og allerede har tanker om hvordan vi best kan få det beste ut av spillerne. Laget har spilt ulike systemer, og spilt en del 3-4-3 eller 3-5-2, som jeg også har benyttet meg mye av i Oldenborg. Det å være taktisk fleksibel er viktig, da det alltids kommer skader og spillere forsvinner rundt sommeren, sier Berge.