Comeback Carl

Carl I. Hagen er blitt en umoderne politiker.

Det var mange som ønsket Carl I. Hagen lykke til med en pensjonisttilværelse i Spania. De hadde fått nok av hans tilstedeværelse i norsk politikk.

Hagen får aldri nok av seg selv.

Les også: Carl I. Hagen vant kampvoteringen om førsteplassen

Derfor ga han beskjed om at han ønsket å stå på den usikre tredjeplassen på Oslo-lista ved valget neste år. Har han og partiet kjempeflaks, kan det hende at han blir valgt. Det ser ikke slik ut på meningsmålingene. Hagen blir neppe å se på Oslo-benken til Frp etter valget.

Derfor bet han på da Oppland Frp lokket med en sikker førsteplass.

Søndag skrev fylkespartiet valghistorie da det nominerte Oslo-mannen fra beste vestkant til å representere opplendingene på Stortinget.

Hagen har null tilknytning til fylket som nå er slått sammen med Hedmark. Ved stortingsvalg er det de gamle fylkene som gjelder. Hagen har for eksempel aldri talt bøndenes sak. Hagen er storbyenes talsperson.

Nominasjonen ble ikke mottatt med den begeistringen som Hagen sikkert hadde ønsket seg. En kvinnelig motkandidat fikk 12 stemmer mot Carl I. Hagens 16 stemmer. Det er med andre ord et splittet Oppland Frp som ønsker ham god tur til Stortinget. Førsteplassen er ikke sikker.

Partiets oppslutning på dagens meningsmålinger er ikke stor nok til å få Hagen valgt.

Les også: «Siv Jensen ønsker slett ikke å kapre Senterpartiet. Hun vil bare ha velgere som har rømt til Sp»

Poenget med å nominere Hagen er en tro på at Hagen vil trekke velgere som partiet ellers ikke ville ha fått. Baksiden er at Hagen også vil støte fra seg særlig yngre velgere som ikke har noe forhold til mannens fortid. Kloke politikere gir seg i tide. Det er ikke mulig å leve på tidligere tiders bragder.

Carl I. Hagen er blitt en umoderne politiker. Han mener stort sett det samme nå som han alltid har gjort. Han tror ikke på menneskeskapte klimaendringer.

Hagen vil kutte i bevilgninger til klimasaken. Han er motstander av innvandring. Den tidligere britiske statsministeren Margaret Thatcher og USAs tidligere president Ronald Reagan er hans politisk forbilder.Nå heier han på Donald Trump. Carl I. Hagen er ikke den velgermagneten han en gang var.