Aker Brygge slipper til norske klesdesignere i eget showrom.

Se og prøv klærne fra catwalken

Var du ikke blant de inviterte gjestene på Oslo Runway? Nå kan du se og shoppe klær fra kolleksjonene som ble vist på catwalken i et nyåpnet showrom på Aker Brygge.

Nye Trender

Det er folkene bak Oslo Runway som har åpnet et såkalt re-see showrom på Aker Brygge. Til - og med lørdag 25. februar vil norsk design som ble vist eksklusivt for presse, innkjøpere og inviterte gjester tidligere i år være tilgjengelig for alle som ønsker å se nærmere på kolleksjonene. Det er også anledning til å prøve og forhåndsbestille klær fra designerne Admir Batlak, Anne Karine Thorbjørnsen, Elisabeth Stray Pedersen, og merkene Moire og Since. Rosinen i pølsa er kolleksjonen til Michael Olestad, som ikke viste på Oslo Runway, men som har designet det som må være årets morsomste kolleksjon – med Tøyen-toppen som klar favoritt.

I utlandet er det vanlig at man etter en visning inviterer innkjøpere for å kunne ta og føle på plaggene som ble vist på catwalken. Vi synes det er spennende at bydelen Aker Brygge vil gi denne denne muligheten til alle. Det er også viktig for oss å kunne gi et tilbud til de designerne som ikke har eget showrom, sier Ditte Kristensen, prosjektleder hos Oslo Runway.

Et av problemene for norske klesdesignere har vært tilgjengeligheten for publikum som ønsker å kjøpe norsk, og det er sponsoren Aker Brygge som har stilt lokalene til disposisjon for norske designere.

 Vi ønsker å bidra til å åpne dørene og synliggjøre at mote handler om mer enn bare salg i butikk. Vi åpner derfor en utstilling der alle kan se, føle og prøve det som blir vist bak lukkede dører under OSLO RUNWAY. Utstillingen skal bidra til å formidle historiene og arbeidet som ligger bak disse kolleksjonene, og synliggjøre de mange talentene innen norsk mote. Mote til folket er viktig for å bygge en større forståelse og stolthet blant folk, og den støtten er avgjørende for at norsk mote skal kunne vokse,  sier kommunikasjonssjef Mim Stang hos Aker Brygge.