Portrett

Best når han gidder

Det tok 25 år før Jan-Erik Fjell tok seg bryet med å fullføre noe som helst, men da det først skjedde var reisen fra Nav til toppen av bestselgerlistene sjokkerende kort.

Foran skjermen på kontoret svinger følelsene fra grenseløs frustrasjon over en tilsynelatende endeløs skrivesperre, til lykkerusen når de første setningene i et nytt kapittel endelig sitter.
Foran skjermen på kontoret svinger følelsene fra grenseløs frustrasjon over en tilsynelatende endeløs skrivesperre, til lykkerusen når de første setningene i et nytt kapittel endelig sitter.
Publisert Sist oppdatert

– Jeg har ikke hatt besøk her på … det er lenge sida, ass, sier Jan-Erik Fjell idet han tar oss imot hjemme i den passende nok dunkelt belyste leiligheten sin like ved jernbanestasjonen i Fredrikstad.

En av Norges aller mest suksessfulle krimforfattere det siste drøye tiåret har, som nær sagt alltid, en caps på topplokket «for å skjule at det begynner å bli tynt oppå der» – like svart som resten av antrekket, inkludert munnbindet, noe som matcher det litt mørke inntrykket av boligen hans. Idet vi tar plass ved det runde og romslige spisebordet, kan det skimtes en sous-vide-maskin på kjøkkenbenken, som vi senere skal lære har fått en svært sentral plass i 38-åringens liv.

Les også: Rastløse, kreative og spenningssøkende: Dette er fellestrekkene til skurker og gründere

Hei
Du må ha et aktivt abonnement for å lese videre

5 uker - 5 kroner

KJØP

Powered by Labrador CMS