Skeid knuste Groruds opprykksdrøm

(Grorud - Skeid 3-4). Alt så stjerneklart ut på 3-1 og 20 minutter igjen å spille. Så fikk Grorud nerver, og Skeid så sitt snitt til å sørge for at KFUM er opprykksklare.

Bilde 1 av 3

Av Per Erik Moen

GRORUD KUNSTGRESS (Dagsavisen): Utgangspunktet var greit. KFUM ledet tabellen tre poeng foran Grorud. To serierunder gjensto. KFUM skulle spille vrien bortekamp mot Finnsnes. Med Grorud-seier kunne det hele se veldig lyst ut.

Og hjemmelagets spillere kom kjapt ut av startgropa i det kampen ble satt igang.

Ett minutt var spilt da et massivt Grorud-trøkk førte til at flere Skeidspillere havnet inne i egen goal. Foran dem sto Groruds ulver og freste, men ballen gikk på finurlig vis forbi alle sammen.

Men bare sekunder senere var sjansen der igjen. Denne gang var det kaptein Morten-André Slorby som ikke fikk kula inn.

To store sjanser før halvannet minutt var passert!

God Skeid-keeper

Og det massive hjemmepresset vedvarte. Etter tre minutters spill skjedde noe som skulle bli betegnende for dette oppgjøret. Groruds kjappe bakromsspiller Christer Jensen kom seg fint alene mot banens klare ener, Skeids keeper Idar Nordby Lysgård. Sisteskansen leste Jensen, fulgte ham sidelengs da spissen skar til høyre. Og reddet ballen da skuddet ble avfyrt.

Mot spillets gang scoret så Johnny Buduson på den første sjansen til gjestene fra Nordre Åsen. Da var det spilt i ni minutter, og resultatet sto seg til pause.

Jensens sjanser

Christer Jensen hadde flere muligheter. Mesut Can likeså. Men Skeids keeper holdt stolt gammel tradisjon ved like, og var bunnsolid.

I pausen ba Groruds trener Rolf Teigen sine disipler fortsette å gjøre det de er gode på; tette igjen bakover, og være lynhurtige og søkende inn i bakrom da offensive kontra bød seg.

Dommer Jørgen Haugen fra Kurland har hatt bedre dager på jobben, og iallfall ett av de to straffesparkene hjemmelaget ble tildelt med fem minutters mellomrom i begynnelsen av 2. omgang, var av det billige slaget.

Mesut Can var iskald og sikker ved det første. 1-1.

Can-dobbel

Da han så skulle fyre av et nytt straffespark etter 55 minutter, tvilte han litt mer, og Skeids keeper leste ham. Skuddet var dog godt plassert og med god fart, så keeper Lysgård klarte ikke kunststykket det ville vært å holde ballen fast, eller få lirket den til hjørnespark. Returen fra keeperhanskene gikk ut i feltet, og der kom Can og banket ballen ettertrykkelig inn i nettet.

Minutter senere var Grorud uhyre nær 3-1, men det drøyde litt før den kom. Da ved Faisal Dahir, etter glimrende forarbeid av Faysal Mohamed Ahmed. Da var det kun 22 minutter igjen å spille.

På det tidspunktet var det 1-1 i kampen mellom Finnsnes og KFUM. Og opprykkshåpet levde i beste velgående.

Så kom nervene

Men så kom nervene inn i den unge Grorud-gjengen.

Skeids Andreas Steinbakk Olsen fikk gå og gå, og da han også fikk tid og anledning til å sikte, sendte han inn 2-3 18 minutter før slutt.

Og da kom det enda mer nerver inn i de gul/blå!

Rett etter fikk vi beviset på hetetoktene i hjemmelagets unge panner.

Den ellers så gode Akinsola Akinyemi sto inne i eget felt. Uten press, med ansiktet vendt mot eget nett. Ballen kom sprettende, og da satte unggutten ut foten, ballen ble elegant styrt inn i nettet. Men, altså i egne nettmasker... 3-3.

Mathisen gir seg

Skeid fikk straffe rett før slutt, da Groruds keeper felte som bakerste spiller. Ikke nok med straffespark, keeper Rune Kvitle Vøien ble også utvist.

David Tavakoli banket inn seiersgoalen for Skeid. Drømmen om 1. divisjon brast for Grorud.

Skeid fikk en gedigen opptur da trener-legenden Stig Mathisen overtok roret.

Men, til Dagsavisen lørdag ettermiddag sa Stig Mathisen dette:

– Det er én serierunde igjen å spille. Etter det er min treneroppgave i Skeid over. Jeg driver et firma sammen med tre andre, og har ikke tid til å være trener lenger. Jeg har gjort det jeg ble hentet inn for; bidratt til at Skeid er i 2. divisjon også neste sesong.

– Definitivt?

– Definitivt, avsluttet Stig Mathisen, og tok med seg bikkja og dro fra Grorud.

2. divisjon, avdeling 1

Grorud - Skeid 3-4 (0-1)

Grorud kunstgress: 325 tilskuere.

Mål: 0-1 Johnny Buduson (9), 1-1 Mesut Can (55 str), 2-1 Mesut Can (55 str), 3-1 Faisal Dahir (68), 3-2 Andreas Steinbakk Olsen (70), 3-3 selvmål (73), 3-4 David Tavakoli (86 str).

Dommer: Jørgen Haugen, Kurland. Gule kort: Mesut Can, Grorud, Bruno Leite, Jens Rongved, Lars Vincent Andersen, Andreas Steinbakk Olsen, Skeid. Rødt kort: Rune Kvitle Vøien, Grorud.