Oversikt: Disse er døde etter koronasmitte i Norge

Dette er alle kjente dødsfall i Norge der den avdøde har vært smittet. Antallet ble sist oppdatert 28. september klokken 14.32. Da var det meldt inn 274 dødsfall til Folkehelseinstituttet.

Til orientering: Det er totalt 274 dødsfall varslet til Folkehelseinstituttet (per 28.09.2020). Tallene kan avvike fra tallene under, fordi nye dødsfall ikke nødvendigvis har blitt varslet om til FHI ennå, eller at nye dødsfall har skjedd etter forrige rapport fra FHI. FHI presiserer at det ikke alltid er mulig å skille om pasienten har dødd av eller med covid-19.

271-274

I en oppdatering melder Folkehelseinstituttet om fire nye koronarelaterte dødsfall. 

Dødsfallene har skjedd i aldersgruppen over 80 år og over 90 år, melder VG. Det er uklart om dette er dødsfall som har skjedd siden siste oppdatering, eller om det er etterregistreringer.

268-270

I en oppdatering melder Folkehelseinstituttet om tre nye koronarelaterte dødsfall. Dødsfallene er ikke nye siste døgn, men fordeler seg på de tre siste ukene. Ut over det gir ikke FHI flere opplysninger om dødsfallene.

267

Er person er død av covid-19 ved Haukeland sykehus i Bergen, melder Helse Bergen. Personen var over 65 år, skriver NRK, som først meldte om dødsfallet.

266

En koronapasient døde søndag 13. september ved Oslo universitetssykehus (OUS). Dødsfallet er det 19. ved OUS siden pandemien startet, melder VG. Sykehuset ønsker ikke å oppgi kjønn eller alder på den døde.

Ifølge Folkehelseinstituttet (FHI) er det ikke alltid mulig å fastslå om en person har dødd av eller med korona.

265

En beboer ved sykehjemmet Domkirkehjemmet i Bergen som ble smittet av covid-19 i forrige uke, døde onsdag som følge av sykdommen.

– Vi synes dette er svært leit, og våre tanker og medfølelse går til de pårørende, sier institusjonssjef Elin Sjursen til NRK.

Av personvernhensyn ønsker ikke Domkirkehjemmet å gå ut med mer informasjon om dødsfallet, bortsett fra at det er snakk om en eldre person, skriver Bergens Tidende.

Onsdag var det tre uker siden Folkehelseinstituttet (FHI) sist fikk inn rapporter om nye koronadødsfall.

263-264

FHI melder på sine nettsider at det nå er meldt inn 264 koronadødsfall til Folkehelseinstituttet (FHI). Det er en økning på to fra onsdag.

Aldersgruppen med flest dødsfall er personer som er 80–89 år gamle, og 53 prosent av alle døde er menn.

FHI presiserer at det ikke alltid er mulig å vite om pasienten har dødd av eller med covid-19.

262

Ingen videre opplysninger.

258-261

Disse dødsfallene er registrert fredag 14. august. Etter en manuell gjennomgang av dødsattester, presiserer imidlertid FHI : «Dødsfallene som har blitt registrert ved denne kvalitetssikringen, ligger tilbake i tid». Det gis ikke mer informasjon om tidspunkter eller sted for dødsfall. Men ifølge VG gjelder et av de fire dødsfallene en person mellom 0 og 39 år. I Norge har det aldri før blitt registrert et koronadødsfall på noen yngre enn i 40-årene.

257

En kvinne i 80-årene er død som følge av koronaepidemien, ifølge ny statistikk fra Folkehelseinstituttet. Til sammen er dermed 257 mennesker registrert døde som følge av koronaviruset her i landet.

FHI presiserer at det ikke alltid er mulig å skille om pasienten har dødd av eller med covid-19.

256

En eldre person døde ved Rosnes omsorgsboliger i Moss fredag 31. juli. Vedkommende var blant de smittede i et utbrudd etter et selskap.

255

Dødsfall meldt inn uten ytterligere opplysninger.

254

En pasient som var innelagt på Kommunal covid-19 behandlingsenhet i Oslo døde mandag 13. juli, ifølge VG.

253

Akershus universitetssykehus (Ahus) melder om et nytt koronarelatert dødsfall som skjedde onsdag eller torsdag i uke 28. Sykehuset ønsker ikke å gi ytterligere opplysninger.

251 og 252

To dødsfall meldt inn uten ytterligere opplysninger.

250

En innbygger i Løten kommune døde 26. juni som følge av covid-19. 

Løten kommune ønsker av personvernhensyn ikke å gå ut med mer informasjon om dødsfallet, bortsett fra at det er snakk om en eldre person.

249

Et dødsfall meldt inn uten ytterligere opplysninger.

246, 247 og 248

Tre eldre beboere ved Furusethjemmet i Oslo døde henholdsvis lørdag 20., søndag 21. og mandag 22. juni.

245

En beboer ved Paulus sykehjem i Oslo døde torsdag 18. juni.

243 og 244

Ett av dødsfallene skal ifølge VG ha skjedd mandag 15. juni da en person som bodde hjemme døde på kommunal covid-19 behandlingsenhet i Oslo.

Det andre dødsfallet foreligger det foreløpig ingen opplysninger om.

240, 241 og 242

En pasient ved Akershus universitetssykehus døde av korona onsdag 10. juni. Det bekrefter pressesjef Geir Boye Lindhjem ved sykehuset overfor Romerikes Blad.

VG melder at en eldre hjemmeboende person fra Rælingen døde ved Ahus tirsdag 9. juni.

I tillegg har FHI rapport om et dødsfall uten nærmere informasjon.

239

En kvinne i 80-årene som var smittet av covid-19, døde i helgen lørdag6.-søndag 7. juni på et sykehjem i Trondheim.

Totalt er det nå meldt om 239 dødsfall knyttet til koronapandemien i Norge

Kvinnen som døde i Trondheim, fikk påvist covid-19 5. mai. Hun sovnet stille inn ved Havsteinekra helse- og velferdssenter natt til lørdag, opplyser Trondheim kommune i en pressemelding.

238

Et dødsfall registrert av Folkehelseinstituttet, men ingen nærmere informasjon.

237

Et dødsfall registrert av Folkehelseinstituttet, men ingen nærmere informasjon.

236

En eldre pasient som var smittet med koronavirus, døde 28. mai ved Sykehuset i Vestfold etter lengre tids sykdom, opplyser sykehuset. Dødsfallet er det tredje koronarelaterte dødsfallet som er registrert ved sykehuset.

Av personvernhensyn og hensyn til pårørende gir ikke sykehuset flere opplysninger om avdøde.

235

En koronasmittet beboer på Hemnes sykehjem i Aurskog-Høland i Viken døde i helgen.

Det bekrefter kommunalsjef for helse og livsmestring, Kjersti Vevstad, overfor Indre Akershus Blad.

Avdødes alder og kjønn offentliggjøres ikke.

Dødsfallet er det andre koronarelaterte på sykehjemmet. Fire beboere og to ansatte har fått påvist koronaviruset.

234

En person med påvist koronasmitte døde onsdag 20. mai på Sykehuset Østfold Kalnes i Sarpsborg.

Sykehuset opplyser torsdag at det var en voksen person som døde. Av personvernhensyn kan ikke sykehuset gi nærmere informasjon om pasienten, heter det i en pressemelding.

233

En koronasmittet eldre kvinne døde natt til 17. mai på et sykehjem i Sør-Odal. Ifølge Folkehelseinstituttet er 233 koronasmittede personer i Norge døde.

Kvinnen, som var i 70-årene, hadde en underliggende sykdom, skriver NRK.

Hun bodde på Sør-Odal alders- og sykehjem der også en kvinne i 80-årene som var smittet, døde tidligere denne måneden.

231 og 232

To dødsfall varslet av FHI uten noe mer informasjon, ifølge VG.

230

En eldre koronasmittet mann døde torsdag 14. mai på et sykehjem i Fredrikstad kommune. Mannen var beboer på Glemmen sykehjem, men døde på Helsehuset i Fredrikstad.

229

Folkehelseinstituttet har varslet om et dødsfall som følge av koronaviruset, men uten å oppgi mer informasjon, ifølge VG.

228

En eldre person er ifølge VG død som følge av koronasmitte ved Haraldsplass Diakonale Sykehus i Bergen. Dødsfallet skjedde 13. mai.

227

En person døde på en helseinstitusjon som følge av covid-19-sykdom melder Folkehelseinstituttet i sin dagsrapport 12. mai, ifølge VG.

226

Onsdag døde den sjuende pasienten med påvist koronasmitte på Sykehuset Østfold.

Sykehuset melder at det er en eldre pasient, men vil av personvernhensyn ikke gi nærmere informasjon rundt pasienten, skriver NRK.

Det er imidlertid knyttet usikkerhet til dødsfallet, da sykehuset i etterkant har opplyst at det ikke er covid-19-relatert.

225

En koronasmittet beboer på Fyllingsdalen sykehjem i Bergen er død.

– Personen var beboer på Fyllingsdalen sykehjem og var flyttet til covid-19-avdelingen ved sykehjemmet da dødsfallet inntraff, skriver Bergen kommune i en pressemelding.

224

En beboer ved Nordseterhjemmet i Oslo er død på grunn av covid-19. Dødsfallet skjedde 7. mai. En test tatt etter dødsfallet viste at vedkommende var smittet.

Ifølge Oslo kommune hadde beboeren tidligere testet negativt for covid-19 flere ganger, men ble likevel behandlet som smittet fordi vedkommende har hatt indikasjoner på smitte.

Nordseterhjemmet har hatt et stort utbrudd der flere beboere og medarbeidere har blitt smittet. Dødsfallet som nå er bekreftet, er det ellevte koronarelaterte dødsfallet ved sykehjemmet.

Fem beboere og 24 medarbeidere har blitt friske etter å ha vært smittet. Det er ingen nye registrerte smittede ved sykehjemmet siden 29. april, opplyser kommunen.

222 og 223

Bergen kommune melder mandag 11. mai at ytterligere to beboere på Metodisthjemmet er døde på grunn av koronaviruset. Totalt er da 18 beboere ved sykehjemmet døde.

De to var innlagt på covid-19-avdelingen på Fyllingsdalen sykehjem da dødsfallet inntraff, opplyser kommunen.

Til sammen 18 av 46 beboere på Metodisthjemmet er døde som følge av covid-19.

Totalt har 577 personer testet positivt på covid-19 i Bergen.

221

En eldre koronasmittet kvinne døde mandag på Sykehuset Østfold. Fredrikstad kommune opplyser at kvinnen tilhørte aldersgruppen «over 75 år».

I en pressemelding opplyser kommunen at dette er det første dødsfallet som kan knyttes til covid-19 i kommunen.

220

En koronasmittet pasient i 60-årene døde natt til mandag på et sykehjem i Trondheim.

Pasienten var innlagt på covid-posten ved EC Dahls sykehjem. I en pressemelding opplyser Trondheim kommune at vedkommende var flyttet fra Havsteinekra helse- og velferdssenter.

219

En mann fra Bjørnafjorden kommune i Vest døde lørdag 9. maiav covid-19.

Overfor Bergens Tidende bekrefter ordfører Trine Lindborg dødsfallet.

Mannen var innlagt på sykehus, opplyser ordføreren. Hun kan av personvernhensyn ikke svare på hvor gammel mannen var eller om han var i en risikogruppe, skriver Os & Fusaposten.

218

En eldre koronasmittet kvinne døde torsdag på Bærum sykehus.

Den 81 år gamle kvinnen hadde ligget 21 dager i respirator da hun døde, skriver Budstikka.

218 personer i Norge har nå dødd etter koronasmitte.

217

Sykehuset Telemark melder om at en pasient med koronasmitte døde torsdag 7. mai.

Dette er det fjerde registrerte dødsfallet i Telemark, og det 217. dødsfallet i Norge.

Det skal være snakk om en eldre pasient, skriver sykehuset i en pressemelding.

216

En koronasmittet person er død ved Oslo universitetssykehus tirsdag 5. mai. Det melder VG.

215

En sykehjemsbeboer i Bergen er død etter koronasmitte, opplyser kommunen ifølge NTB.

– Pårørende ønsker ikke at det gis opplysninger om dødsfallet, så derfor kan vi ikke opplyse om hvilket sykehjem beboeren hørte til, opplyser Bergen kommune.

Dermed er det registrert 215 dødsfall knyttet til koronautbruddet i Norge.

214

En kvinne i 80-årene fra Sør-Odal døde fredag 1. mai etter å ha fått påvist koronaviruset.

– Vedkommende hadde underliggende sykdommer, og hun var pasient ved Sør-Odal alders- og sykehjem, skriver kommunen i en pressemelding.

Dette er det 213. registrerte dødsfallet etter koronasmitte i Norge, men det første i Sør-Odal, ifølge Glåmdalen.

213

En person med koronasmitte døde ved Ahus fredag 1. mai. Det melder VG.

212

Torsdag i forrige uke døde en pasient på Sykehuset Innlandet av koronasmitte. Det er det femte koronarelaterte dødsfallet på sykehuset.

– Dødsfallet skjedde torsdag 30. april, bekrefter kommunikasjonsrådgiver Line Fuglehaug ved Sykehuset Innlandet overfor NRK.

211

En pasient med påvist koronasmitte døde fredag 1. mai på Fyllingsdalen sykehjem. Det opplyser medisinsk fagsjef Trond Egil Hansen til Bergensavisen.

Den eldre mannen var beboer ved Metodisthjemmet før han ble flyttet til covid-19-avdelingen på Fyllingsdalen sykehjem. Mannen er den 16. koronasmittede beboeren ved Metodisthjemmet som er død.

Fylkeslegen i Vestland gjennomfører nå et tilsyn ved sykehjemmet.

210

Enda en koronasmittet beboer ved Metodisthjemmet i Bergen er død, opplyser Bergen kommune torsdag 30. april. Ifølge VG døde beboeren onsdag 29. april..

15 av beboerne ved Metodisthjemmet er nå døde av covid-19. Til sammen er 24 koronasmittede beboere på sykehjem i Bergen døde.

209

En eldre koronasmittet person er død ved St. Olavs hospital i Trondheim. Det er sykehusets første dødsfall som følge av covid-19.

St. Olavs hospital meldte om dødsfallet dødsfallet torsdag 30. april. På Twitter opplyser sykehuset at de ikke ønsker å gi ytterligere informasjon i saken.

208

Ved Oslo universitetssykehus døde en koronasmittet person torsdag 30. april, opplyser sykehuset på sine nettsider.

207

Enda en koronasmittet beboer ved Metodisthjemmet i Bergen er død, opplyser Bergen kommune. Beboeren var innlagt på covid-19-avdelingen på Fyllingsdalen sykehjem da vedkommende døde. Dødsfallet skjedde mandag 27. april, melder VG.

14 av beboerne ved Metodisthjemmet er nå døde av covid-19.

206

En eldre pasient som var smittet med koronaviruset, døde ved Sykehuset Telemark.

På grunn av personvernet, og av hensyn til de pårørende, vil det ikke bli gitt flere opplysninger om den avdøde, skriver sykehuset i en pressemelding tirsdag.

204 og 205

To sykehjemsbeboere i Oslo, som var bekreftet syke med covid-19, har dødd i løpet av helgen. En beboer på Oppsalhjemmet døde lørdag 25. april og en beboer på Nordseterhjemmet døde søndag 26. april.

31 beboere er nå døde med covid-19 på sykehjem i hovedstaden. Snittalderen på de døde på sykehjemmene i Oslo ligger på rundt 85 år, og de fleste har flere sykdommer.

Det er rundt 4.100 beboere på kommunale sykehjem i Oslo, og inntil videre er det besøksforbud.

203

Mandag 27. april ble det meldt om at en eldre pasient ved Drammen sykehus døde av covid-19-viruset søndag 26.april. Det var VG som meldte om dødsfallet.

202

En eldre mann som testet positivt for covid-19 da han ble innlagt ved Universitetssykehuset Nord-Norge i Narvik, er død.

Av hensyn til personvern vil det ikke bli gitt ytterligere informasjon, opplyser sykehuset.

Dette er den tredje innlagte pasienten med covid-19 som dør ved Universitetssykehuset Nord-Norge.

201

Ytterligere en koronasmittet person i Bærum er død. Vedkommende døde på en institusjon, opplyser Bærum kommune.

Til sammen har det vært 23 koronarelaterte dødsfall i kommunen.

201 personer som har vært smittet med koronavirus, er nå døde i Norge.

200

En eldre pasient med påvist koronasmitte døde fredag 24. april på Bærum sykehus.

– Av personvernhensyn kan vi ikke gi nærmere informasjon rundt pasienten. Totalt er det nå 18 pasienter med påvist koronasmitte som er døde i vårt sykehusområde, skriver Vestre Viken helseforetak i en melding på sine nettsider.

198 og 199

To beboere på ulike sykehjem i Oslo som var bekreftet syke med covid-19, har dødd i løpet av de siste to dagene, opplyser sykehjemsetaten fredag 24. april.

Den ene beboeren døde på Nordseterhjemmet torsdag 23. april. Den andre beboeren døde fredag 24. april på Madserudhjemmet. I alt 29 personer er nå døde med covid-19 på sykehjemmene i Oslo.

Totalt er dermed 199 personer døde av koronaviruset her i landet.

197

En beboer på Metodisthjemmet i Bergen, som var smittet av koronaviruset, er død. Dermed er i alt 13 beboere ved sykehjemmet døde som følge av covid-19. Det opplyser Bergen kommune fredag 24. april.

Torsdag meldte Bergensavisen at Fylkesmannen i Vestland har åpnet tilsyn ved sykehjemmet etter at mange av beboerne har dødd etter koronasmitte.

Fredag var det avtalt møte mellom Metodisthjemmet og tilsynsmyndigheten.

196

En beboer på Metodisthjemmet i Bergen, som var smittet av koronaviruset, er død, melder VG.

195

En koronasmittet beboer ved Orkerød sykehjem døde torsdag 23. april, opplyser Moss kommune.

Dette er den femte koronasmittede beboeren ved sykehjemmet som dør. Nå skal alle beboerne ved avdelingen testes.

194

Ytterligere en koronasmittet beboer ved Kopås sykehjem i Enebakk i Viken har dødd. Det er det femte koronadødsfallet ved sykehjemmet.

Ordfører Hans Kristian Solberg bekrefter dødsfallet overfor Romerikes Blad torsdag kveld.

192 og 193

To smittede personer er døde i Bergen det siste døgnet onsdag 22.-torsdag 23. april. En av dem døde på koronaklinikken ved Bergen helsehus, mens en annen døde på Fyllingsdalen sykehjem, opplyser kommunen.

Begge var beboere ved Metodisthjemmet sykehjem.

191

En pasient med koronasmitte er død på Oslo universitetssykehus, melder VG.

190

En eldre pasient ved Haraldsplass sykehus i Bergen er død av koronaviruset. Dødsfallet ble meldt torsdag 23. april, melder NRK. Vedkommende var beboer ved Metodisthjemmet sykehjem.

189

En eldre koronasmittet pasient ved Universitetssykehuset i Nord-Norge døde onsdag kveld 22. april.

188

En eldre koronasmittet pasient døde torsdag formiddag 23. april på Sørlandet sykehus.

Dette er det andre koronadødsfallet ved Sørlandet sykehus, opplyser sykehuset i en pressemelding til NTB.

186 og187

Oslo kommune melder onsdag 22. april om at to beboere, ved henholdsvis Ellingsrudhjemmet og Nordseterhjemmet, tirsdag 21. april døde av koronaviruset. 27 beboere er nå døde med covid-19 på sykehjemmene i hovedstaden, skriver kommunen i en pressemelding.

184 og 185

Onsdag 22. april melder Bergen kommune om to dødsfall ved covid-19-avdelingen ved Fyllingsdalen sykehjem. Dødsfallene inntraff 9. og 16. april, men er ikke registrert før nå på grunn av forsinkelse i innmeldingen.

Begge dødsfallene gjelder pasienter som var flyttet til sykehjemmet fra sykehus, og var ikke sykehjemsbeboere.

183

En person ved Lovisenberg Diakonale Sykehus har de siste dagene dødd av koronaviruset, melder VG.

182

En eldre, koronasmittet pasient som var innlagt på Haraldsplass diakonale sykehus i Bergen, er død.

Dødsfallet er det første på Haraldsplass sykehus og det 21. dødsfallet i Vestland fylke, skriver NRK.

181

Én person ved Oslo universitetssykehus har dødd i helgen etter å ha blitt smittet av koronavirus. Det skriver NRK.

Dødsfallene ble kjent mandag, men skjedde i helgen. Dermed er 17 dødsfall blitt kjent mandag, som er det høyeste tallet på én dag under koronaepidemien, men mange av disse dødsfallene skjedde altså lørdag eller søndag.

178, 179 og 180

Tre eldre beboere på Metodisthjemmet i Bergen, som var smittet av koronaviruset, er døde, melder Bergen kommune.

De tre beboerne har dødd i løpet av helgen lørdag 18. - søndag 19. april.

Med de tre nye dødsfallene er i alt åtte beboere ved sykehjemmet døde som følge av covid-19. I alt har Bergen hatt 17 koronadødsfall på sine sykehjem.

171-177

Seks beboere på ulike sykehjem i Oslo som var bekreftet syke med covid-19, har gått bort i løpet av de siste dagene, opplyser sykehjemsetaten. Det skriver NTB.

Tre av dem døde på Nordseterhjemmet, to på Madserud sykehjem og én døde på Vinderen bo- og servicesenter. Alle døde fra fredag 17. april til mandag 20. april.

Dermed er totalt 25 beboere med covid-19 døde ved sykehjemmene i hovedstaden.

I tillegg er en hjemmeboende pasient død etter å ha blitt lagt inn på Kommunal covid-19 behandlingssenter (KCB), opplyser sykehjemsetaten i Oslo.

169 og 170

I løpet av siste døgn er to personer døde, opplyser Bærum kommune på sine nettsider mandag 20. april.

– Jeg har fått informasjon om at en beboer på et sykehjem døde søndag 19. april, sier kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen.

Litt tidligere opplyste han følgende:

– Jeg har fått informasjon om at en innbygger er død på Bærum sykehus.

168

Mandag 20. april melder Moss kommune at nok en beboer ved Orkerød sykehjem har dødd som følge av koronaviruset.

Den avdøde er en mann i 80-årene.

Dette er det fjerde dødsfallet knyttet til viruset så langt på sykehjemmet, melder Moss Dagblad.

167

Kristiansand kommune melder at en beboer ved Presteheia omsorgssenter døde natt til mandag 20. april.

165 og 166

En pasient på Lovisenberg sykehus i Oslo etter å ha hatt koronaviruset. Pasienten døde i løpet av døgnet søndag 19. - mandag 20. april

I tillegg er ytterligere en person død ved Sykehuset Innlandet. Pasienten døde i løpet av døgnet søndag 19. - mandag 20. april.

Det er VG som melder om disse to dødsfallene.

164

En person er død på Oslo universitetssykehus i helgen lørdag 18.-søndag 19. april som følge av kronasmitte, melder VG.

163

Enebakk kommune bekrefter i dag et nytt dødsfall på Kopås sykehjem knyttet til covid-19 sykdommen, opplyser kommuneoverlege Kurt Hetland på Enebakk kommunes nettsider lørdag 18. april.

Dette er det fjerde dødsfallet på Kopås som har sin årsak i covid-19.

162

Aurskog-Høland har fått sitt første dødsfall grunnet koronaviruset.

– En av de to smittede beboerne ved Hemnes sykehjem døde i går kveld (17. april), sier kommunedirektør Inger Hegna til Indre Akershus Blad.

Kommunedirektøren ønsker ikke gå ut med kjønn og alder på vedkommende.

161

En eldre pasient innlagt ved Sørlandet sykehus og som var smittet med koronavirus, døde natt til lørdag 18. april.

Dette er det første koronadødsfallet ved Sørlandet sykehus, opplyser sykehuset i en pressemelding.

På grunn av personvernet til vedkommende, og av hensyn til de pårørende, vil det ikke bli gitt flere opplysninger om den døde eller ved hvilket sykehus pasienten var innlagt for behandling, skriver sykehusets kommunikasjonsdirektør Signy Svendsen.

158, 159 og 160

To beboere på Metodisthjemmet i Bergen er døde som følge av koronasmitte, melder kommunen.

En kvinne i 90-årene døde torsdag kveld (16. april) av koronaviruset i Drammen. Kvinnen var beboer ved Saniteten bo- og servicesenter i Drammen.

157

En mann i 60-årene fra Moss smittet med koronavirus, døde torsdag, opplyser Moss Dagblad.

Mannen var beboer ved Orkerød sykehjem. Dette er tredje smittede beboer ved samme sykehjem som dør.

156

En koronasmittet person innlagt ved Oslo universitetssykehus er død. Vedkommende døde torsdag 16. april.

Det opplyser sykehuset på sine nettsider.

Dette er det tolvte dødsfallet ved sykehuset relatert til pandemien.

155

En pasient ved Stavanger universitetssjukehus (SUS) smittet med koronaviruset, er død. Personen var mellom 70 og 80 år gammel. Vedkommende døde torsdag 16. april, opplyser SUS på en pressekonferanse.

Dette er det fjerde koronarelaterte dødsfallet ved SUS, ifølge NRK.

153 og 154

To koronasmittede pasienter innlagt ved Lovisenberg Diakonale Sykehus i Oslo døde rett før påske.

Det bekrefter kommunikasjonssjefen ved sykehuset overfor VG.

152

En eldre, koronasmittet beboer ved et sykehjem i Lillehammer er død. Dette er det andre koronadødsfallet i kommunen og på det samme sykehjemmet.

Vedkommende døde 16. april etter å ha vært syk i lengre tid. Personen bodde på Lillehammer helsehus, ifølge NRK.

150 og 151

To nye koronasmittede personer fra Bærum er døde. Det opplyser kommunen i en pressemelding torsdag. Den ene personen døde på Bærum sykehus, og kommunen ble varslet om dette onsdag 15. april, opplyser kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen.

– Den andre ble testet etter sin død 8. april, og vi fikk testresultatet nå, sier kommuneoverlegen.

Det har vært 18 koronadødsfall i kommunen.

149

En pasient ved Havsteinekra helse- og velferdssenter i Trondheim er bekreftet død som følge av koronarelatert sykdom.

Ifølge Trondheim kommune døde pasienten onsdag 15. april. Dødsfallet er det første som er registrert i Trondheim kommune.

Vedkommende er over 80 år, og personens pårørende er varslet.

145, 146, 147 og 148

Fire pasienter som var lagt inn på behandlingsenheten for hjemmeboende med påvist covid-19 i Oslo, har dødd de siste to dagene.

Tre døde tirsdag 14. april og en døde onsdag 15. april, opplyser Oslo kommune onsdag kveld.

Behandlingsenheten er et spesialtilbud for å avlaste sykehusene. Pasientene overføres enten fra sykehus eller hjemmefra o alle har fått påvist covid-19 før innleggelse.

Oslo kommune har rustet seg for å totalt kunne ta imot inntil 500 pasienter for å avlaste sykehusene om det blir behov for det.

– Fem beboere har blitt erklært friske etter behandling. Det er nå 26 pasienter som er innlagt og vi kan gradvis utvide kapasiteten til å ta imot inntil 117 pasienter med bekreftet Covid-19 hvis det er behov for det, sier etatsdirektør Helge Jagmann i sykehjemsetaten, som drifter tilbudet for kommunen.

144

Tirsdag døde en pasient ved Oslo universitetssykehus etter å ha blitt koronasmittet, melder NRK. Dette er det ellevte koronarelaterte dødsfallet ved sykehuset.

143

Bærum kommune bekrefter onsdag 15. april et nytt korona-dødsfall.

– En innbygger er død på Bærum sykehus som følge av koronasmitte, sier Frantz Leonard Nilsen kommuneoverlege i Bærum kommune.

142

Tirsdag 14. april døde en eldre pasient med påvist koronasmitte på Sykehuset Østfold Kalnes, skriver VG.

140 og 141

To pasienter som var innlagt med koronaviruset på Akershus universitetssykehus (Ahus), er døde.

Begge pasientene døde på sykehusets avdeling på Norbyhagen i Lørenskog, opplyser sykehusets pressevakt til NTB.

Dermed har tolv koronapasienter dødd på Ahus. Det var VG som først meldte om de to dødsfallene.

139

En eldre person med koronasmitte er registrert død i Bergen, ifølge VG.

138

I Bærum er det meldt et nytt dødsfall – ved et sykehjem, melder NRK.

137

Moss kommune melder tirsdag 14. april at en mann i 80-årene døde dagen før, mandag 13. april, på Sykehuset Østfold.

Mannen var beboer på Orkerød sykehjem, skriver Dagsavisen Moss Dagblad.

136

– Vi er informert om at en eldre person ved et av kommunens bo- og omsorgssenter døde i dag på grunn av koronavirus, sier kommuneoverlege i Asker, Meera Grepp, i en pressemelding fra kommunen tirsdag 14. april, ifølge Budstikka.

De pårørende er varslet. Av personvernhensyn gis ikke ytterligere informasjon om den avdøde.

135

En eldre pasient ved Innlandet sykehus døde mandag 13. april av koronaviruset, opplyser sykehuset til VG.

134

En koronasmittet pasient ved Oslo universitetssykehus (OUS) er død. Dette er det tiende dødsfallet ved sykehuset relatert til korona-pandemien.

Vedkommende døde i løpet av det siste døgnet (mandag 13. - tirsdag 14. april), opplyser OUS i 11-tiden tirsdag 14. april.

133

En eldre beboer ved Skedsmotun bo- og behandlingssenter i Lillestrøm kommune er meldt død etter koronasmitte.

131 og 132

Sykehjemsetaten i Oslo melder mandag 13. april om at en person med covid 19-smitte døde på Majorstutunet bo- og behandlingssenter søndag 12. april. 19 beboere ved Oslos 39 langtidshjem er døde etter å ha blitt smittet av koronaviruset.

Bergens Tidende skriver at en beboer på Metodisthjemmet er død etter å ha testet positivt på covid-19. Dermed er 11 beboere på sykehjem i Bergen nå døde etter koronasmitte, melder Bergen kommune.

129 og 130

To nye personer i Drammen kommune er døde etter å ha blitt smittet av koronaviruset.

– Den ene som nå er død, var en eldre mann med underliggende sykdom som bodde på Fredholt bo- og servicesenter. Den andre personen bodde også på et av kommunens sykehjem, men etter ønske fra de pårørende gis det ikke ut ytterligere opplysninger om vedkommende, skriver kommunen i sin daglige oppdatering om koronasituasjonen.

Dødsfallene er registrert i løpet av det siste døgnet søndag 12. - mandag 13. april.

128

En ny pasient ved Oslo universitetssykehus (OUS) er død etter å ha blitt smittet av koronaviruset.

126 og 127

To beboere ved Kopås sykehjem i Enebakk er døde det siste døgnet opplyser kommunen på egne nettsider om kvelden søndag 12. april.

124 og 125

Ytterligere to beboere på sykehjem i Oslo kommune som var smittet med covid-19, er døde i løpet av helgen.

En beboer med påvist covid-19-smitte døde på Oppsalhjemmet lørdag 11. april, mens en annen døde på Bekkelagshjemmet søndag 12. april.

Totalt er nå 18 beboere ved Oslos 39 langtidshjem døde etter å ha blitt koronasmittet.

– Beboere på våre langtidsinstitusjoner rammes spesielt hardt av pandemien, da snittalderen ligger på rundt 85 år, og de fleste har flere sykdommer, opplyser sykehjemsetaten i Oslo.

123

En eldre pasient med koronasmitte døde lørdag 11. april på Drammen sykehus. Totalt er fire personer døde av koronasykdom på sykehuset.

Det skriver Drammens Tidende, som siterer nettsidene til helseforetaket Vestre Viken.

Totalt har 14 personer dødd av covid-19 på sykehusene i området, ni av dem på Bærum sykehus, fire på Drammen sykehus og en på Ringerike sykehus.

120, 121 og 122

Bærum kommune bekrefter søndag 12. april tre nye koronarelaterte dødsfall i kommunen. Alle døde påskeaften, lørdag 11. april, opplyser kommunikasjonssjef Lisa Bang i Bærum kommune til NTB.

– Vi er informert om at til sammen tre eldre beboere ved to sykehjem i Bærum døde i går, sier kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen i Bærum i en pressemelding.

Det er nå til sammen 14 dødsfall relatert til koronaviruset i kommunen.

119

En beboer ved et sykehjem i Drammen som var smittet av koronaviruset, er død, opplyser kommunen.

Den døde er en eldre mann som bodde på Fredholt bo- og servicesenter, opplyser kommunen i sin daglige oppdatering til mediene søndag, skriver Dagsavisen Fremtiden.

118

En koronasmittet kvinne døde natt til fredag 10. april på Kongsvinger sykehus, skriver Glåmdalen.

Den 88 år gamle kvinnen kom fra Ullensaker og ble syk dagen etter at hun kom hjem fra et ferieopphold i Spania, skriver avisen.

Kvinnen reiste 10. mars til feriestedet Solgården, like nord for Alicante i Spania. Ifølge flere medier ble mange av de reisende på denne turen smittet, og noen er også døde av koronarelatert sykdom.

117

En beboer på Kopås sykehjem i Enebakk i Viken er død etter å ha blitt smittet og syk av koronaviruset. Sykehjemmet er hardt rammet av flere smittetilfeller.

– Det er sørgelig, vi har hatt dødsfall i sykehjemmet på Kopås som skyldes covid-19. Pårørende til avdøde er informert, skriver kommuneoverlege Kurt Hetland i en pressemelding.

116

En person er meldt død på Oslo universitetssykehus som følge av koronaviruset, melder VG. Dato for dødsfallet og hvilken kommune vedkommende hører hjemme i er ikke kjent. Sykehuset vil av personhensyn ikke gi ytterligere informasjon om den avdøde.

115

En beboer på Metodisthjemmet i Bergen døde lørdag 11. april etter å ha hatt koronaviruset. Dermed har det vært dødsfall på alle sykehjem i Bergen hvor det har vært koronasmitte.

– Dette bekrefter dessverre hvor alvorlig covid-19-infeksjoner er for sykehjemsbeboere med underliggende sykdommer, sier etatsdirektør Anita W. Johansen i Etat for sykehjem, skriver VG.

114

Kommuneoverlege i Asker, Meera Grepp, bekrefter at en eldre person bosatt i Asker kommunen er gått bort på grunn av koronaviruset. Dette er det niende dødsfallet i Asker.

Personen døde fredag 10. april på Bærum sykehus. Av personvernhensyn gis ikke ytterligere informasjon om den avdøde.

113

En koronasmittet pasient døde natt til lørdag 11. april på Akershus universitetssykehus på Lørenskog.

Dermed er det til sammen ti dødsfall relatert til viruset ved sykehuset, skriver Akershus Amtstidende.

112

I Vestland er en person død ved Betanien rehabilitering og sykehjem i Bergen. Det er ikke kjent når vedkommende døde.

111

Bærum kommune bekrefter nytt koronadødsfall.

– En eldre innbygger døde på Bærum sykehus torsdag 9. april, sier Bjørg Dysthe som er smittevernoverlege i Bærum

Det er nå til sammen 11 dødsfall relatert til koronaviruset i kommunen.

110

Kommuneoverlege i Asker, Meera Grepp, bekrefter det åttende dødsfallet i kommunen på grunn av Covid-19. Personen døde fredag 10. april på koronasmitteavdelingen som nylig ble opprettet i Asker. Av personvernhensyn gis ikke ytterligere informasjon om den avdøde.

109

En person ble bekreftet død ved Akershus universitetssykehus (Ahus) fredag 10. april, men ytterligere detaljer, bl.a. kommune, er ikke kjent. Det er det niende dødsfallet ved Ahus.

108

En eldre koronasmittet person er også bekreftet død på Haukeland sykehus fredag, skriver Bergensavisen. Dødsfallet skjedde torsdag 9. april, ifølge VG.

106 og 107

Bærum kommune bekrefter ytterligere to koronadødsfall onsdag 8. april.

– Vi er informert om at tilsammen tre eldre beboere ved sykehjem i Bærum døde i går, sier kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen i Bærum.

Det betyr at det nå er ti registrerte koronadødsfall i kommunen.

105

En beboer ved Skedsmostun bo- og behandlingssenter i Lillestrøm døde onsdag kveld, 8. april, etter å ha vært smittet av koronavirus, melder Romerikes Blad.

– Vi har medlidenhet og sender de varmeste tankene til familien, sier ordfører Jørgen Vik i Lillestrøm til avisa.

Dette er det fjerde korona-relaterte dødsfallet ved behandlingsenteret.

104

En person innlagt på Akershus universitetssykehus Nordbyhagen døde tirsdag 7. april som følge av koronaviruset, ifølge VG. Det er ikke kjent hvilken kommune den døde kom fra.

103

En beboer som var smittet av koronavirus ved Lillehammer helsehus, døde onsdag 8. april. Det er det første koronarelaterte dødsfallet i Lillehammer kommune.

I helgen ble det kjent at to beboere ved helsehuset hadde fått påvist covid-19, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

102

I løpet av det siste døgnet onsdag 8. - torsdag 9. april er det et nytt dødsfall av én person som har vært smittet av koronaviruset i Drammen kommune, melder kommunen på sin hjemmeside. Vedkommende var en eldre person som bodde på et av kommunens sykehjem. Etter ønske fra de pårørende gis det ikke ut ytterligere informasjon om personen som nå er død.

101

Kommuneoverlege i Asker, Meera Grepp, bekrefter det sjuende dødsfallet i Asker kommune på grunn av Covid-19.
Personen døde onsdag 8. april på koronasmitteavdelingen som nylig ble opprettet i Asker. Av personvernhensyn gis ikke ytterligere informasjon om den avdøde.

100

En eldre beboer på et sykehjem i Bærum døde onsdag 8. april av koronaviruset, skriver VG.

Dødsfallet er det åttende i kommunen.

99

En sykehjemsbeboer i Bergen døde onsdag 8. april etter å ha fått påvist smitte av koronaviruset. Beboeren på Fyllingsdalen sykehjem hadde en alvorlig underliggende sykdom, skriver Bergens Tidende.

93 - 98

Seks nye beboere ved sykehjem i Oslo har dødd som følge av koronasmitte. Dato for dødsfall er ikke oppgitt. De seks var beboere ved Bekkelagshjemmet, Hovseterhjemmet, Økernhjemmet, Akerselva sykehjem, Oppsalhjemmet og Nordseterhjemmet.

Så langt er 16 beboere ved Oslos 39 langtidshjem døde som følge av covid-19.

13 sykehjem har én eller flere beboere som er smittet.

Av medarbeidere er 1.445 testet, og 106 av dem har fått påvist smitte. 21 sykehjem har medarbeidere som er smittet. 330 medarbeidere er i karantene.

Beboere på våre langtidsinstitusjoner rammes spesielt hardt av pandemien, da snittalderen ligger på rundt 85 år, og de fleste har flere sykdommer, skriver sykehjemsetaten i en pressemelding.

92

En koronasmittet beboer ved Stener Heyerdahl omsorgssenter i Kristiansand døde onsdag 8. april. Vedkommende var en av beboerne med kjent smitte, opplyser Kristiansand kommune i en pressemelding.

Fem av de sju koronadødsfallene i kommunen knytter seg til en avdeling ved Stener Heyerdahl omsorgssenter. Kommuneoverlege Dagfinn Haarr sier det oppsto smitte på omsorgssenteret i tiden fra om lag 19. mars til 27. mars.

– Alle tilfellene er knyttet til dette utbruddet, sier Haarr.

90 og 91

I løpet av det siste døgnet har Drammen kommune fått beskjed om at to innbyggere som har vært smittet av koronaviruset, er døde, melder Drammen kommune på sine hjemmesider onsdag 8. april.

Begge to var eldre personer som bodde på sykehjem i Drammen kommune. Den ene var en kvinne i 80-årene som hadde underliggende sykdommer og bodde på Fredholt bo- og servicesenter. Ytterligere opplysninger om den andre døde er ikke oppgitt.

89

En pasient innlagt med covid-19 ved Sykehuset Telemark er død. Dette er Telemarks andre registrerte koronadødsfall.

– På grunn av personvernet, og av hensyn til de pårørende, vil det ikke bli gitt flere opplysninger om den avdøde, opplyser kommunikasjonssjef Lars Kittilsen i en pressemelding onsdag 8. april.

Sykehuset har nå fem pasienter innlagt med koronasmitte. I løpet av uka har to pasienter blitt utskrevet.

88

En person i 60-årene døde tirsdag 7. april som følge av koronaviruset ved Stavanger universitetssykehus.

Sykehuset vil verken opplyse kjønn eller hjemkommune for den døde personen i 60-årene.

Dødsfallet tirsdag betyr at totalt tre mennesker i Stavanger nå har dødd av viruset. Tidligere har to personer i 80-årene dødd etter å ha vært smittet av koronaviruset. De to døde henholdsvis søndag 5. og mandag 6. april, skriver Stavanger Aftenblad.

 85, 86 og 87

Tre eldre personer som var smittet av koronaviruset, har dødd i Drammen løpet av det siste døgnet 6.-7. april, ifølge kommunen.

En av dem døde på Drammen sykehus, mens de to andre døde på Saniteten bo- og servicesenter, skriver NRK.

83 og 84

To koronasmittede beboere ved Betanien rehabilitering og sykehjem i Bergen er døde. Til sammen har sju beboere dødd av covid-19 ved byens sykehjem.

82

En person over 80 år med koronarelatert sykdom døde mandag 6. april på Stavanger universitetssjukehus.

Dette er det andre dødsfallet som følge av covid-19 ved sykehuset.

80 og 81

Bærum kommune opplyser tirsdag at det nå er totalt sju korona-relaterte dødsfall i Bærum etter at to personer døde i helgen 4.-5. april.

– Jeg vil uttrykke min dypeste medfølelse med de etterlatte, sier ordfører Lisbeth Hammer Krog.

79

En koronasmittet beboer ved omsorgssenteret Stener Heyerdahl i Kristiansand døde tirsdag 7. april. Dødsfallet var ventet, ifølge kommuneoverlege Dagfinn Haarr.

– Vedkommende var en av de pasientene som fikk påvist koronasmitte rundt 26. mars. Alle tilfellene på det aktuelle omsorgssenteret henger sammen, og de testet positivt i tiden fra 26.–30. mars, sier Haarr.

Han påpeker at det ikke er påvist smittespredning eller ny smitte på institusjonen etter at strengere smitteverntiltak er satt i verk.

Kommunen gir ikke øvrige opplysninger om beboerens generelle helsetilstand forut for koronasmitten annet enn at det er andre forhold som gjorde at beboeren hadde opphold på sykehjem.

Seks smittede personer er nå døde i Kristiansand.

78

En koronasmittet person fra Asker døde mandag 6. april. Dette er kommunens sjette dødsfall.

Asker kommune opplyser ifølge Dagbladet at personen var innlagt på Bærum sykehus.

Ordfører Lene Conradi (H) skriver i en pressemelding at hun kondolerer og sender sine varmeste tanker til de etterlatte.

77

En person på Nesodden i Viken er død etter å ha blitt smittet av koronavirus. Det er ikke opplyst når vedkommende døde.

Det er Nesoddens første dødsfall under pandemien, opplyser kommunen. Tidligere har en person i nabokommunen Frogn dødd etter koronasmitte, melder avisa Amta.

Totalt har Nesodden kommune fått påvist 44 smittede. 25 er erklært friske. To av de 18 som fremdeles er syke er innlagt på sykehus, opplyser kommunen.

76

En person fra Ringebu kommune døde på sykehuset Innlandet i løpet av helga 4.-5. april.

– Jeg kan bekrefte at vi har hatt et dødsfall som er relatert til covid-19. Pasienten døde på sykehuset Innlandet i helga, sier kommuneoverlege i Ringebu, Per Ove Hagestuen til GD.

Han sier at dette er en godt voksen person, som hadde underliggende sykdommer. Og at koronasmitten er relatert til en utenlandsreise.

74 og 75

To koronasmittede beboere ved Gullstøltunet sykehjem på Bønes i Bergen er bekreftet døde.

To koronasmittede personer har dødd og 37 nye personer har testet positivt på smitte siden Bergen kommunes siste oppdatering fredag, skriver Bergens Tidende.

Dette er det femte dødsfallet blant koronasmittede beboere ved Gullstøltunet sykehjem.

73

En beboer ved Ternevig omsorgssenter i Kristiansand døde natt til mandag 6. april. Vedkommende var en av beboerne med kjent smitte, opplyser kommunen i en pressemelding.

Med dette er fem personer med koronasmitte døde i Kristiansand. Alle fem har vært beboere på sykehjem og med kjent smitte.

Kommunen opplyser ikke om den eldre beboerens generelle helsetilstand forut for koronasmitten annet enn at det er andre forhold som gjorde at beboeren hadde opphold på sykehjem.

Sykehjemmene i Kristiansand er stengt for besøkende og strenge smittevernprosedyrer følges.

72

En beboer på Stener Heyerdahl omsorgssenter i Kristiansand døde om ettermiddagen søndag 5. april. Beboeren var smittet av koronaviruset.

Det opplyser Kristiansand kommune i en pressemelding.

Kommunen vil ikke si noe om den eldre beboerens generelle helsetilstand forut for koronasmitten, annet enn at det er andre forhold som gjorde at beboeren bodde på sykehjem.

Med dette er i alt fire personer med koronasmitte døde i Kristiansand. Alle fire har vært beboere på sykehjem.

71

En eldre mann bosatt i Mandal døde søndag som følge av koronaviruset, opplyser Lindesnes kommune til NRK.

Mannen ble akuttinnlagt på sykehus 23. mars.

70

Søndag døde en person med påvist koronasmitte. Det er ukjent hvilken kommune personen tilhører. 

69

Lørdag døde en beboer med påvist koronasmitte på Majorstutunet bo- og behandlingssenter ​i Oslo Kommune. De to dødsfallene er de første ved Majorstutunet bo- og behandlingssenter. Den døde var fra Oslo kommune. 

68

Lørdag døde en beboer med påvist koronasmitte på Majorstutunet bo- og behandlingssenter ​i Oslo Kommune. Den døde var fra Oslo kommune. 

67

Lørdag døde en beboer med påvist koronasmitte på Nordseterhjemmet i Oslo Kommune. Dette er det andre dødsfallet på Nordseterhjemmet. Den døde var fra Oslo kommune. 

66

Lørdag døde en person med påvist koronasmitte på Akershus universitetssykehus. Den døde var fra Lillestrøm kommune

65

En eldre innbygger. Dødsfallet skjedde på Bærum sykehus, skriver kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen i en epost.

64

En eldre mann med påvist koronasmitte døde på Strømsø bo- og servicesenter i Drammen lørdag kveld.

63

En eldre koronapasient døde lørdag på Sykehuset Innlandet, ifølge VG. Pasienten var blant dem som først ble utsatt for forveksling av prøver.

62

En eldre pasient døde lørdag av covid-19-sykdom på Træleborg sykehjem i Tønsberg. Ifølge NRK hadde pasienten en underliggende sykdom.

61

En 80-årig kvinne fra Åsnes i Innlandet døde lørdag morgen 4. april av koronaviruset. Hun hadde ligget på isolat på sykehjem.

60

En person i en 70-årene døde i Frogn i Follo. Vedkommende hadde underliggende sykdommer og var innlagt ved Akershus universitetssykehus, opplyser kommunen.

58 og 59

Det har vært meldt to nye koronadødsfall i Viken fylke fredag kveld 3. april – ett i Lillestrøm kommune og ett på Ringerike sykehus.

En mann døde etter å ha blitt smittet av koronavirus ved Skedsmotun bo- og behandlingssenter i Lillestrøm kommune fredag. Dette er det tredje dødsfallet ved Skedsmotun, ifølge avisa.

Fredag kveld døde også en mann fra Hol kommune ved Ringerike sykehus, skriver Hallingdølen. Mannen var i slutten av 60-årene. Hol har vært blant de hardest rammede av koronautbruddet, men dette er likevel det første dødsfallet i kommunen.

I Norge er det meldt om ni dødsfall knyttet til koronavirus fredag 3. april. Tallet på meldte dødsfall er det høyeste antallet på én dag til nå under epidemien.

57

En beboer ved Gullstøltunet sykehjem i Bergen er død etter å ha blitt smittet av koronavirus. Dette er det tredje dødsfallet ved sykehjemmet.

56

En eldre pasient som var smittet med koronavirus døde ved Sykehuset i Vestfold fredag 3. april. Dette var det andre registrerte koronadødsfallet ved sykehuset.

55

Drammen kommune opplyser at en kvinne i 90-årene er død som følge av koronasykdom. Det er det tredje dødsfallet i Drammen som følge av viruset.

52, 53 og 54

Ytterligere tre personer er døde etter å ha blitt smittet av koronaviruset.

Torsdag morgen, 2. april, døde en eldre kvinne på Giske omsorgssenter i Møre og Romsdal.

Sykehuset Østfold Kalnes melder om to dødsfall, ett torsdag 2. april og ett fredag 3. april om morgenen. Begge de døde var eldre pasienter som hadde testet positivt på koronaviruset.

51

En koronasmittet person fra Asker døde på Bærum sykehus om kvelden 2. april, bekrefter kommuneoverlegen i Asker.

– Vi kan bekrefte det femte dødsfallet i Asker på grunn av Covid-19. De pårørende er varslet, sier kommuneoverlege Meera Grepp i Asker til NRK.

De vil ikke gi flere opplysninger av hensyn til personvernet.

49 og 50

To sykehjemsboere i Oslo døde torsdag 2. april etter å ha blitt smittet av koronaviruset. Dermed er det totale antallet koronarelaterte dødsfall i Norge oppe i 50.

– Den ene døde var på Nordseterhjemmet. Det er en institusjon som driftes av Oslo kommune. Den andre døde bodde på Bekkelagshjemmet, som er en institusjon som driftes av Kirkens Bymisjon på oppdrag av Oslo kommune, sier samfunnskontakt Henrik Mevold i Sykehjemsetaten i Oslo kommune til VG.

De to var begge langtidsboere. Sju langtidsboere har nå dødd ved sykehjem i Oslo.

48

Oslo universitetssykehus har offentliggjort at en pasient døde ved sykehuset torsdag 2. april etter å ha blitt smittet med koronaviruset.

Dette er det sjuende dødsfallet relatert til pandemien ved sykehuset, skriver de på Twitter.

I alt har nå 48 personer dødd etter å ha blitt smittet av koronaviruset i Norge.

47

Ytterligere en koronasmittet pasient på Akershus universitetssykehus har dødd.

Dødsfallet skjedde onsdag 1. april, bekrefter pressekontakt Geir Lindhjem til VG.

Han vil ikke gå ut med flere opplysninger rundt dødsfallet. Pasienten er den fjerde smittede som har dødd på Ahus i Lørenskog.

46

En eldre person som var smittet av koronaviruset, er død på Bærum sykehus, melder kommuneoverlegen i Bærum.

Dødsfallet er det fjerde koronadødsfallet i Bærum, ifølge Budstikka.

– Det har vært nok et dødsfall på grunn av korona i Bærum. Den avdøde er en eldre person som var innlagt på Bærum sykehus, opplyser kommuneoverlege Frantz L. Nilsen i en pressemelding.

45

En koronasmittet mann i slutten av 70-årene fra Drammen døde onsdag, opplyser kommunen.

Mannen hadde underliggende sykdommer.

– Jeg kondolerer til de pårørende for å ha mistet et kjært familiemedlem. Dette er nok et bevis på hvor alvorlig koronaviruset er, spesielt for alle som er i risikogrupper som følge av blant annet alder og andre sykdommer, sier ordfører Monica Myrvold Berg i Drammen.

Siden onsdag har ni personer bosatt i Drammen fått påvist koronavirus. Totalt har kommunen nå 112 bekreftede smittetilfeller.

44

En mann i 50-årene fra Halden døde natt til onsdag 1. april som følge smitte av koronaviruset, opplyser Halden kommune.

Mannen ble fraktet til Sykehuset Østfold natt til onsdag og døde der kort tid senere. Han hadde vært syk noen dager og ble akutt verre natt til onsdag, opplyser Halden kommune

– Det var ikke på det tidspunktet kjent at han var smittet av koronaviruset. I løpet av onsdagen er det utført nødvendige tester på sykehuset som bekrefter at den døde var smittet av koronaviruset covid-19, sier kommuneoverlege Halvard Bø i en pressemelding.

Personer som har vært i kontakt med mannen de siste dagene, er varslet, opplyser kommunen. Dette gjelder veldig få.

– Jeg synes det er veldig trist at en av våre innbyggere har mistet livet som følge av koronaviruset. Våre tanker går nå til de nærmeste, som har vår dypeste medfølelse i denne tunge stunden, sier ordfører Anne-Kari Holm i Halden kommune.

42 og 43

Bærum kommune melder onsdag 1. april om to nye korona-relaterte dødsfall, det ene på en institusjon og det andre på sykehus.

Ifølge Budstikka er det dermed tre koronadødsfall i kommunen.

– Vi er informert om to dødsfall i Bærum, og begge er eldre personer. Det ene døde på en institusjon i Bærum, og den andre døde på Bærum sykehus. Begge dødsfallene er korona-relatert, sier kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen i Bærum.

Det ene dødsfallet kom 30. mars og det andre 31. mars ifølge Budstikka.

– Det er trist å høre at ytterligere to personer har mistet livet på grunn av koronaviruset. Jeg vil uttrykke min dypeste medfølelse med de etterlatte, sier ordfører Lisbeth Hammer Krog (H).

Det første koronadødsfallet i kommunen ble rapportert 28. mars.

41

Oslo kommune bekrefter at en eldre kvinne som ble funnet død i sitt eget hjem i Oslo søndag 29. mars, var smittet med koronavirus.

Kvinnen hadde fått påvist koronasmitte etter utenlandsopphold, skriver VG.

40

En eldre kvinne som bodde i en omsorgsbolig på Giske i Møre og Romsdal, er død etter å ha hatt koronaviruset. Det er det første koronadødsfallet på Sunnmøre.

– Det er svært trist at pandemien skulle gi et så tragisk utfall. I dag tenker vi mye på den avdødes familie og føler med dem, sier Giske-ordfører Harry Valderhaug i en pressemelding.

Den eldre kvinnen fikk påvist viruset for drøyt to uker siden og har vært i isolat siden. Hun døde om kvelden tirsdag 31. mars.

39

En person fra Asker døde tirsdag 31. mars etter å ha vært innlagt ved Drammen sykehus med koronasmitte.

Asker kommune har dermed fått sitt fjerde koronadødsfall, og tallet på døde i Norge totalt er nå oppe i 39.

Ved Drammen sykehus er det en eldre person som er gått bort, skriver Budstikka.

Kommuneoverlegen i Asker sier i en pressemelding at de pårørende er varslet.

37 og 38

To pasienter med covid-19-sykdom ved Oslo universitetssykehus døde i løpet av helgen 28.-29. mars. Seks dødsfall ved sykehuset knyttes dermed til pandemien, skriver NTB.

Av hensyn til personvernet gis det ingen ytterligere informasjon om de døde.

Tallet på døde i Norge er dermed 38 tirsdag ettermiddag.

36

En beboer ved Bekkelagshjemmet i Oslo er død som følge av koronaviruset, skriver NRK. Personen døde mandag 30. mars, opplyser Sykehjemsetaten til NRK.

Dette er den femte beboeren med påvist smitte som har dødd som følge av viruset på et langstidssykehjem i Oslo, ifølge NRK.

35

En eldre pasient som var innlagt på Sykehuset i Vestfold med påvist koronasmitte, døde 31. mars.

Det er det første dødsfallet ved dette sykehuset knyttet til pandemien.

Sykehuset vil av personvernopplysninger ikke gi ytterligere opplysninger om avdøde.

33 og 34

En eldre mann på Gullstøltunet sykehjem i Bergen og en eldre innbygger bosatt i Askøy er døde etter å ha blitt smittet av koronaviruset.

Begge døde 30. mars. Personen fra Askøy var innlagt på Haukeland sykehus, og fikk der påvist virusinfeksjon, opplyser Askøy kommune i en pressemelding.

32

En eldre person med covid-19-smitte døde 30. mars i Asker. Dette er det tredje koronadødsfallet i kommunen.

Ifølge Budstikka kom meldingen om dødsfallet litt over klokka 14 mandag.

– Vi ble tidligere i dag informert om det tredje dødsfallet i Asker på grunn av covid-19. Det er en eldre person som er gått bort. De pårørende er varslet, sier kommuneoverlege Meera Grepp i Asker.

30 og 31

Søndag 29. mars døde en sykehjemspasient på Romerike, og natt til mandag 30. mars døde en pasient på Akershus universitetssykehus etter koronasmitte.

Det melder Romerikes Blad.

29

En pasient døde på Bærum sykehus 29. mars etter koronasmitte. Dette er det andre koronadødsfallet på Bærum sykehus. Pasienten var ifølge Budstikka bosatt i Bærum.

Vestre Viken helseforetak vil verken oppgi omtrentlig alder, kjønn eller hvilken kommune avdøde kommer fra.

– Av personvernhensyn kan vi ikke gi nærmere informasjon rundt pasienten, sier fagdirektør Ulrich Spreng i en pressemelding.

27 og 28

To eldre beboere ved Stener Heyerdahl omsorgssenter i Kristiansand døde søndag 29. mars. Begge var smittet av koronaviruset.

Det bekrefter ordfører Jan Oddvar Skisland overfor Fædrelandsvennen.

Dermed er i alt tre personer døde etter smitte av korona i Kristiansand. Alle tre har vært beboere på sykehjem. Det første dødsfallet skjedde 28. mars på Ternevig omsorgssenter.

Stener Heyerdahl har i likhet med andre sykehjem i Kristiansand vært stengt for besøk av familie og pårørende siden 13. mars.

26

En pasient som var smittet av koronaviruset, døde på Diakonhjemmet sykehus i Oslo.

– Vi kan bekrefte at en koronasmittet pasient døde. Av hensyn til personvernet kan vi ikke kommentere saken ytterligere, sier kommunikasjonssjef Pernille Lønne Mørkhagen ved Diakonhjemmet sykehus til VG.

25

Bergen kommune melder at en beboer ved et sykehjem i Bergen er død som følge av koronavirus.

pressemeldingen står det at Bergen kommune 29. mars fikk den triste meldingen om at en beboer på Gullstøltunet sykehjem er død som følge av koronavirus.

24

En eldre mann i Ullensaker døde i sitt eget hjem. Kommunen opplyser 29. mars at dødsfallet er knyttet til koronaviruset.

I en pressemelding opplyser kommunen at han ble testet etter sin død, skriver Romerikes Blad.

Kommunikasjonssjef Siri Wolland i Ullensaker kommune opplyser at de ansatte i hjemmesykepleien som har vært i kontakt med mannen de siste dagene er satt i karantene.

23

En eldre person som var smittet av koronaviruset, døde 27. mars på Ternevig omsorgssenter i Kristiansand.

Det er det første registrerte koronadødsfallet i Kristiansand, skriver kommunen i en pressemelding.

– Vi tenker først på etterlatte, og ventet samtidig at kommunens første dødsfall av en person som er smittet med korona, snart ville komme, sier ordfører Jan Oddvar Skisland (Ap).

Kommunen skriver at de ikke kan opplyse om den eldre beboerens generelle helsetilstand forut for koronasmitten, annet enn at det er andre forhold som gjorde at beboeren hadde opphold på sykehjem.

– Smitten på Ternevig ble oppdaget tidligere denne uka, og det har vært jobbet godt og systematisk med isolering, testing og informasjon, sier kommuneoverlege Dagfinn Haarr.

22 

En kvinne på over 90 år som var smittet av koronaviruset, døde 28. mars på Strømsø sykehjem i Drammen.

Kvinnen hadde underliggende sykdommer, skriver Drammen kommune i en pressemelding.

Kommunalsjef Trine Aas opplyser at kvinnen var innlagt på isolasjonsavdelingen ved Strømsø sykehjem, som er tilrettelagt for koronasmittede, i noen dager før hun døde.

Ordfører Monica Myrvold Berg (Ap) er orientert om dødsfallet og uttrykker sin dypeste medfølelse med de pårørende.

Hun påpeker at dødsfallet er en påminnelse om alvoret i situasjonen vi nå står oppe i, og at det er viktig at vi alle gjør det vi kan for å begrense smittespredningen.

21

En eldre koronapasient døde 28. mars på Sykehuset Telemark. Dette er det første registrerte koronadødsfallet i Telemark og Vestfold fylke.

Det melder Sykehuset Telemark i en pressemelding.

De opplyser samtidig at de ikke vil gi noen flere opplysninger om den døde, på grunn av personvernet og av hensyn til de pårørende.

– Ved Sykehuset Telemark er det tre pasienter som er innlagt med koronasmitte lørdag 28. mars, skriver sykehuset.

De opplyser samtidig at sju ansatte har testet positivt for viruset.

20

En mann i 60-årene med påvist koronasmitte døde 27. mars på Kalnes sykehus i Sarpsborg.

Ifølge Moss Dagblad er avdøde en mann i 60-årene fra Moss. Han skal ha vært i risikogruppen.

Dødsfallet er det andre knyttet til koronaviruset som Moss opplever på to dager. 26. mars døde en kvinne i 80-årene på Orkerød sykehjem. Mannen som døde fredag, var ikke beboer på sykehjemmet.

Den avdøde mannen er den første med påvist koronasmitte som har dødd på Kalnes sykehus.

19

En pasient som var innlagt med covid-19-symptomer, døde på Oslo universitetssykehus 27. mars. 

Dødsfallet er det fjerde ved sykehuset relatert til pandemien.

– Vi kan av personvernhensyn ikke gi ytterligere informasjon om den avdøde, skriver sykehuset på Twitter.

17 og 18

To beboere ved sykehjem i Oslo er døde etter å ha fått påvist koronaviruset, melder Aftenposten.

En beboer ved Økernhjemmet i Oslo, som døde helgen i uke 12, testet positivt for koronaviruset.

En beboer på Oppsalhjemmet, som tidligere hadde testet positivt for viruset, døde 27. mars. Begge to døde på institusjonene der de bodde, og alle de pårørende er varslet.

16

En koronasmittet kvinne døde 26. mars på Drammen sykehus, opplyser familien til Drammens Tidende. Kvinnen var ifølge Budstikka fra Asker.

Helseforetaket Vestre Viken ønsker overfor avisa ikke å uttale seg om dødsfallet.

15

En koronasmittet kvinne som var bosatt på Orkerød sykehjem i Moss, er død. 

– Våre tanker går til de etterlatte, sier ordfører Hanne Tollerud, som mottok meldingen om dødsfallet torsdag kveld.

Kvinnen ble utskrevet fra Sykehuset Østfold 19. mars og oppholdt seg på sykehjemmet fram til 25. mars, ifølge kommunen. Hun døde 26. mars, samme dag som hun fikk påvist smitte.

14

En eldre pasient med covid-19-sykdom døde 24. mars i Nord-Aurdal kommune i Innlandet

– Det er en eldre pasient som har dødd, forteller kommunedirektør Kristian Damstuen til VG.

Kommunen kan av personvernhensyn ikke gi ytterligere informasjon om pasienten.

13

En eldre mann innlagt på sykehus i Tromsø med covid-19-smitte, døde natt til 25. mars. Han hadde en alvorlig, underliggende sykdom, opplyser sykehuset.

Pasienten var den første som ble innlagt ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø.

– Av hensyn til de pårørende og personvernet vil ytterligere informasjon ikke bli gitt, opplyser kommunikasjonsrådgiver Jørn Resvoll i en e-post.

12

En 72 år gammel mann i Tromsø er død etter å ha blitt smittet med koronaviruset.

Mannen døde i sitt eget hjem 23. mars, opplyste kommunen på en pressekonferanse.

Pårørende ringte ambulansen, som rykket ut.

– Ambulanse ble tilkalt, og han døde med ambulansepersonell til stede. Livet hans sto ikke til å redde, sa kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen på pressekonferansen.

Dette er den første koronasmittede personen som dør i Nord-Norge.

Mannen hadde en underliggende sykdom, ifølge sjef for akuttmedisinsk klinikk John Mathiesen ved Universitetssykehuset Nord-Norge. Av hensyn til personvernet og de pårørende vil de ikke gi nærmere detaljer.

11

En eldre koronapasient på Haukeland universitetssjukehus døde 23. mars. Det er det første utenfor østlandsområdet.

Haukeland universitetssjukehus sier at de av personvernhensyn ikke vil gi opplysninger kjønn eller alder på avdøde utover at det dreier seg om en eldre person.

8, 9 og 10

23. mars ble det kjent at to personer har dødd av koronaviruset på Ahus, og én person har dødd av viruset på Oslo universitetssykehus.

– Det er til sammen to personer som har dødd på Ahus, etter å ha blitt smittet av koronavirus, sier sykehusdirektør Øystein Mæland.

Et av dødsfallene skjedde søndag, opplyser sykehuset til NTB. Avdøde hadde hjemstedskommune i Nordre Follo.

På en pressekonferanse 23. mars ble det opplyst at en pasient hadde dødd på Oslo universitetssykehus som følge av viruset i løpet av dagen.

7

En beboer på Hovseterhjemmet i Oslo som i helgen uke 11 ble bekreftet smittet med koronavirus, døde torsdag 19. mars.

Det opplyser Sykehjemsetaten i Oslo i en pressemelding. 

Sykehjemsetaten opplyser samtidig at tre beboere på Ellingsrudhjemmet er bekreftet smittet. En av disse døde før smitten ble bekreftet.

4, 5 og 6

Tre eldre pasienter med covid-19 døde onsdag 18. mars. 

En av dem som er døde av viruset kommer fra Lillestrøm, én var bosatt i Ringsaker, mens den tredje var innlagt på Bærum sykehus. Sistnevnte var fra Asker.

Det bekreftet Vestre Viken helseforetak i en pressemelding, ifølge Budstikka.

– Av personvernhensyn kan vi ikke gi nærmere informasjon rundt pasienten. Vi ønsker å uttrykke vår medfølelse til de pårørende, sier fagdirektør Ulrich Spreng i en pressemelding fra helseforetaket

Dødsfallet som først ble meldt, var en pasient på sykehjemmet Skedsmotun bo- og behandlingssenter i Lillestrøm kommune.

Åtte personer ved bo- og behandlingssenteret ble tirsdag 17. mars bekreftet smittet av viruset.

– Min første reaksjon er dyp medfølelse med de etterlatte. Vi bøyer hodet i sorg og respekt for den som er gått bort og de nærmeste pårørende, sier Lillestrøm-ordfører Jørgen Vik (Ap).

Senere 18. mars sendte Ringsaker kommune ut en pressemelding hvor de bekreftet at en eldre pasient på en institusjon i kommunen er død som følge av covid-19.

I en pressemelding til Ringsaker Blad uttrykker Ringsaker-ordfører Anita Ihle Steen (Ap) sin dypeste medfølelse med de pårørende.

– Mine tanker går til de som nå har mistet en av sine nærmeste, sier ordføreren.

3

En beboer på Ellingsrudhjemmet i Oslo er død etter at ha blitt koronasmittet. Dødsfallet ble kjent 14. mars. 

Beboeren døde tidligere i uken, og Oslo kommune har nå fått bekreftet at vedkommende var smittet, opplyser Sykehjemsetaten til NTB.

– Det arbeides for å avgrense smitten og ivareta beboere, pårørende og medarbeidere, opplyser etaten.

2

Det andre dødsfallet kom natt til lørdag 14. mars og ble kjent lørdag ettermiddag.

Dette rammet også en eldre person og skjedde også på Oslo universitetssykehus, som det første. Heller ikke i dette tilfellet er noen detaljer om vedkommende kjent.

1

Torsdag 12. mars ble det første koronadødsfallet i Norge bekreftet, opplyser statsminister Erna Solberg (H).

– Vi har nå i kveld fått vite at det første dødsfallet har skjedd på grunn av covid-19, et eldre menneske, som har vært syk, og som da altså har dødd. Og dette er jo grunnen til at vi tar så inngripende tiltak, sa Solberg på direkten på NRK Dagsrevyen.

– Det er mange av oss som har sykdommer, som er sårbare, og som ikke vil tåle det en så hard sykdom som dette kan gi hos enkelte. Vi må i solidaritet med disse sørge for at vi forsøker å bekjempe dette viruset så godt som mulig, sa Solberg.

Pasienten var innlagt ved Oslo universitetssykehus (OUS). Det dreier seg om en eldre pasient, men sykehuset kan av personvernhensyn ikke gi ytterligere opplysninger, skriver OUS på Twitter torsdag kveld.

Helseminister Bent Høie (H) uttrykte torsdag sin medfølelse med dem som er rammet.

– Jeg har den største medfølelse med dem som i dag har mistet en av sine. Vi har fått det første dødsfallet i Norge som en følge av koronaviruset, og vi kommer beklageligvis til å oppleve flere, slår Høie fast i en kommentar til NTB.