Nyheter

Disneys neste remake-helt: Zorro

Hollywood og Disney har kastet seg over enda en klassisk helt, som skal freshes opp og moderniseres for et nytt publikum: Zorro, nå med en touch av «Game of Thrones».

TV-serien har vært under oppseiling i et par år, frontet av «That 70′s Show»-stjernen Wilder Valderrama. Det er også Walderrama som skal spille den maskerte, kårde-svingende helten også kjent som Don Diego de la Vega.

Wilmer Valderrama har arbeidet for å få en modernisert dramaversjon av den meksikanskættede spansktalende amerikanske helten Zorro. Nå er serien under utvikling, med Valderrama i hovedrollen som Zorro.

Zorro dukket først opp i romanform i 1919, i forfatter Johnton McCulleys «The Curse of Capistrano» og er blitt levendegjort av en rekke klassiske Hollywood-stjerner gjennom film- og TV-historien.

Sist Zorro var på lerretet var i 2005, da Antonio Banderas spilte helten for andre gang i «Legenden om Zorro».

Hollywood-versjoner

Banderas’ versjon med Catherine Zeta-Jones og Anthony Hopkins videreførte Hollywoods tradisjon for å skildre Zorro-universet i form av klassisk eventyrfilm med action og romantikk, humor og sjarm. Samt etnisk hvite skuespillere som snakker engelsk med spansk-aktig aksent i selskap med spanske Banderas.

Den første Zorro-filmen med Antonio Banderas i hovedrollen, hadde også Catherine Zeta-Jones og Anthony Hopkins i bærende roller.

En Zorro anno 2020-tallet skal by på en mer realistisk historisk og politisk skildring av det spansk-koloniserte California, med virkelige mennesketyper og en mørkere og røffere virkelighet enn den publikum har sett Don Diego de la Vega ordne opp i tidligere.

Fra Game of Thrones til Zorro

Det skal seriens showrunner Bryan Cogman sørge for, som tidligere har vært med på å lage åtte sesonger av «Game of Thrones» på ti år.

Bryan Cogman har også bistått ved produksjonen av Amazons «Ringenes Herre: Maktens ringer», og skrevet manus til Disneys kommende remake av tegnefilmklassikeren «Sverdet i stenen»

Drager, hvitevandrere, konger og herskerinner i åtte sesonger. «Game of Thrones» bød på alt en fantasy kan by på - og må by på for lange tider framover.

Endelig en oppdatert Zorro

Tidligere denne uka kunne Cogman fortelle på Twitter at hans «Zorro»-serie offisielt er i utvikling, på oppdrag fra Disney+. Samtidig oppfordret serieskaperen Twitter-følgerne til å se den klassiske Zorro på Disneys strømmetjeneste, men legger til at selv om serien inneholder mange utdaterte aspekter, byr den på topp actionsekvenser og god historiefortelling for sin tid.

Wilmer Valderrama slo gjennom i rollen som Fez i sitcom-serien «That 70's Show». Nå er han tilbake i rollen på Netflix i oppfølgeren «That ‘90s Show».

Hovedrolleinnehaver Wilder Valderrama har på sin side understreket at hans helt skal være en Zorro for vår tids generasjon, en skildring som er svært reflektert med tanke på hovedpersonens opphavshistorie, samt at den skal være autentisk.

Deadline.com forteller at «Zorro» skal handle om den privilegerte caballero Diego De La Vega. Han kommer tilbake til hjembyen El Pueblo de Los Angeles etter en familietragedie.

Her oppdager han et samfunn styrt av korrupte og urettferdige myndigheter, som han bestemmer seg for å nedkjempe som den maskerte borgerverneren Zorro. Serieskaper Bryan Cogman har også fortalt at serien skal være et periodedrama, og som før foregå i det gamle spansk-koloniserte California.

Det ligger an til at Wilmer Valderrama endelig skal få realisert visjonen om å lage og spille i en modernisert versjon av Zorro-eventyrene. etter at Disney har kommet til «Z» i arkivet på let etter nye remake-prosjekter. Her er hovedrolleinnehaveren ved premieren på «That '90s Show» i januar.

Klassisk Hollywood

Helten Zorro er spilt av en rekke Hollywood-størrelser og kjente skuespillere siden Douglas Fairbanks spilte den maskerte hevner i stumfilmen «The Mark of Zorro» i 1920, blant dem Tyrone Power, George Hamilton, Frank Langella og Alain Delon.

Fez (wilmer Valderrama) i 70-tallsutgave.

Neste Zorro ut er altså den colombiansk-ættede amerikaneren Wilder Valderrama.

Serien skal gå på Disney+, men det er early days, så sånt som rolleliste og premieredato er ikke offentligjort.Nyeste fra Dagsavisen.no: