Oversikten er basert på Dagsavisens anmeldelser. Den oppdateres jevnlig.
True Detective: Night Country
Jodie Foster er like streng mot folk som klimaet er i Alaska i den konstant mørke vintertida i den nyeste «True Detective». Hun spiller den lokale og ikke altfor populære politisjefen i en gruveby som får en uforklarlig sak i hendene - åtte forskere har forsvunnet i isødet fra en forskningsstasjon i nærheten. Det tvinger henne og kollega Navarro ut i isødet, i ulende snøstorm og arktisk kulde de ikke er tykkhudet nok til å takle, og at det virker som om det er okkulte krefter med i bildet hjelper ikke på stemningen i det hele tatt. Men tøffe trynet er de. Dette er «True Detective» tilbake på sitt dystre, mørke og skumle, og har likhetstrekk med den første serien i denne antologien
Fargo 5
En av årets beste serier! Den femte historien i «Fargo»-serien er en brutal historie med mye mørk humor fra det amerikanske Midt-Vesten. I sentrum for et voldsomt drama står husmoren Dot Lyon (Juno Temple) som blir innhentet av fortida når sheriffen og bandelederen Roy Tillman (Jon Hamm) får nyss om hvor hun befinner seg.
Dots hverdag består brått av diverse dramatiske hendelser, men hun viser seg å ikke være den som gir seg så lett - noe ektemannen hennes også, en litt forsiktig Kia-forhandler, får erfare. Hvis dette er Noah Hawleys siste i hans serie med voldsomme og absurd humoristiske historier fra et amerikansk landskap er dette en veldig god måte å avslutte på.
Wolf
Klar for guffen krim som ikke lar deg i fred? Det er kanskje all kosekrimmen sin skyld, men denne BBC-serien basert på Mo Hayders bøker er av det råere slaget. Politimannen Jack Caffery er noe av en outsider på jobb (han drikker ikke), og plages lillebrorens sporløse forsvinning i barndommen. Helt på egen hånd begynner han å se på en gammel drapssak, som kanskje kan gi noen svar.
Samtidig får en rik familie uønsket besøk av ukjente, som har fælere planer enn å bare stjele verdisakene deres. Her handler det om søken etter mening og kamp for livet, og alt blir et kappløp med tiden. Serien har vakt berettiget oppskrift, fordi den er mørk og brutal, men det skremmer vel ikke vekk de som bare må se åssen dette ender.
Full Circle
Steven Soderbergh har kastet seg krimgenren i denne serien, en kidnappingshistorie fra New York med et stort persongalleri og en godt sammenvevet historie. Etter at en lederskikkelse i det guyanske miljøet i byen blir drept, vil enken hans ha hevn - og går etter tenåringssønnen i en hvit øvre middeklassefamilie i byen. En litt annerledes godbit innen krimgenren.
Det er gode skuespillere som er med - Claire Danes, Dennis Quaid, Zazie Beets og C.C.H. Pounder for å nevne noen.
Somebody Somewhere
Det er vanskelig å finne en serie hvor karakterene gjør så inntrykk som i Bridget Everetts serie om en voksen dame som finner ny retning i livet - eller så godt hun kan - etter å ha vendt hjem til barndomstraktene og familien i et lokalsamfunn i Kansas.
Dette er et lavmælt og livsbejaende småbydrama, gripende i all sin menneskelighet og noe av sjarmbombe. Serien er blitt en suksess i det stille for HBO, som har vært raskt ute og bestilt en sesong tre fra Bridget Everett.
Mrs, Davis
En uredd og litt sta nonne i kamp med en allmektig algoritme. Premisset for serien fra «Lost»-skaper Damon Lindelof er originalt, og serier er morsom, overraskende og aldri kjedelig. Ett av høydepunktene på seriefronten i TV-året 2023. Om sosiale medier blir for smart og mektig, må noen som tror på en evig makt ordne opp, er tydeligvis budskapet. Men det er lite foldede hender det går, mer action og humor.
The Last Of Us
TV-versjonen av det populære spillet er en spennende og vellykka dramatisering av en klassisk dommedagshistorie. Hardføre Joel må få med seg unge Ellie i god behold gjennom et øde og farlig amerikansk landskap fylt med horder av zombie-aktige, tidligere mennesker i denne verdens 2020-tall. Pedro Pascal og Bella Ramsey er veldig gode i hovedrollene, den kyniske og i starten usympatiske Joel og Ellie den liksom-tøffe og rappkjefta tenåringen. Det blir mer apokalyptisk action med denne duoen i sesong to.
White Lotus
Ett eksempel på at sesong to kan være bedre enn sesong 1. Det kan knapt bli mer giftig enn i sesong to av «The White Lotus». Nå har et nytt knippe steinrike og for det aller meste totalt usympatiske amerikanere, blant andre, sjekket inn på The White Lotus-kjedens hotell på Sicilia. Det skjer makabre ting denne gang også, som godt vante, overprivilegerte folk i alle aldre må forsøke å takle.
[ Finn noe bra å se på AppleTV+ ]
Tokyo Vice
På 1990-tallet klarte amerikanske Jake Adelstein å få journalistjobb i en av Tokyos og Japans største aviser, og det er trygt å fastslå at arbeidshverdagen hans bød på mer enn å finne saker å skrive om. Serien er basert på Adelsteins egen bok om de 12 år han jobbet der, en versjon som mange har stilt spørsmål om sannhetsgehalten ved. Som TV-serie er dette fascinerende, spennende og interessant, en skildring av japansk kultur og medievirkelighet anno 90-tallet. Norske Eva Sørhaug har regien på deler av sesong to.
[ Se Marvel-filmene fram til Endgame i riktig rekkefølge ]
The Night Of
En av de virkelig gode dramaseriene fra HBO de siste årene er denne med Riz Ahmed og John Turturro i sentrale roller. Riz Ahmed spiller den litt rebelske unggutten Nazir «Na» som havner i skikkelig trøbbel etter å ha tjuvlånt farens drosje for å kunne bli med på en fest.
Dagen derpå våkner han sammen med en jente som er drept, og blir snart arrestert og satt i varetekt fordi han framstår som den åpenbare gjerningsmannen for. At han bedyrer sin uskyld hjelper lite,, men advokat John Stone (John Turturro ) påtar seg jobben med å forsvare unggutten. Den har holdt seg veldig godt siden 2017.
30 Coins
Spansk horror er ikke hverdagslig TV-kost, men denne historien basert på bibelhistorie er en skikkelig vekker i sofaen. Mørke krefter og demonbesatte katolske ledere vil ha tak i de 30 sølvpengene som Judas fikk for å forråde Jesus, og bare eks-eksorsist og eks-fader Vergara (Eduard Fernandez) står i veien for dem. Vergara har gjemt seg bort i en liten spansk landsby, men må ta opp kampen når han skjønner at demoner truer menneskeheten. Sesong en var så hårreisende og underholdende, at den har fått en fortsettelse.
House of The Dragon
En sikker publikumsvinner og ny dose avhengighetsskapende fantasy fra Westeroos, konstaterer vår anmelder om denne «Game of Thrones»-avleggeren. Her er kvalmende vold innpakket i fløyel, og dragene, de flyr til manges lettelse allerede fra de første scenene. Likevel er det dialogen og de mange og saftige intrigene som er selve kjernen i «House of the Dragon». En av årets beste i 2002, skriver vår anmelder.
[ Se en bra serie på TV 2 Play ]
Rogue Heroes
Britisk krigsserie fra BBC som er riktig så underholdende, fylt av action og fryktløse menn. Historien handler om en gruppe britiske offiserer og menige som ble til den britiske hærs spesialtjeneste SAS. De utførte livsfarlige oppdrag slik ingen hadde gjort før dem. Dette er så nær vi kommer en ny «Band of Brothers», basert på reelle hendelser fra de alliertes krig mot nazistene og Rommel i Afrika tidlig på 1940-tallet, men påført en temmelig kul tone som nok ingen gikk rundt med på denne tida. Her smøres det tjukt på med attitude og eventyrfilmens heroisme. En fascinerende historie er den like fullt, som det skal lages fortsettelse av.
We Own This City
En helt åpenbart høydepunkt i TV-året 2022 er denne serien om politikorrupsjon i Baltimore, laget av «The Wire»-skaper David Simon og manusforfatter George Pelecanos. Serien forteller om en vanlig nyutdannet politimanns vei inn i korrupsjon og lovløshet, en ukultur som spredde seg i politiet på 2000-tallet. Hovedrollen som konstabel Wayne Jenkins er drivende godt spilt av Jon Bernthal, den er intens og spennende som en god krim, men mest av alt er miniserien gripende og rystende fordi den er basert på en sann historie.
The Tourist
Thriller-drama-TV-serie Australias ødemark med Jamie Dornan i hovedrollen, et offer for en bilulykke som våkner opp på sykehus med hukommelsestap. Han husker ingenting, og har ingen papirer på seg som forteller hvem han er. Det får politiet til å lure, den etterforskeren som måtte bry seg. Mannen uten navn har jo baare krasja. Eller?
Problemet er at det er mange som husker ham, og som ikke nødvendigvis er begeistret for at han dukker opp som om denne ulykken ikke har skjedd. Litt etter litt klarer han å nøste opp hvem han er, og hvorfor i all verden noen temmelig skremmende karakterer tilsynelatende er ute etter akkurat ham. En god spennende historie fra BBC, som har varslet en sesong to.
Peacemaker
Dette er superserien sin! John Cena gjentar rollen som en velmenende, men sånn etisk og moralsk sett litt tvilsomme eks-superhelt/skurk Peacemaker fra den gode James Gunn-filmen «The Suicide Squad».
Her fortsetter Gunn å servere humor og attitude som er nei og fy i Marvel-universet, med situasjoner og morsomme Cena-opptredener av grovt kaliber. Her skjer det ting som hadde fått Supermann til rødme, for serien gir «The Boys» tøff konkurranse om å være friskest i sjangeren.
Hacks
Her har Jean Smart fått den hovedrollen hun fortjener, som rutinert standupkomi-stjerne og noe av en diva. Deborah Vance har sitt eget faste Las Vegas-show, og etter et liv i underholdningsbransjen vet hun hvordan man tjener og bruker penger. Hun blir kalt dronningen av Sin City, og er like skarp i replikken på som av scenen. Men hun har begynt å vitse på gammel rutine og trenger sårt nytt materiale for å ikke miste de store jobbene.
Inn kommer Ava (Hanna Einbinder), en 25-årig vitseforfatter fra California og moderne type som ikke har veldig sans for gamle stjerner, Las Vegas, gamle dagers humor eller vår tids konvensjoner for akseptert humor.
[ Amazon satser på Lara Croft ]
Succession
Den største HBO-snakkisen siden «Game of Thrones» har nådd siste sesong, til mer presseomtale enn noen gang for hver eneste episode som vises. Da «Succession» kom framsto serien i noen episoder som en ny rikmannskomedie i slekt med «Arrested Development», men den viste seg snart som en mørkere og slemmere satire om hva det koster å være ekstremrik: en evig kamp for å beholde penger, makt og privilegier, preget av konstant frykt og egoisme. Stakkars dem, liksom.
Station Eleven
En apokalyptisk serie om en dødelig influensa som utrydder nesten alle mennesker, gjør selvsagt ekstra inntrykk i disse tider. Men «Station Eleven» er en dystopisk beskrivelse av livet etter katastrofen med stillferdige og mer poetiske enn vi er vant til fra serier i denne sjangeren. Men treffer en nerve, det gjør den. Historien følger blant annet Kirsten, åtte år gammel når pandemien er et faktum, og som voksen (spilt av Mackenzie Davis) i en verden hvor sånt som strømpriser, fossilt drivstoff og sosiale medier er en saga blott.
Our Flag Means Death
En fryktelig morsom sjørøverkomedie som også rommer en overraskende betagende romantisk skildring av to menn, er hva denne serien innehar. Newzealenderne Rhys Darby og Taika Waititi har hovedrollene, den ene er godsherren Stede Bonnet, som visstnok fantes i virkelighetens Barbados på 1700-tallet. Han forlater sin trygge tilværelse for å realisere drømmen om å bli sjørøver med egen skute. Det går sånn passe. I samme farvann lurer Blackbeard, en grusom pirat som fryktet på de syv hav. Sammen er det umake paret så morsomme og søte at serien ble fornyet med en ny sesong.
The Wire
HBOs dramaserier var bedre før. Det er ikke noe vits å prøve å krangle om det. «The Wire» er fem sesonger som skildrer byen Baltimore og amerikansk politi, politikk, skolevesen og mediebransje, og et amerikansk samfunn preget av store forskjeller, i hver sine sesonger, med etterforskere fra byens politi som faste innslag. Serien er skapt av David Simon, som kjente Baltimore ut og inn etter årene som krimjournalist i byen.
Dette framstår så autentisk at det overrasket mange da det viste seg av Dominic West og Idris Elba – politimann Jimmy McNulty og narko-kingpin Stringer Bell viste seg å være engelske skuespillere. TV-fans på 20+ som ikke har sett «The Wire» har virkelig noe å glede seg til. Den er en bra krim også.
The Big Bang Theory
En av de 2000-tallets situasjonskomedier som ble et virkelig fenomen har tatt steget fra TVNorge – hvor serien fortsatt går – og ut på nettet. Nå kan du se så mange episoder med fysikkprofessor- og ingeniørhumor. Sheldon, Leonard, Penny og de andre som du orker på en gang, med alle 12 sesongene på ett sted. Si hva du vil om Sheldon Cooper, men han er og blir en av de beste karakterene i en sitcom i vår tid, eminent framført av Jim Parsons.
Dette geniet er også hovedperson i den amerikanske avleggeren «Young Sheldon», en morsom serie den også, som med HBOs bredere strømmetjeneste i drift er blitt tilgjengelig for norske seere.
Bosch
Sju sesonger ble det for Harry Bosch, rettferdig, uredd og på kanten av regelverket-politi i LAPD, Hollywood Division, en av de beste krimseriene i den klassiske, hardbarka og noir-sjangeren, som har visst å bruke filmbyen Los Angeles som en karakter underveis. Serien fikk sju sesonger, og har siden premieren i 2014 har stått fram som en særs underholdende hardkokt krim – som godt skrevet sommerlektyre i TV-format.
[ Da TV-vennene for livet møttes igjen ]
Sopranos
Her snakker vi syv sesonger og 86 episoder mørk og brutal skildring av forrykte menneskesinn og mafia-brutalitet. Det kan nesten ikke bli bedre, men HBO-serien som satte ny standard for godt TV-drama er nesten for sterkt til å se mer enn et par episoder av gangen. To år etter at serien sluttet, er den fortsatt blant de beste serier som er laget.
[ Sjekk høydepunktene på SkyShowtime ]
Mare Of Easttown
Mare er etterforskeren og byen er Easttown i dette krimdramaet som vakte kritikerjubel Kate Winslet gjør seg fortjent til skrytet, for hun gjør skikkelig inntrykk i rollen som Mare Sheehan, etterforsker, mor og farmor, en sliten, ensom og lei, en menneskelig skikkelse mer realistisk enn vi er vant til i en setting som en krimserie. På kontoret unngår de henne helst, og hjemme har hun en litt overbærende, oppegående tenåringsdatter og en heller syrlig mor – spilt av den alltid gode Jean Smart.
Les Dagsavisens anmeldelse av «Mare Of Easttown»: Terningkast fem!
Band of Brothers
En av tidenes beste TV-serier, med en historie som fester seg i minnet, av flere grunner. Serien er en dramatisering av historiker Stephen Ambrose bok med samme navn. Han intervjuet de overlevende fra en gruppe helt vanlige amerikanske menn som ble spesialtrente fallskjermjegere med et unikt samhold, og som deltok i invasjonen av Normandie og frigjøringen av Vest-Europa i voldsomme kamper mot nazi-Tysklands soldater.
The Pacific
Serien som fulgte opp «Band of Brothers» skildrer tre unge amerikanske soldater i brutal kamp mot japanske styrker om kontrollen av en rekke viktige stillehavsøyer. Den realistiske skildringen av krig og militært liv omgitt av tropevarme, jungel og umenneskelige forhold gjør sterkt inntrykk, og selv over ti år etter premieren er den en virkningsfull antikrigs-forestilling, med blant annet Rami Malek, John Bernthal og James Badge Dale i store roller.
The Great
Opplagt, respektløst og morsomt komidrama, og på ingen måte en faktabasert framstilling av Katarina den stores ferd til makten i det veldige riket i øst. Manus er ført i pennen av Tony McNamara, manusforfatteren bak kostymedramaet «The Favourite», den mest prisnominerte filmen fra 2018 som sikret Olivia Colman en Oscar for rollen som Englands dronning Anne. «The Great» byr på samme absurde humor.
Elle Fanning spiller den unge tyske prinsesse som blir sendt il Russland for å gifte seg med tsar Peter, en ung, oppfarende og bortskjemt enehersker, spilt at Nicholas Hoult. Det er bare å ønske ekteparet lykke til.
Billions
Den alltid knallgode Paul Giamatti er statsadvokat med egen agenda, og Damian Lewis («Band of Brothers», «Homeland») spiller cowboymilliardær Axe. Her handler det om penger, makt, politikk og egoer. Er kommet til sesong fire.
Intrigemessig er dramaet litt ujevn, men på sitt beste er dette stor underholdning og det sterke castet gjør alltid en god jobb med å dra historien i havn. Karakterisert i The Guardian som smartest av alle tulleserier på TV, en ganske presis beskrivelse fra sesong tre og utover.
[ Finn en god serie på NRK TV ]
It’s A Sin
Britisk serie om da aidsepidemien spredte seg i 1980-tallets Storbritannia skildret via en vennekrets av unge homofile i London. Den er dels personlig basert på serieskaper Russel T. Davies egen tilværelse på denne tida, som tidligere har stått for knallgodt drama av typen «A Very English Scandal». Serien handler om unge Ritchie som etablerer seg i London for leve blant sine egne, når det mediene kalte homsepesten begynte å spre seg i homofile miljøer der og i andre land.
[ Se en god serie på Disney+ ]
The Flight Attendant
Det er fort gjort å føle seg lei av skuespillere om de har vært med i halvgode komiserier man har sett altfor mye av på TV. Som for eksempel Kaley Cuoco fra «The Big Bang Theory», hun pene som blir sammen med den mest normale i geni-kollektivet til Leonard og Sheldon. Her er hun den veldig tørste flyvertinna Cassie, som våkner med en drept kjekkas på hotellrommet uten å huske noe av hva som har skjedd.
Cassie er typen som klarer seg i livet ved å fly fra sted til sted og våkner opp på hotell med den ene og den andre, uten å noen gang stoppe og tenke over livet. Nå havner hun til et mareritt, og håndterer det som hun kan. Ved å prøve å stikke. Hvorfor hun lever på denne måten får vi forklart etter hvert, og det nettopp fokuset på fortids hendelser og menneskelig bagasje som gjør at «The Flight Attendant» er en serie over snittet av spenningsbaserte historier i genren.
Les også: De beste seriene på Netflix
Game of Thrones
En av tidenes TV-suksess, brutal og mørk og stormannsgal serie som har lagt terskelen for fantasy på skjermen for evig og alltid. Omtrent.
[ De beste seriene på Viaplay ]
Valley of Tears
Israelsk serie om Jom Kippur-krigen i 1973 som har navn etter området hvor de mest intense kampene foregikk på Golanhøydene.
Syria satset på å ta de israel-kontrollerte områdene under en jødisk høytid, men møtte hard motstand mot undertallige israelske styrker. Veldig gripende, realistisk og vellaget.
Perry Mason
Historien om den klassiske TV-detektiven Perry Mason er en overbevisende miks av levende, moderne TV-drama og klassisk krim noir. Vår mann Perry er en sliten, nedtrykt og blakk privatdetektiv og sliter med å tro på lovens vesen i praksis i et amerikansk samfunn preget av store forskjeller, rasisme og korrupsjon. Perry Mason spilles av Matthew Rhys, han fra «The Americans», overbevisende som forsoffen type med mektige krefter mot seg i et klassisk detektiv-univers à la Los Angeles på 1930-tallet.
The Plot Against America
Hva hadde skjedd om fascistene overtok Det hvite hus i USA? Tematikken i denne serien basert på Philip Roths roman «Konspirasjonen mot Amerika» er dramatisk aktuell i 2020. Serien forteller en alternativ historie om hvordan en fascistisk demagog, den Hitler-støttende flypioneren Charles Lindberg vinner valget og blir amerikansk president på 1940-tallet.
Boka er fra 2004. Anno 2020-tallet har den politiske romanen for mange likhetstrekk med dagens USA til at den kan avfeies som fri diktning. Den følger den jødiske familien Levin, som får merke på huden hvordan fascistene får fotfeste under Lindbergh, president på 1940-talllet, både av den truende bermen som marsjerer i gatene og samfunnssystem som blir stadig mer undertrykkende, litt etter litt i takt med at antisemittismen får friere tøyler. Bak serien står David Simon og Ed Burns, også kjent som duoen bak mesterverket «The «Wire».
[ De beste seriene på Amazon Prime ]
Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!
ZeroZeroZero
Italienske Roberto Saviano – journalisten bak boka «Gomorrah» – må leve et liv i skjul for mafiaen i Napoli, men dødstruslene skremmer han ikke fra å skrive nye bøker om organisert kriminalitet. Dette er serien basert på boka med samme navn, et åtte episoders drama om den globale kokainindustrien. Handlingen foregår flere steder på kloden. I Calabria i Italia kommer den gamle mafiasjef Don Minu opp fra bunkersen han har bodd i mange år.
Liker du «Narcos», «Gomorrah» og «The Wire» er «ZeroZeroZero» en serie å få med seg.
The Outsider
At det lages for mange serier og filmer basert på Stephen Kings romaner og historier er det ingen tvil om, all den tid det er få av dem som klarer å gjenskape spenningen og uhyggen fra skrekkmesterens penn. Denne ti episoders HBO-serie er en mer vellykket dramatisering, en miks av tradisjonell krim og overnaturlig ondskap lagt til et klassisk Stephen King-univers – en idyllisk, søvnig amerikansk småby.
What We Do In The Shadows
Den beste vampyrdokumentaren på nettet! En absurd og morsom komiserie fra newzealandske Jemaine Clement («Flight of the Conchords») og film og TV-regissør Taika Waititi.
Vi følger en gjeng litt forkomne vampyrer fra diverse tidsepoker som bor i samme kollektiv på Staten Island i USA. Herlig teit, originalt og veldig morsomt. Hadde de ikke vært så glade i AirBnB-gjester og pizzabud, hadde de vært en riktig hyggelig gjeng. Bør oppleves!
Barry
Bill Hader spiller Barry, leiemorder med tidvis skrupler som får ambisjoner om å gjøre skuespiller av seg etter å ha gjort en jobb med en amatør i yrket. Prisbelønt mørk komedie med dramamuskler, som har blitt til fire sesonger. Bill Hader er også serieskaper bak serien som blir stadig morsommere etter hvert som Barry blir innhentet av fortida han forsøker mer og mer å fjerne seg fra.
True Detective
«True Detective» har vært så som så etter den første sesongens suksess i 2014, men den kan sees i tre sesonger på HBO. I sesong en møter vi de to drapsetterforskerne Rust Cohle (McConaughey) og Martin Hart (Woody Harrelson) som får et grotesk ritualdrap å jobbe med.
De er et umake par, etterforskerne Rust Cohle og Martin Hart. Som i enhver god krim er de to vidt forskjellige typer, og plaget av personlige svakheter i pang-starten av en første sesong. Her er de to skuespillerne i god form. Vi møter dem med mange års mellomrom, spredt over to tiår – et fortellergrep som viser oss hva tid og erfaringer har gjort med disse karene etter hvert. Hver sesong byr på forskjellige historier, tidsperioder og regioner av USA. Sesong tre fra 2019 fulgte den samme formel den første, også den en detektivfortelling mer gripende enn sjangeren vanligvis klarer å være.
[ De beste seriene på SkyShowtime ]
[ De beste seriene på Britbox ]
Chernobyl
Miniserien som skremte nordmenn på apoteket for å sikre seg jod-piller våren 2019! «Chernobyl» gjenforteller historien om tidenes verste atomkatastrofe er blitt en råsterk TV-opplevelse, en skrekkfilm fra virkeligheten. Noen seere ble så redd for atomtrusselen at norske apoteker kunne melde om rekordsalg av jod-piller.
Skuespillerne er fryktelig gode: Stellan Skarsgaard som kommunistpampen og Jared Harris (briten i «Mad Men») som vitenskapsmannen som i virkelighetens 1986 ofret liv og helsa for å stoppe det ekstreme radioaktive utslippet fra reaktoren i Ukraina.
[ «Chernobyl», en skrekkhistorie fra virkeligheten ]
Better Things
Alenemor og skuespiller Sam håndterer tre døtre, jobb- og sosialt liv med mye svart humor, guts og fuck off-holdning. Noen sesonger i serien er skapt av hovedrolleinnehaver Pamela Adlon sammen Louis CK, en mann Adlon har sagt får henne til å føle seg skikkelig dårlig, etter avsløringene om at mannen med det feministiske, humanistiske imaget i flere år sextrakasserte kvinner med sin småpervo oppførsel.
Men «Better Things» er både morsom og rørende, siden den byr på mye ektefølte livsanskuelser og familiekjærlighet.
[ «That '70s Show» er tilbake, 20 år seinere ]
Watchmen
Serien som fikk et samstemt kritikerkorps til å juble, er Damon Lindelofs mystiske og mørke vigilantekrimdrama basert på tegneserieromanen fra 1987. I likhet med tegneserien den slekter til, kan TV-serien bli en moderne klassiker. «Watchmen» lener seg godt på opphavet, men historien står stødig på egne bein.
Tegneserien fra 1987 handlet om menneskenes liv preget av kald krig, denne fokuserer på rase og rasemotsetninger, det som preger vår tid aller mest, ifølge TV-serieskaperen. Vår tids «Watchmen» er en dyster antihelt-noir, men det forhindrer ikke HBO-serien fra å være et fascinerende drama og en visuell festopplevelse.
PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.