Labbetuss hos Prada

Pradas visning på Milan Fashion Week var en hyllest til strikk og tov.

Nye Trender

 

Visningsarenaen, som minnet mest om et tenåringsrom anno 1972 – pop-plakater på veggene, teddypelsputer, plast og sterke signalfarger mot grå sement, skapte en perfekt ramme rundt det som er en av Miuccia Pradas mest lekne kolleksjoner på flere sesonger. Her var det fargesterke plagg – mye gult, brunt, turkis og oransje - og prangende detaljer som fuskepelskanter, fjær, perler, broderinger og prints fra gamle pocketbokomslag – flere signert Robert E. McGinnis som også illustrerte James Bond-kinoplakatene på sekstitallet. Og selvfølgelig var det strikk - Miuccia Pradas paradegren.

Les også: Se og prøv klærne fra catwalken

Been there

Det er lett å si been there, done that and bought the T-shirt – for visuelt var ikke dette spesielt nytt eller fresht, men en stilmessig videreføring av fjorårets syttitalls-dille. Så den som fikk nok av slengbukser og fuskepelser i fjor må lete andre steder enn hos Prada for inspirasjon til høstgarderoben i år. Men når verden er fæl føles det tydeligvis trygt for motebransjen å skue bakover, og for mange er seksti- og syttitallsmoten synonym med hjemmestrikka romantikk. Kanskje er det sin egen barndom og ungdomstid og hytteturer med klining og drikking av dårlig hjemmebrent man husker i et lett psykedelisk rosa skjær når det vibrerer i kredittkortet ved synet av et par koselige, hjemmetovede ladder? Glemt er i hvert fall kald krig og atom-angst. Dette er looken fra tiden før glamrockerne fikk alzheimer.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Les også: Eksklusiv shopping i sentrum

Syttitallet

Ikke alle liker husflid og kunsthåndverk, og Pradas design er koseplagg med en høy prislapp. Men, når det sitter på modeller som Lindsey Wixon og Julia Nobis er det ufattelig hvor tøft stilen fra tiåret smaken glemte kan se ut i nytapning. For Miuccia Prada tipper aldri over i Austin Powers-aktig kitch selv om hun balanserer farlig nær kanten. Hele presentasjonen, modellvalget, og for ikke å snakke om Pat McGraths rocka makeup – sjekk henne ut på Insta! – hang dette avgjort godt sammen. Og ikke minst husk å google den hollandske arkitekten og urbanisten Rem Koohaas, som hadde designet catwalken. Han har også designet Pradas butikker i Beverly Hills og New York og regnes som en av verdens fremste i sitt fag.

Regner med at kolleksjonen vil bli en av høstens store inspirasjonskilder for kjedebutikker med pur unge bloggere som målgruppe. De husker jo ikke syttitallet, likevel.