Kultur

Det ble tidenes største OverOslo. Se bildekavalkade og les anmeldelsene

A-ha, Pet Shop Boys, Sigrid og Cezinando var bare noen av artistene som gjorde OverOslo til en maraton over seks kvelder. Her er Dagsavisens inntrykk fra årets festival.

Bilde 1 av 101

Bildekarusell i toppen av denne saken

OverOslo har vært utsatt i to år, og som en av få festivaler har den også vært bortimot utsolgt like lenge. Majoriteten av artistene som skulle spilt den første pandemisommeren, ble med videre gjennom avlysningene. Og det hele ble supplert med to kvelder med a-ha som hadde med seg Simple Minds og Fay Wildhagen for å utfylle programmet.

Det føles nå nesten som en evighet siden, og mye jubel, spilleglede, festivalsvette, regnvann og lunkent øl har rent ned fra Grefsenkollen side a-ha spilte årets første konsert på Oslos tak fredag 10. juni. Og det på over to helger hvor festivalene og de store konsertene lå oppå hverandre i Oslo-området.

a-ha på OverOslo 2022.

Over en uke etterpå setter Sigrid et solid punktum for årets festival, før hun flyr videre til blant annet Roskilde og Glastonbury. Det skal de ha, OverOslo, de vet å treffe med timingen.

Onsdagen ble Cezinando tatt varmt imot av fans som hadde funnet veien opp bakken over Oslo. Da hadde Gabrielle som en av mange bergensartister på årets program allerede varmet godt opp i mengden, mens Timbuktu hadde med seg «storbandet» Damn på den lille scenen og serverte kjente hits som «Det löser sej» og «Alla vill till himmelen» inn i sommeren.

Timbuktu, OverOslo

Torsdagen var nok publikum i snitt en halv generasjon eldre og vel så det, med Bo Kaspers Orkester og The Gipsy Kings på den store scenen, mens det igjen var en noe brokete forsamling festglade som møtte opp til fredagens Pet Shop Boys-konsert og trosset pøsende regnvær, sur vind og attpåtil tett tåke gjennom kvelden. Variasjonen i programmet, fra det etablerte og godt voksne til det yngre og dagsaktuelle, er OverOslos drivkraft, og på de mindre scenene kan man oppleve gull man kanskje ikke visste om.

Saken fortsetter under videoen.

OverOslo

For mange ble for eksempel det fine hedersbandet Team Me på den lille Skogsscenen en av årets festivalopplevelser lørdagen, en dag da hovedscenen kokte av flotte konserter med Lars Vaular og de nærmest lokale heltene Bigbang, som kom inn i aller siste liten som erstatter for deLillos som måtte melde avbud. Og til slutt kom Sigrid som selveste dronningen av OverOslo, og leverte en konsert som viser hvorfor hun er blant verdens mest ettertraktede artister for øyeblikket.

Les Dagsavisens dekning fra OverOslo her:

Cezinando på OverOslo.
Sigrid, OverOslo 2022.

Dagsavisen dekker festivalene og de store konsertene. Fikk du med deg disse sakene?


Mer fra Dagsavisen