Halden

Sebastian samlet barna rundt grytene

12 barn fikk lære gode suppetips fra Sebastian Engh fra Curtisen skulle lære bort sine gode suppetips

###

Tekst og foto: Hilde Kristin Gustavsen

Blomkål og jordskokk, kniver for kutting og skjæring og ellers alt som må til for å lage en smakfull suppe, lå klart på bordene da barna ankom Tistasenteret.

Sebastian Engh fra Curtisen skulle lære bort sine gode suppetips ved å tilsette både krutonger og bacon, og det var nok noen som gjorde store øyne da de fikk potetgull i suppa.

Les også:
Gourmet-Sebastian lærer barna å koke suppe

###

Litt sprøtt må til i følge sjefskokken.

-Det er viktig å lære dem at grønnsaker godt, og de er flinke, sier Engh mens han viser hvordan alt skal i en blender etter at det er ferdig kokt.

Alt må brukes, ikke kastes, og vi kan spe på med andre ting for å få den litt smakfull og salt.

Barna følger nøye med, og de gleder seg til å smake.

###

Initativet til kokkekurset kom fra Meny og Tilbords, og med på laget hadde de andre aktører som hadde stands ved kokkenes bord.

Der gikk det i saft, is, alkoholfritt øl, smultringer dyppet i sjokolade, og alle forbipasserende kunne velge seg kaffe fra det store utvalget som ble vist.

Renée Stenbock Riis fra Tilbords var veldig fornøyd med arrangementet, og syns det var gøy at så mange barn ville lære seg å lage mat.

Etterpå fikk både barna og voksne smake på suppene, og alle nikket og var enige.

-Suppa var kjempegod, det skal jeg lage når jeg kommer hjem.

###
Powered by Labrador CMS