Nettbutikken til interiørkjede konkurs

– Klarte ikke å betjene de løpende utgiftene.

Det var firmaet DFE AS som var tirsdag var i Romsdal tingrett om meldte oppbud.

DFE AS er det juridiske navnet på Designforevig AS og ifølge styreleder Paul Bull er det nettbutikken til Designforevig-butikkene som de har vært i retten og meldt oppbud for.

Ifølge Bull er Designforevig en landsomfattende frivillig kjede der butikkene har eid nettbutikken med en eierandel tilsvarende salget i den enkelte butikken.

– Nå har fire butikker, Trondheim, Molde, Bergen og Stavanger gått i gang med å få overtatt boet, slik at jeg regner med at det er drift i nettbutikken i løpet av dagen eller morgendagen, sier Bull til RA.

Ifølge Bull er årsaken til konkursen store utgifter og for lave inntekter.

– Vi har også hatt tekniske utfordringer og store kostnader på den siden, samt lønnsutgifter som ikke sto i forhold til salget, sier Bull til RA og fortsetter:

– I fjor hadde vi et mål om 30 prosent vekst, men det klarte vi ikke. Vi hadde også en dialog med en annen aktør med tanke på å drive to nettbutikker til kostnadene av én, men det skar seg.

LES OGSÅ: Hotell slått konkurs

Gjeld på 8,8 millioner kroner

I forbindelse med oppbudet ble opplyst at gjelden var på 8,8 millioner kroner og at selskapets aktiva var på 7,9 millioner kroner.

– Kontantstrømmen var feil og vi klarte ikke å betjene de løpende utgiftene. Dermed ble vi nødt til å levere det inn, sier Bull.

DFE AS omsatte for 4,5 millioner kroner i 2018 og fikk samme år et negativt resultat før skatt på 422.000 kroner.

Ifølge Bull er det aktuelt å få inn flere av butikkene inn i Designforevig-kjeden inn i den nye nettbutikken det jobbes med.

LES OGSÅ: Bryllupsfirma slått konkurs

21 butikker

Ifølge Wikipedia er Designforevig er en norsk faghandelkjede innen glass, porselen, kjøkken- og interiørprodukter stiftet i 1996. Kjeden er en av få frivillige kjeder i Norge, heleid av lokale butikkeiere.

Kjeden besto i 2018 av 21 butikker i Norge i tillegg til landsdekkende nettbutikk.

Kjedekontoret holder til i Breigata 5 i Stavanger hvor også en av kjedens større butikker, Brødrene Pedersen, holder til.

Advokat Øyvind H. Meisingset er oppnevnt som bostyrer.

Skiftesamling vil bli avholdt den 14. februar.

LES OGSÅ: Interiørbutikk gikk konkurs

LES OGSÅ: Gatekjøkken gikk konkurs