Stavanger

Glad i mat

Forbered deg på køer i Vågen fra onsdag. "Alle" skal ta den årlige byturen.

Publisert Sist oppdatert

Gled dere, venner. Det er bare to dager igjen til Gladmat. Vi vet alle hva det betyr: Billig moro, men som hvert år koster skjorta.

Selv har jeg hatt gleden av å stå på stand. Jeg var etter det jeg kan forstå en utmerket øltapper, og et år solgte vi også noen underlige, hvite pølser fra Idsøe. De så ikke ut i måneskinn, men du verden så godt de smakte.

Bare spør min gode venn Sven M. Han skyllet dem ned på høykant - som om han ikke skulle ha gjort annet i sitt rikholdige liv. Han er en hund etter pølser, både fra Shellen på Løkkeveien og Gabbas servelat den gang Gabba holdt til i Kongsgårdbakken.Gi den mannen en pølse!

Forbered deg på køer i Vågen fra onsdag. "Alle" skal ta den årlige byturen. Da vet du hva det betyr. Dersom smaksprøvene ikke er svindyre, blir det rift om varene. For noen år siden delte Rogalands Avis ut fire jordbær og åtte dråper fløte. Du verden for et kaos det ble. Ryktet om gratis jordbær nådde hele Vågen, og folk kom både en, to, og faktisk også fire ganger.

- Men nå har du vært her tre ganger, sa jeg til en eldre dame fra Ryfylke.

- Jo, men mannen min må også ha, vet du. Gi meg noen bær til du, forlangte kvinnen.

Hun fikk det selvsagt som hun ville. Kvinner gjør jo som regel det.

Noen snåle kommunepamper har i år bestemt at det ikke er tillatt å spille så høy musikk utenfor hvert enkelt utested under festivalene i Vågen. Det begrunnes med at utestedene har prøvd å overgå hverandre i lydnivå. Men er ikke det litt av sjarmen, da? La folk selv bestemme hvor de vil gå og hva de vil høre. Det er jo bare å snu det øret med mest ørevoks til.

Selv har jeg lagt meg i trening til Gladmat. Når disse linjer skrives søndag ettermiddag, knasker jeg i meg en pose svensk kavring. Onsdag går jeg over til langt sterkere saker. Og føde.

Powered by Labrador CMS