Nyheter

Grønn Gladmat: – Det er ganske krevende å konkurrere mot en svart søppelsekk

Gladmat vil bli Norges grønneste matfestival, men for å få til det er de avhengig av publikums hjelp.

Maren Skjelde, Gladmat
Gladmats festivalsjef Maren Skjelde sier det koster både tid, penger og ressurser å gjøre bærekraftige endringer og bli en grønn festival.
Publisert Sist oppdatert

De to siste årene har Gladmat blitt arrangert i pandemivennlig størrelse, og sommerens matfestival blir derfor den første fullskala festivalen siden 2019. De siste årene har matfesten jobbet for å bli grønnere og mer bærekraftig, og i 2020 startet de det strategiske arbeidet i samarbeid med leverandører, utstillere og samarbeidspartnere. Sommeren 2021 møtte noen av de nye løsningene verden, og flere av disse videreføres også i år.

– I fjor kuttet vi ut engangsservise i Bakgården og drev i stedet vårt eget vaskeri. Det skal vi fortsette med i år, både under Kokepunktet og Malt & Humle. I tillegg tar vi også med oss miljøstasjonene fra i fjor, hvor vi ber publikum sortere avfallet sitt i fire ulike dunker. I år kommer miljøstasjonene til å bli større enn tidligere, og vi kommer også til å jobbe tett med utstillerne når det kommer til sortering, sier festivalsjef Maren Skjelde til RA.

Hun forteller at festivalen har gjort flere grønne investeringer, blant annet de nevnte miljøstasjonene som kan gjenbrukes fra år til år, og nye skilt som har erstattet de gamle plastbannerne. Det grønne kommer også til å bli framhevet på andre måter, blant annet ved at matsvinn og restemat vil vises igjen på flere programposter gjennom uken.

Hei
Du må ha et aktivt abonnement for å lese videre

5 uker - 5 kroner

KJØP

Powered by Labrador CMS