Nyheter

Utstiller-plassene på Gladmat rives bort

Forrige måned åpnet Gladmat påmeldingen for utstillere til sommerens festival. Responsen viser at byen ser ut til å være veldig klar for folkefest igjen.

Slik ser det ut under Gladmatfestivalen uten pandemi. Nå skal en kampanje fra NHO Reiseliv øke rekrutteringen til restaurant- og matfagene.
Etter to år med pandemi og nedskalerte versjoner ser det nå ut til at sommerens festival, som arrangeres fra 29. juni til 2. juli, blir Gladmat slik vi kjenner det.
Publisert Sist oppdatert

– Det har tikket inn med påmeldinger jevnt og trutt de siste par ukene. Det er utrolig gøy å se, og det er helt åpenbart at mange har savnet fullskala festival – som vi nå planlegger for, sier festivalsjef Maren Skjelde i en pressemelding.

Etter to år med pandemi og nedskalerte versjoner ser det nå ut til at sommerens festival, som arrangeres fra 29. juni til 2. juli, blir Gladmat slik vi kjenner det: Med boder langs hele Vågen, opp mot 250.000 besøkende, liv, røre og folkefest i Stavanger.

– Plan B er der den, men det føles utrolig godt å legge den nederst i en skuff og være rimelig sikre på at vi ikke får bruk for den. Nå går vi for å fylle både Vågen, Pedersgata, Fargegata – ja, hele byen, sier Skjelde.

Påmeldingsfristen nærmer seg

Og det ser ut til at folket kjenner på den samme entusiasmen. Skjelde forteller at det begynner å fylles opp på utstiller-fronten, og at det nå haster for eventuelle andre som ønsker å sikre seg et telt under sommerens festival.

Fristen for påmelding er satt til torsdag 31. mars.

– Vi trenger tid på å legge kabalen når så mange ønsker å være med. Det kan hende vi åpner for noen etterslengere i etterkant, dersom vi ser det er rom for det, men i utgangspunktet er det torsdag som gjelder om du ønsker å sikre deg plass, sier Skjelde.

Blant de som allerede har meldt seg på er det en god blanding av de trofaste som «alltid» er synlige under Gladmat, i tillegg til noen nye.

– Helgø Meny fortsetter sitt lokalmat-fokus, det er vi veldig glad for. Det er veldig gøy at også Herlige Stavanger satser igjen. Per Vervik, som vi i Gladmat bare elsker, stiller opp igjen, forteller Skjelde.

– Så er det utrolig gøy og spennende å ønske noen nye utstillere velkommen. Hjelmeland, for eksempel, tar med seg både lokalmatprodusenter og siderprodusenter, og vil bruke Gladmat til å vise fram mangfold og kvalitet fra kommunen.

Foruten boder i Vågen vil sommerens festival også inneholde bryggeri i Ledaalparken, et nytt festivalområde kalt «Kokepunktet» med faglig innhold til store og små, sanketurer, kjøkkenhage-besøk og mye annet.

– Vi gleder oss enormt til å endelig arrangere en «ekte» Gladmatfestival igjen, og det er utrolig stas å se at følelsen virker å være gjensidig blant både utstillere og publikum. Vi har fortsatt plass til noen til, og trenger flere frivillige – så det er bare å melde seg om du vil være med, avslutter Skjelde.



Powered by Labrador CMS