Liv Ullmann er klar for regijobb ved Nationaltheatret. FOTO: NTB scanpix

Avslører skuespillerne til «Fortrolige samtaler»

Det blir helnorsk ensemble når Liv Ullmann regisserer Ingmar Bergmans «Fortrolige samtaler».

Marte Engebrigtsen, Anneke von der Lippe, Mattis Herman Nyquist, Liv Bernhoft Osa, Hermann Sabado, Kari Simonsen og Bjørn Skagestad er skuespillerensemblet som skal spille i «Fortrolige samtaler».

Det har vært knyttet stor spenning til Liv Ullmanns regissørjobb ved Nationaltheatret i januar. I samarbeid med Riksteatret og Dramaten i Stockholm skal Ullmann og Nationaltheatret sette opp Ingmar Bergmans manus «Fortrolige samtaler» med premiere 9. januar. Hun regisserte selv filmatiseringen av manuset, som hadde premiere i 1996, da med Pernilla August og Max von Sydow i hovedrollene. Bergmans fortellinger er basert på hans egne foreldre, og Ullmann fortalte Dagsavisen i desember ifjor at hun fryktet å ta i manuset, da det var så personlig for Bergman. 

Saken er at jeg har så mye som Ingmar har skrevet, og jeg har dagbøkene hans fra det året han ga meg i gave. Dette var en mann som satte seg ned og skrev noe som var utrolig personlig og som han ga til en regissør, sa Ullmann. 

LES OGSÅ: Jessica Chastain elsket å jobbe med Liv Ullmann

Norsk-svensk samarbeid

Da hun avslørte teaterprosjektet for Dagsavisen fortalte hun at det var Riksteatret som først kom på banen. 

– Tom Remlov hadde ideen, jeg ville aldri kommet på det selv. Han ville ha det for Riksteatret, men kort etter kom Hanne Tømta og Nationaltheatret med, og så kom plutselig Dramaten med hvor vi har vår nye norske teatersjef Eirik Stubø fra nyttår. Det er tre store teatre, det ene store svenske som skal hylle Ingmar, det norske Nationaltheatret som skal hedre skuespillet, og så teatret som hadde den opprinnelige ideen, Riksteatret og Tom Remlov. Det blir en annerledes Riksteaterturne, en utveksling mellom oss alle, sa Ullmann.

Hun ville da ikke si noe om hvem som skulle spille i stykket, men offentliggjorde navnene i dag på en pressekonferanse ved Nationaltheatret. 

LES OGSÅ: Blanchett hyller Liv Ullmann

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!