Motehuset Marchesa var mest kjent for rød løper-kjoler. Nå er designer Georgina Chapman mer berømt for å ha vært gift med Harvey Weinstein. Her fra visningen i New York i september i år.

Motehuset Marchesa merker Weinstein-effekten

I følge New York Times forlater folk det eksklusive motehuset som drives av designer Georgina Chapman, Harvey Weinsteins kone.

 

Motehuset Marchesa ble startet i 2004 av Harvey Weinsteins eks-designerkone Georgina Chapman og britiske Keren Craig. Helt siden starten har husets varemerke vært elegante og eksklusive ballkjoler som er blitt båret av superstjerner og kongelige over hele verden. Men nå kan det være slutt på moroa. I følge New York Times forlater ansatte motehuset i flokk etter at Weinstein-skandalen lekket i media. Chapman og Craig har også avlyst visningen av kolleksjonen for 2018, i følge Daily Mail.

Filmroller

Harvey Weinstein er kanskje den filmprodusenten som mer enn noen andre har forstått verdien av glitter og glamour og hvilken enorm rolle moten spiller som påvirker på film og TV. En av hans første produksjoner for Miramax var Robert Altmans «Pret-A-Porter» i 1994. I 2009 skaffet han seg amerikanske distribusjonsrettigheter for moteskaper Tom Fords debutfilm «A Single Man», og i 2011 Madonnas «W.E» - et kostymedrama om Wallis Simpson der antrekkene nærmest spilte hovedrollen i filmen. Weinstein introduserte også TV-serien «Project Runway», som gjorde designer Michael Kors og modell og programleder Heidi Klum til superstjerner. Og sammen med skodesigner Tamara Mellon, som står bak suksessen til blant annet merkevaren Jimmy Choo, gjenreiste han det amerikanske motehuset Halston, der han fikk med seg Sarah Jessica Parker og kjendisstylist Rachel Zoe på laget. 

Rød løper

Etter at Weinstein og Georgina Chapman giftet seg i 2007 har det nærmest vært en uskrevet regel at alle stjernene i produsentens filmer har iført seg eksklusive aftenkjoler fra Marchesa på premierefester og prisudelinger. En Marchesakjole ble også brukt på septembercoveret av amerikanske VOGUE, som ble vist i filmen «The September Issue». Georgina Chapman selv har gjort en cameorolle i en episode at «Gossip Girl».

Dalende stjerne

Lenge var Marchesa hollywoodstjernenes favorittmerke. Cate Blanchett, Jennifer Lopez, Halle Berry, Emma Watson, Renee Zellweger, Blake Lively og Kate Hudson har alle båret kreasjoner fra Marchesa på den røde løperen. Men i dag er motehusets kjoler mindre populære i Hollywood, og mest foretrukket av prinsesser og dronninger i europeiske kongehus. Nå ser det også ut at medarbeiderne forlater motehuset.