Nye takter

Skrekkrock med Alice Cooper i Oslo Spektrum - se bildene

Rockelegenden Alice Cooper gjorde en helkveld ut av besøket i Oslo Spektrum, med Frankenstein og andre mareritt innbakt i sceneshowet. Her er Dagsavisens bilder fra norgeskonserten.

Alice Cooper, eller Vincent Furnier som han egentlig heter, har sittet på den såkalte skrekkrockens trone siden tidlig 1970-tall da karrieren skjøt fart med udødelige hits som «School’s Out» og album som «Billion Dollar Babies». Han ble raskt kjent for sine blodige, effektfulle sceneshow, og har holdt det gående hele tiden siden med vekslende effekt på sitt publikum. Rundt 1990 fikk han en ny giv med først monsterhiten «Poison» fra albumet «Trash», som han fulgte opp med «Hey Stoopid». Han har også nå på 2000-tallet fått en renessanse som særlig den pågående turneen bærer preg av. Det er fem år siden sist han var i Norge, i 2017, og nå i år kan han feire at det er 50 år siden han ga ut sin aller største hit.

Alice Cooper i Oslo Spektrum

Alice Cooper har samlet et superlag av musikere, med de karismatiske gitaristene Nita Strauss og Ryan Roxie, og de 4.000 publikummerne som hadde samlet seg i et litt begrenset Oslo Spektrum besto av både gamle fans som sikkert har sett Alice Cooper i sine yngre dager, og begeistrede nyfrelste som kunne vært 74-åringens barnebarn.

Over 20 titler sto på låtlista inkludert en og annen musikersolo, fra teppet falt ned foran Marerittslottet til tonene av «Feed My Frankenstein», til siste ekstranummer. Det er alltid den sangen som gir skoleelevene fri for godt. Innimellom hits som «No More Mr. Nice Guy», «Hey Stoopid», «Go To Hell», «Poison», «Teenage Frankenstein», «Dead Babies» og «Escape».

Se bildene fra Alice Cooper-konserten her:

Alice Cooper åpnet Oslo Spektrum-showet med «Feed My Frankenstein».
Alice Cooper åpnet Oslo Spektrum-showet med «Feed My Frankenstein».
Alice Cooper i Oslo Spektrum.
Alice Cooper i Oslo Spektrum.
Alice Cooper
Alice Cooper
Alice Cooper.
Alice Cooper
Nita Strauss og Ryan Roxie, gitaristene til Alice Cooper i Oslo Spektrum.
Alice Cooper i Oslo Spektrum, her gitaristene Nita Strauss og Ryan Roxie.
Alice Cooper i Oslo Spektrum, med Nita Strauss.
Alice Cooper i Oslo Spektrum.
Alice Cooper
Alice Cooper
Alice Cooper
Alice Cooper
Alice Cooper i Oslo Spektrum.
Alice Cooper i Oslo Spektrum.
Nita Strauss og Ryan Roxie fyller scenen ved siden av Alice Cooper i Oslo Spektrum.
Alice Cooper i Oslo Spektrum.
Alice Cooper i Oslo Spektrum, med Nita Strauss og Tommy Henriksen.
Alice Cooper.
Alice Cooper i Oslo Spektrum.
Alice Cooper i Oslo Spektrum.
Alice Cooper i Oslo Spektrum.
Alice Cooper i Oslo Spektrum.
Alice Cooper i Oslo Spektrum.

Mer fra Dagsavisen