– Enkelte ser på oss som en gjeng bygdetullinger

Tidligere Høyre-politiker Terje Vegard Kopperud tror det lokale Nei til bomring-partiet vil overraske. I Drammen ligger de an til fem mandater.

– Vi er nok det partiet som blir utstyrt med flest merkelapper - fra miljøfiender til egoister. Flere partier er veldig bastante når de fastslår at de ikke kan samarbeide med oss, og mener vi ikke er seriøse. Tja, jeg synes nå ikke det er så useriøst å lytte til velgerne jeg da, sier Nei til bomring-general Anders Lunde.

Han mener partiet har røsket opp i grunnvollene i drammenspolitikken, og at NtBs velgere med sitt valg har vist at de har fått nok av politikere som glemmer hvem de representerer.

LES OGSÅ: - Vi skal ikke gi dem noe hvile

Flere rutinerte medlemmer

På partiets valgvake på Kings Arms Pub er stemningen svært god, selv om også de kunne ha ønsket seg et høyere utgangspunkt enn 7,7 prosents oppslutning - som den første opptellingen tydet på.

Senere på kvelden viste det seg da også at NtB holdt seg stødig på samme opplsutning - selv når alle stemmer er talt opp. Det kan tyde på at de får fire eller fem mandater i bystyret.

Og Lunde er fullt forberedt på å bruke flere kvelder på rådhuset i Drammen i årene som kommer.

– Ja, vi har jo med også med oss flere rutinerte folk - med mange år i bystyret, som Harald Wessel Berg (tidligere høyremedlem), Catarina Chruchow (tidligere Ap-medlem) og Terje Vegard Kopperud (tidligere høyremedlem). De står klare til å dele med oss andre, konstarere Lunde.

Vil merkes

Nevnte Terje Vegard Kopperud er ærlig på at han hadde håpet på enda bedre tall både for NtB - og Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB) i Viken fylke - der Kopperud er førstekandidat. 

Etter rundt 80 prosent opptalte stemmer ligger FNB an til å få 3,6 prosent av stemmene i Viken.

– Uansett antall mandater skal vi nok klare å gjøre oss bemerket. Her har vi med oss folk fra en rekke grupperinger, og jeg tror mange av partiene som nærmest avfeier oss som en gjeng bygdetullinger, vil få seg en overraskelse når vi først får våre mandater i kommuner og fylkeskommuner, mener FNB- og -kandidat Terje Vegard Kopperud.