Her er amfetaminet som beslaglagt i en bil i Danmark. Foto: Dansk politi

Entreprenør fikk ni års fengsel for narkotika

En 45 år gammel entreprenør fra Stavanger er dømt for medvirkning til innførsel av 21,25 kilo amfetamin.

45-åringen ble pågrepet av politiet den 14. september 2012.

Dagen før hadde dansk politi beslaglagt 21,25 kilo amfetamin i en bil utenfor København.

LES OGSÅ: Mener at entreprenør (45) er hovedmann i stor narkotikaliga

I forbindelse med beslaget ble også en rekke islendinger pågrepet og pågripelsene var et resultat av omfattende etterforskning i Norge og Danmark som hadde pågått siden februar/mars samme år.

Blant annet ble det foretatt omfattende spaning samt kommunikasjonskontroll (KK) og romavlytting (RA) mot flere av de involverte.

Da saken gikk i Stavanger tingrett la statsadvokat Asbjørn Eritsland ned påstand om at 45-åringen skulle dømmes til ti års fengsel.

LES OGSÅ: Vil at entreprenør skal dømmes til ti års fengsel

Etter en samlet vurdering kom Stavanger tingrett til at straffen skulle settes til ni års fengsel der 45-åringen får fradrag for 366 dager sonet i varetekt.

– Jeg mener at 45-åringen har kjøpt seg inn i lasten og finansiert hele eller deler av narkotikapartiet. Jeg mener også at det er ført bevis for at i hvert fall ti kilo av amfetaminet skulle til Norge, har Eritsland tidligere sagt til RA.

LES OGSÅ: Amfetaminsaken: Islending ville stikke fingrene i ørene under avspilling av telefonavlytting

Stavanger tingrett kom til at 45-åringen var skyldig i medvirkning til innførsel av 21,25 kilo amfetamin fra Nederland til Danmark og kom også til at han skulle dømmes for heleri av 1,9 millioner kroner.

I tillegg til fengselsstraffen fikk han også inndratt diverse skytevåpen og 350.000 kroner til statskassen.

Sentral i saken er en 42 år gammel islending som allerede er dømt til 12 års fengsel i en tilståelsessak i samme sakskompleks.

LES OGSÅ: Entreprenør nekter for amfetamin: – Det var doping

Ifølge 45-åringen ble han kjent med islendingen via en person på et treningsstudio i Spania.

Under rettssaken hevdet han også at kontakten han har hatt med islendingen har vært relatert til dopingmidler og at han ikke har noen ting med partiet amfetaminpartiet det er snakk om i saken.