Her er deler av amfetaminet som ble funnet i København i forbindelse med at en kurer ble pågrepet i saken. Foto: Dansk politi

Amfetaminsaken: Islending ville stikke fingrene i ørene under avspilling av telefonavlytting

– Det husker jeg ikke, var gjennomgangstonen da en 42 år gammel islending forklarte seg som vitne i den store amfetaminsaken onsdag.

42-åringen var vitne i saken mot den 45 år gamle entreprenøren fra Stavanger som er tiltalt for medvirkning til innførsel av 21,25 gram amfetamin fra Nederland til Danmark.

42-åringen har selv en sentral rolle i saken og er allerede dømt til 12 års fengsel i en tilståelsessak på Island.

Han er i dag på åpen soning og erkjente at han hadde tilgang på internett i form av Facebook og Skype.

LES OGSÅ: Amfetaminsaken: – Snakket om islendings kontakt med nordmann i avlyttet celle

Han erkjente også at han helt nylig hadde hatt kontakt med entreprenøren og forklarte at de da ikke hadde snakket om saken, men om hvor lenge 42-åringen hadde igjen i fengsel.

En rekke spørsmål

Statsadvokat Asbjørn Eritsland kom med en rekke spørsmål til 42-åringen om hans bevegelser i Norge og hans kontakt med 45-åringen.

 I all hovedsak var svaret at 42-åringen ikke husket noe av dette.

LES OGSÅ: Entreprenør nekter for amfetamin: – Det var doping

Da Eritsland sa at han ønsket å spille av telefon og romavlytting for 42-åringen nektet han å ville være med på dette.

– Jeg sa at jeg var villig til å svare på direkte spørsmål, men vil ikke høre på noen lydopptak. Det er bare en regel jeg har. Jeg hører ikke på lydopptak av noe slag. Dere må bare dømme meg til fengsel for å ikke ville høre på dette, sa 42-åringen.

– Fingrene i ørene

Senere på dagen ble avspilling av dette materialet på nytt et tema, og denne gangen ble noen av samtalen spilt av, til tross for at 42-åringen hadde truet med at ville holde fingrene i ørene dersom dette skjedde.

42-åringen støtter 45-åringens forklaring på at det han og 45-åringen hadde sammen var dopingmidler, men også dette var noe han husket svært lite av.

LES OGSÅ: Mener at entreprenør (45) er hovedmann i stor narkotikaliga

– Når det gjelder 45-åringen husker du ingen ting. Når det gjelder en annen som er dømt i saken så husker du påfallende godt. Hvorfor det? spurte Eritsland.

42-åringen svarte at grunnen til det var at når det gjaldt 45-åringen så er det snakk om langt mindre alvorlige forhold.