Annonse

Motebloggerne

Bettina Berg og Ida Walle driver to av Norges største moteblogger. Nå vil Stavanger-jentene ta med seg de høye hælene til London.

Annonse
Rogalandsavis

Berg og Walle begynte å blogge for to år siden. Nå leses hver av bloggene av omtrent 1000 moteinteresserte hver dag.

- Da jeg startet bloggen, var jeg veldig usikker på meg selv. Etter mye god tilbakemelding har selvsikkerheten økt, sier Bettina Berg.

Men det er ikke bare positive sider ved bloggingen. Med opp mot 10.000 lesere i uken kan det bli mye negativ tilbakemelding. Jentene sier det er viktig å ikke la noen knekke dem.

- Jo større bloggen blir, jo flere kommentarer blir det. Selv om de fleste kommentarene er positive, kan det bli mye drittslenging. Men man kan ikke la noen få bryte oss ned, sier Walle.

Festet med Jan Thomas

I fjor kom Bettina Berg på andre plass i MSN og Costumes kåring av Norges beste moteblogg. Charlotte Thorstvedt var leder i fagjuryen.

- Gjennom bloggen kan det komme mange fordeler. Jeg ble invitert til Oslo Fashion Week både i fjor og i år. På festen etter visningene kan man bli bedre kjent med viktige navn i klesindustrien. Under fjorårets moteuke snakket jeg mye med Jan Thomas og Vendela Kirsebom, forteller Bettina.

- Vi vil jobbe med mote når vi blir eldre. Kontaktene kan være gode referanser til både skole og jobb, legger Walle til.

Fornøyd med Stavanger

- For to år siden fikk du lange blikk hvis du hadde høye hæler på dagtid i Stavanger. Nå har folk blitt mer åpne for mote her hjemme, men det er fortsatt ganske langt igjen, sier Walle.

- Jeg synes at Stavanger-guttene har kommet litt lengre enn jentene. Det er litt for mange jenter som kun kler seg i rosa, sier Berg.

Jentene savner at flere tør å være annerledes. De mener at Oslo og Bergen er langt foran Stavanger på motefronten.

- For det første er Oslo og Bergen større byer, men jeg tror den største forskjellen ligger hos studentene. Selv om det er mange studenter i Stavanger så preger de ikke byen i samme grad, sier Berg.

Slår seg sammen

Jentene vil derimot ikke bli i Norge for å ta motekarrieren til neste nivå. Om et år flytter venninnene til England for å studere ved prestisjetunge London College of Fashion. Da er det motejournalistikk og business som interesserer mest.

- Når vi flytter til London, vil vi gå sammen og lage en blogg om livet vårt i motemetropolen, sier Walle.

Bettina Bergs blogg, «Style To Go», har adressen: www.style-to-go.blogspot.com.

Ida Walles blogg, «Life by Ida», har adressen: www.lifebyida.blogspot.com.

Annonse