Disse tre er nominert til Byggeskikkprisen

Du kan stemme på din favoritt.

Hermetikklaboratoriet, Håhammeren turvei og bru og Holmegenes på Eiganes er nominert til Byggeskikkprisen av Stavanger kommune.

Innbyggerne være med og stemme på sin favoritt fram til 12. oktober. Den kandidaten flest heier på får «folkets stemme» når juryen skal ta sin beslutning. Vinneren offentliggjøres 2. november.

Tre nominerte

Hermetikklaboratoriet er fortid, nåtid og framtid i ett og samme prosjekt. Bygningen framstår som en historiebærer av hermetikkeventyr. Laboratorievirksomhet er byttet ut med kontorer, og en kafé med uteservering mot Ledaalparken, som har bidratt til at parken har fått nytt liv.

Håhammeren turvei og bru har bidratt til åpne opp et område som tidligere var utilgjengelig. Nå kan folk gå langs sjøen fra Møllebukta til kommunegrensen i Randaberg.

Holmegenes er et boligprosjektet-eksempel på endring gjennom fortetting i den bygde byen. Arkitektene har speilet omgivelsene ved å fordele 45 leiligheter på 14 hus hvor to og to av husene henger sammen med et trappe- og heisrom.

Årets tema for byggeskikkprisen er endring.

– Vi er alle i konstant endring, og det er byen vår også. Nye tanker og ideer får innpass og nye ting oppstår som følge av endring. Dette påvirker hvordan vi lever og hvordan vi bruker byen vår, sier sivilarkitekt Ingrid Eileraas i en pressemelding publisert på Stavanger kommunes nettsider.

Tidligere vinnere av byggeskikkprisen

** 2017: Jåttå barnehage
** 2016: 5° øst - Gode møteplasser
** 2015: Biblå - Arbeidsplasser
** 2014: Oransjeriet - Innovasjon
** 2013: Hinna brygge - Gode boligområder i den fortettede byen
** 2012: Lervigtunet - Gode uterom
** 2011: Hospitalsgata 4 / Laugmannsgata 7 - Fornyelse i den utbygde byen
** 2010: Granlunden 16A - Gode boliger
** 2009: Egenes Park - Åpen klasse