Stavanger

- Legg mathallen til jernbanetunnelen

Lauritz W. Hansen peker på både jernbanetunnelen mellom Vågen og jernbanestasjonen, og Kuppelhallen som aktuelle steder for en mathall.

Publisert Sist oppdatert

Det har lenge vært uttrykt et ønske om en mathall i Stavanger. Dette skal også tas med i utarbeidelsen av den nye sentrumsplanen.

- Her er det ledig, det er stort nok og det er veldig sentralt, sier daglig leder Lauritz W. Hansen på HansenHjørnet om jernbanetunnelen som går mellom Vågen og jernbanestasjonen.

Hansen drev Skagen Brygge Hotel i mange år, og er også mottaker av kongens fortjenstmedalje for sitt lange virke innen hotell-, restaurant- og kjøkkenfag.

- Dette er jo bare ett av flere egnede steder, og kun et innspill fra min side. Kuppelhallen kan også være en god plass. Mat og musikk i skjønn forening! Vi trenger en slik mathall i Stavanger for å vise at vi er et matfylke, slår Hansen fast.

- Mange bra aktører inne

En idégruppe som er satt til å jobbe med en mathall i Stavanger sentrum hadde sitt andre møte i går.

- Jeg vet at det jobbes mye i kulissene med dette, og at det er mye spennende som skjer. Her er det mange bra aktører som samarbeider, og det er dét vi trenger, sier Hansen.

Lignende mathaller planlegges også på Kvadrat og Bryne.

- Kvadrat skal bygge ut 2000 kvadratmeter, som i all hovedsak skal handle om mat, sier Sigve Skretting i iPAX AS Kvadrat Drift.

Skretting sitter i idégruppen som er satt til å jobbe med utviklingen av en mathall i Stavanger.

- I dag har vi et bysentrum hvor det meste av tiden brukes på å snakke om hvor kjekt alt var før, men det som må til er at de lærer seg å konkurrere. Konkurransen er stor både fra Forus og kjøpesentrene, men hvis de får opp konkurransen blir dette kjempebra, slår han fast.

- Genial beliggenhet

Heidi Netland Berge jobber nå i Tine, og har tidligere vært involvert i mange matprosjekter i Stavanger.

Hun er enig i at den gamle jernbanetunnelen er en egnet plass, blant annet på grunn av nærheten til kollektivtrafikk.

- Dette har jeg uttalt også tidligere. Beliggenheten er jo egentlig helt genial, og det er lange tradisjoner med torghandel i dette området. Her er det mye som allerede ligger godt til rette for en mathall, sier Netland Berge.

Netland Berge mener det må tenkes helhet.

- Fisketorgets nye konsept er jo helt supert, og det går veldig bra - og ved å koble en eventuell mathall til Fisketorget med et overbygg får du kombinert disse sammen på en fin måte, sier hun.

At torghandel slik vi kjenner det i dag er på vei ut, er hun ganske sikker på.

- Vi må ha tak over folk at folk skal bruke det. I tillegg må det skje aktiviteter, ikke bare utsalg. Folk i dag vil ha mer kunnskap om mat, sier hun.

Powered by Labrador CMS