3. divisjon: Nysignering avgjorde miniderbyet – Loket med viktig seier

Lørdag scoret Nordstrand ni mål i Hammerfest-seier, før Oppsal vant sin andre på rad søndag. Mandag ble det seier både til Loket og Kåffa 2, mens Frigg gikk på et ordentlig bananskall.

Oppdatert med mandagens kamper

Lørdag:

Avdeling 6:

NORDSTRAND – HAMMERFEST 9-0 (7-0): I Nordstrands første kamp etter ferien reiste laget opp til Hammerfest, og ga seg ikke før det sto 11-0 på måltavla. Lørdag var det duket for returoppgjøret hjemme på Niffen, og det ble en transportetappe fra enden til annen for Thomas Holms menn.

Det gikk ti minutter før Nordstrand fikk dagens første mål, og det for alvor begynte å renne inn. Thomas Reinfjord ble lagt i bakken inne i gjestenes 16-meter etter et innkast, og Oliver Midtgaard blåste straffesparket i krysset. Nidal Loulanti doblet ledelsen under ett minutt senere med en nydelig flikk i lengste hjørne, før Midtgaard minuttet etter det igjen scoret 3-0 etter en strålende overgang.

Loulanti og Midtgaard kjemper en knallhard kamp om å være Nordstrands toppscorer, og i dagens kamp scoret de om hverandre. Loulanti fikk nemlig satt inn sitt andre mål for dagen og Nordstrands fjerde mål etter 18 minutters spill, da Loulanti enkelt kunne trille ballen i mål etter at August Jensens avslutning gikk via en Hammerfest-spiller og bort til Loulanti på bakerste stolpe.

Midtgaard svarte på Loulantis andre mål, med å sette inn sitt hat trick halvannet minutt senere. Igjen rullet Nordstrand opp på kanten, og Jonas Nysæter kom til innlegg fra venstre. Det innlegget ble slått flatt og hardt inn i boksen, og fra ti centimeters hold pirket Midtgård inn sitt tredje for dagen. Loulanti ville ikke være noe dårligere, og minuttet før halvtimen kom også hans hat trick da han trakk seg ut på straffefeltet og bredsidet inn 6-0 etter nok et godt Nordstrand-angrep.

Fem minutter før pause fikk Reda Chikh lov til å bli med på målfesten, da han plukket opp ballen etter en corner og tråklet seg inn i Hammerfests 16-meter før han skjøt i lengste hjørne til 7-0. Det ble også stillingen til pause, og etter pausen gikk det hele 25 minutter før Runar Johnsen puttet 8-0 etter en kjempetabbe i Hammerfest-forsvaret. Luka Fajfric fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 9-0 minuttet før slutt. Fortsatt er det 12 poeng opp til Follo, og Nordstrands neste kamp nå er mot Kåffa 2, 21. august.

Søndag:

Avdeling 6:

FLØYA – OPPSAL 0-2 (0-0): Oppsal hadde to gigantiske muligheter til å ta ledelsen i løpet av det første kvarteret, da Oppsal skjøt i stolpen etter fem minutter. Gjestene var svært nære å finne kampens første mål fem minutter senere også, da Anujan Rajendram fikk en kjempemulighet da ballen datt ned i beina hans etter en corner. Men fra rundt straffemerket ble skuddet hans reddet på streken.

Etter hvert roet det seg litt ned på sjansefronten, men sju-åtte minutter før pause fikk Oppsal nok en stor mulighet. Gjestene snappet opp en feilpasning inne på Fløyas banehalvdel, og fikk sendt ballen til Mats Brændvang. Han gikk forbi et par mann og skjøt fra like utenfor 16-meteren, men ballen snek seg utenfor. Dermed endte det målløst til pause, til tross for at Oppsal var det beste laget.

Fløya kom til den første sjansen etter hvilen, men ballen ble headet utenfor fra fem meter. Etter at vertene var best i starten av omgangen jevnet det seg mer ut. Oppsal kom uten sine beste målscorere til Fløya, men satte inn toppscorer Matheo Hoang etter nærmere timen. Ti minutter før slutt svarte det seg, da Hoang kom løs på venstrekanten.

Skuddet hans ble blokkert, men Thomas Knutsen kjempet den tilbake og skjøt fra like utenfor 16-meteren. Skuddet var nydelig ut i det lengste hjørnet, og i en bue rundt Fløya-keeper Jonas Abrahamsen og i mål. Tre minutter før slutt banket Knutsen også et frispark i tverrliggeren, og to minutter på overtid fikk Yazdani Kamara verdens enkleste jobb med å bredside inn 2-0 fra en meters hold.

Kamara scoret med det i sin andre kamp på rad etter overgangen fra Nordstrand, der han bare scoret ett på ni kamper. Også det mot Fløya borte, tilbake i starten av juni. Med lagets andre strake seier går Oppsal opp på 24 plass, og med det inntok laget femteplassen på bedre målforskjell. Neste kamp for Oppsal er neste søndag, hjemme mot Skånland klokka 15.30

Avdeling 1:

SKEDSMO – GRORUD 2 4-2 (3-1): En stort dårligere start etter ferien kunne ikke Grorud-rekruttene fått, da Skedsmo la inn i feltet der ballen ble dempet ut til Martin Fauske Evensen som enkelt kunne bredside inn 1-0. Fredrik Finnøy utlignet for Grorud på omtrent samme måte, da Grorud vendte spillet fint ut på kanten og Finnøy bredsidet inn et innlegg fra kanten. Da var det spilt ti minutter, men to kjappe mål til Skedsmo rundt ti minutter før pause sørget for at vertene gikk til pause med ledelse 3-1.

Skedsmo Eirik Risberget ble lagt i bakken da han var på vei igjennom mot Grorud-keeper Vegard Storsve. Dommer dømte straffe og Ole-Christian Moltzau satte den høyt opp til venstre. 3-1-målet kom bare tre minutter senere, og denne gang var det Moltzau som slo inn et frispark fra midt på Groruds banehalvdel. Kampens første målscorer Martin Fauske Evensen steg til værs og knallet inn sitt andre mål for dagen.

Etter hvilen var det Grorud-rekruttenes tur til å få straffespark, da en Skedsmo-spiller handset. Fredrik Finnøy ble kampens andre tomålsscorer da han sendte ballen kontrollert ut i nettveggen. Da var det spilt 52 minutter, men ti minutter senere avgjorde Ole-Christian Moltzau kampen da han ble kampens tredje tomålsscorer. Nok en gang ble det dømt straffe, og denne gangen var det Moltzau som fikk æren av å sette inn kampens tredje straffemål. 4-2-scoringen ble også kampens siste.

Kun målforskjellen skilte Grorud 2 fra å være tabelljumbo før første runde etter ferien, og borte mot Skedsmo ble det altså nok et tap på Grorud-rekruttene som dermed fortsatt er nest sist på tabellen på bedre målforskjell enn Gneist. Begge har ni poeng, og sju poeng opp til Stabæk-rekruttene som i tillegg har en kamp mindre spilt. Stabæk 2 er forøvrig Grorud 2 sin neste motstander, i en kamp som blir spilt mandag om en uke.

Mandag:

Avdeling 1:

LOKOMOTIV OSLO – ULLERN 2 3-2 (0-1): Etter halvspilt sesong ligger «Loket» bare fire poeng foran nedrykk, og det laget som lå på første nedrykksplass før runden var mandagens motstander Ullern 2. Det var derfor en ordentlig nedrykksthriller de fremmøtte på Frogner stadion fikk med seg denne mandagskvelden i august.

Det var de rødkledde gjestene fra Ullern som startet best da Bendik Foss Evensen ble flikket igjennom etter et flott oppspill bakfra, og alene med Lokets keeper satte Ullern-spissen ballen kontant ned i nettmaskene. Det ble også omgangens eneste scoring, selv om Lokomotiv Oslo var alene med keeper både én og to ganger og hadde flere gode muligheter før hvilen.

Men hjemmelagets supportere måtte vente sju-åtte minutter ut i den andre omgangen med å slippe jubelen løs. Gjestene lagde et særdeles unødvendig straffespark, da Abdel-Hedi Ali ikke klarte å kontrollere et tilbakespill som ble snappet av Lokets Erlend Storseth, som ble lagt i bakken. Straffesparket var det ikke noe å si på, og Ulrik Bjerke utlignet med et godt straffespark helt ute ved høyre stolpe.

20 minutter før slutt var kampen snudd, da Mathias Nordby Sørensen rundlurte et par Ullern-spillere ute på kanten før han spilte innbytter Kasper Hoftvedt inn bak Ullern-forsvaret. Loket-spissen tok en touch og satte ballen fint bort i lengste stolpe. Hoftvedt scoret igjen ti minutter før slutt, etter nok et forarbeid av Nordby Sørensen. 3-1-scoringen gjorde at Bendik Foss Evensens 3-2-redusering kun ble et trøstemål.

«Loket» holdt unna, og tok en særdeles viktig seier i sekspoengsoppgjøret mot Ullern 2. Vertene klatret opp på sjuendeplass med 20 poeng, som er sju poeng foran Ullern 2 på første nedrykksplass. Lokomotiv Oslo reiser kommende lørdag til Lysekloster, mens Ullern 2 møter Sandviken hjemme.

STABÆK 2 – FRIGG 2-1 (0-0): Etter å ha bøttet inn mål i kamp etter kamp, ble det litt for mange poengtap i første halvdel av sesongen til at Frigg kunne være med helt i toppen og gi suverene Lysekloster kamp om opprykket. Muligheten for å ta opp kampen med Os om andreplassen var imidlertid høyst tilstede for Frigg, men i høstsesongens første kamp gikk Magnus Aadlands lag på en skikkelig mine.

Etter en målløs første omgang, scoret Stabæk-rekruttene som ligger på plassen over nedrykk, to kjappe mål i starten av den andre omgangen. Det første målet kom etter en pasningsfeil hos Frigg som ble snappet opp av Sebastian Olderheim. Han spilte vegg med Oskar Spiten-Nysæter, og sendte vertene i ledelsen. Knappe to minutter senere slo Aleksander Andresen et strålende innlegg, der Andreas Victorio slo Friggs Markus Alsaker Rogde i duell og fluktet ballen videre mot den lengste stolpen.

Frigg vant sesongens første oppgjør mellom lagene med hele 8-0 på Tørteberg, men uten storscorer Ulrik Ferrer og mot et litt forsterket Stabæk-lag ble det langt tøffere mandag kveld. Tre minutter før slutt fant Frigg en redusering, da Ola Antonsen-Meløy ble spilt igjennom bak Stabæk-forsvaret. Meløys skudd gikk rett på vertenes keeper Leander Gunnerød, men ballen snek seg likevel over streken og i mål.

Frigg hadde et par innlegg og noen cornere, men klarte aldri å finne en utligning. Dermed ble det et litt overraskende tap, for et Frigg-lag som blir liggende på tredjeplass med 26 poeng. Neste oppgjør for Frigg er hjemme mot Gjelleråsen lørdag klokken 13.00 på Tørteberg.

Avdeling 1:

KFUM Oslo 2 – SKEID 2 3-2 (2-1): På Ekeberg tok Kåffa-rekruttene imot Skeid-rekruttene til miniderby mellom Oslos to Obosligalag. Den duellen har Kåffa som oftest gått seirende ut av de siste årene, men i forrige kamp på Ekeberg var det Skeid som trakk det lengste strået i treningskampen like før Obosligaen startet opp igjen etter deres sommerferie.

I rekruttoppgjøret var det Kåffa som kom best i gang, da KFUM 2 presset Skeid-rekruttene høyt. Kristoffer Lassen Harrison slo til med en skikkelig sugende takling inne på Skeids banehalvdel, som gjorde at Håkon Hoseth fikk muligheten til å legge inn fra høyre. Skeid-keeper Kasper Ofstad glapp innlegget, som ble liggende i beina til den nyankomne Kåffa-spissen Sondre Spieler Halvorsen, som scoret sikkert.

Cedric Stabell-Holmen skjøt i tverrligger for Kåffa minuttet senere, før Sondre Halvorsen ble tomålsscorer etter drøye halvspilt første omgang. Nok en gang presset Kåffa 2 ballen høyt i banen, før Håkon Hoseth fant Teodor Haltvik inne i Skeids 16-meter. Skuddet ble først reddet av Kasper Ofstad, men returen landet på pannebrasken til Halvorsen som fikk en enkel jobb med å sette inn 2-0. Tre minutter senere gjorde Moutaz Ali Azuba alt selv da han klarte å tråkle seg gjennom KFUM 2-forsvaret og reduserte til 2-1.

Det var også stillingen til pause, før Daniel Størseth Lunde utlignet midtveis i den andre omgangen. Skeid 2-spissen tok Kåffa-keeper Andreas Vedeler på halvdistanse etter et innlegg bak fra banen og headet ballen i en fin bue og i mål. Kun fem minutter senere kom imidlertid avgjørelsen, da Kristoffer Lassen Harisson slo en lang ball i bakrom på Magnus Mehl. Andreas Stensrud prøvde å heade ballen unna, men klarte ikke det, og alene med keeper leverte Mehl en meget solid chip inn til 3-2.

Flere mål ble det ikke, og dermed var det Kåffa 2 som gikk seirende ut av miniderbyet mot Skeid. Seieren var viktig for Kåffa-rekruttene som med det tok et lite steg unna den aller verste nedrykksstriden, og klatret opp på niendeplass med fire poeng ned til TIL 2 under streken. Skeid 2 blir liggende på 7. plass med 23 poeng. Kåffa 2 møter Nordstrand neste mandag, mens Skeid 2 møter Mjølner.