Nyheter

Populært å dele biler

Mens myndighetene stadig legger hindringer i veien for bileiere, blir det mer og mer populært å dele bilen med andre. Eller være medeier i et bilkollektiv. Vi har opplevd en vanvittig vekst.

– Vi har opplevd en vanvittig vekst siden vi startet opp i september i fjor, og allerede nå har vi 12.000 registrerte brukere og 1.500 biler til leie. Nå har vi også hentet inn fem millioner kroner fra private investorer, penger som vil brukt på videre ekspansjon mot andre land, videreutvikling av tjenesten, sier direktør i nabobil.no, Even Tangen Heggernes til Dagsavisen.

Nabobil.no er en markedsplass som kobler privatpersoner som trenger en bil med personer som eier en bil. Hvis du trenger en bil, kan du bruke markedsplassen for å finne den bilen i nærheten av deg som passer dine behov, enten det er en kjapp tur til handlesenteret eller en helgetur.

LES OGSÅ: Lanserte framtidas bybilbruk

App

– Vi holder også på å utvikle en egen app, så det skal bli mulig å leie og leie ut via smarttelefonen, sier Tangen Heggernes.

I dag er det 1.500 biler som er registrert for utleie.

– Det er alle typer biler. Alt ifra småbiler, familiebiler, firehjulstrekkere for turen til hytta på fjellet, og varebiler for handleturen til IKEA. Vi har en minimumsleie på tre timer, sier han.

Ikke alle leier bil nødvendigvis for at de skal noe. Enkelte ønsker å prøve en Tesla.

Vanvittig mottakelse

I dag velger stadig flere bort å eie egen bil, samtidig som myndighetene gjør sitt for å stramme inn på bilbruken.

– Vi har fått en vanvittig mottakelse i markedet. Vi ser at det er et markedet for produktet vi tilbyr, og ser også på veksten som en anerkjennelse på av vi gjør mye riktig. Dette er uansett bare starten på en lang reise. Pengene vi nå henter inn vil gi oss flere muligheter og bidrar til at Nabobil går en veldig spennende tid i møte, sier Even Tangen Heggernes i en pressemelding.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Bilkollektivet

Også Bilkollektivet merker en markant økning av brukere.

– Vi har et litt annet system, hvor vi har faste henteplasser, og hvor brukerne selv er med og eier bilen sammen med andre, sier direktør i Bilkollektivet Arne Lindelien til Dagsavisen.

– Vi har i underkant av 6.000 brukere, hvorav 5.500 i Oslo. De fleste av disse bor sentralt i Oslo. Vi har over 100 plasser i byen hvor bilene står fast, så for de fleste er det bare å spasere bort og hente bilen etter at de har booket, noe man kan gjøre døgnet rundt, sier han.

– Å snakke om bildeling i dag, var som å snakke om mobiltelefonens potensial på 90-tallet. Det er fortsatt rom for mye innovasjon og nyskaping innen bildeling. Og jo flere som knar deigen, jo mer vil den øke sier direktør Arne Lindelien.

LES OGSÅ: Vil bli best i verden på bildeling

Mer fra Dagsavisen