Nyheter

LO-ledere positiv til budsjettenigheten: – Bra for norsk økonomi

LO-leder Peggy Hessen Følsvik mener enigheten om statsbudsjettet er bra for norsk økonomi. Også Fagforbundets leder Mette Nord synes det er mye positivt.

LO-lederen vil spesielt fremheve 200 millioner kroner til rekruttering av helsepersonell i nord, og 40 millioner kroner til et varig tilskudd til rekruttering og samhandling dit.

Peggy Hessen Følsvik mener SV, Senterpartiet og Arbeiderpartiet har blitt enige om et statsbudsjett med et innhold som vil gjøre en forskjell for folk.

– Det haster og det er bra at det settes i gang så fort som mulig, sier Peggy Hessen Følsvik til FriFagbevegelse.

Hun mener enigheten er bra for norsk økonomi, og for å løfte de mange som har det tøft i dyrtiden.

– Mer penger til SFO og barnetrygd vil være bra for mange, poengterer hun.

I tillegg legger hun merke til at regjeringen tar industri og næringsliv på alvor gjennom fem milliarder kroner til grønn finansiering av grønn industri. Og milliarder til kutt av punktutslipp OG CO₂-kompensasjon.

– Det er også helt avgjørende for LOs medlemmer, mener Følsvik.

Se pressekonferansen om budsjettenigheten her:

Glad for økning i barnetrygden

Mette Nord, leder i Fagforbundet, mener det er riktig og viktig at barna blir prioritert.

– Det er positivt å se en økning av barnetrygden, og det er bra at gratis kjernetid for SFO også skal gjelde tredjeklassingene, skriver Mette Nord i en SMS til FriFagbevegelse.

Fagforbundet vil fortsatt arbeide opp mot regjeringen for at det skal bli flere SFO-ansatte. Hun mener det er bra at flere barn bruker tilbudet, men det forutsetter samtidig flere ansatte for å sikre et godt tilbud.

– Vi må bruke de neste dagene til å sette oss mer grundig inn i forslaget, men det er vår korte kommentar i dag, legger hun til.

Mer fra Dagsavisen