Kygo bekreftet til Idyll 2020

Verdensstjernen fra Bergen skal få festivalfolket på Isegran til å danse. – Utrolig kult, jubler festivalsjef Terje Olsen.

Ledelsen i Idyllfestivalen bekrefter i en pressemelding at Kygo er klar som headliner til 2020-utgaven, og forteller samtidig at dette ser ut til at dette blir den eneste turen den verdenskjente bergensartisten legger til Norge neste sommer.

– Idyll er stolte etter å ha landet en av verdens største artister, og lover tidenes opplevelse i Østfold, fastslår de.

Les også: CC Cowboys spiller på Idyll i 2020

Langvarig drøm

Festivalsjef Terje Olsen utdyper overfor Demokraten at dette er noe de har drømt om lenge, og kaller bookingen «den største i både Idyll og Østfolds historie».

– Dette har vi jobbet med siden vi startet festivalen, så det er helt utrolig kult. Dette er nok den beste bookingen i hele Norge så langt for neste sommer, sier han.

– Hvorfor vil han komme på Idyllfestivalen?

– Jeg tror han ser på dette som en veldig koselig festival, og litt annerledes enn det han pleier å gjøre, mener Olsen.

Les også: Lyden av Fredrikstads fremtid (Demokraten+)

Listesuksess

Fanagutten Kyrre Gørvell-Dahll er kjent for sin egen egne musikksjanger «tropical house». Han steg mor stjernehimmelen med sine remixer av både Ed Sheerans «I See Fire» og Seynabo Seys «Younger».

– I 2015 var han Spotify Breakout Artist, «Firestone» og «Stole The Show» streamet seg til platinum og gull i over 16 land, og Kygo ble den artisten som raskest nådde 1 milliard(!) streams på Spotify, opplyser Idyllfestivalen i pressemeldingen.

De seneste årene har han vært på forsiden av tunge Billboard Magazine, kom opp på topp 10 på Billboard Hot 100 med «It Ain’t Me» sammen med Selena Gomez, og ble nummer én i flere land med det suksessfulle samarbeidet med Ellie Goulding, «First Time».

Hans siste album «Kids In Love» debuterte som nummer én på Billboard Top Dance/Electronic-albumliste, og i 2018 kunne han feire over sju milliarder streams og utsolgte show verden over.

Spår billettkaos

Terje Olsen er ikke snauere enn at han hevder bookingen av Kygo, sammen med resten av lineup-en, vil gjøre Idyll til Norges beste festival i 2020.

Den siste uka har Idyllfestivalen også offentliggjort at den svenske superstjernen Zara Larsson og urban-stjerneskuddene Isah & Dutty Dior blir å se på scenen på Isegran til sommeren.

– Idyll har blitt Vikens største festival, nå tester vi 28-30.000 gjester på Isegran, så får vi se om dette er maks kapasitet på dette området, sier festivalsjefen.

– Billettsalget har tatt helt av etter slippet av Zara Larsson. Vi har vært utsolgt fire år på rad, og tror 2020 blir året vi er utsolgt lenge før festivalen starter, legger Olsen til.

Totalt vil rundt 20 artister og band stå på plakaten i juni, og blant andre bekreftede bookinger kan nevnes CC Cowboys og Klovner i Kamp.