CC Cowboys spiller på Idyll i 2020

Bare to dager etter at moroa på Isegran ble rundet av for i år, slippes første artist og billetter til neste års festival.

– Idyllfestivalen er stolte av å kunne presentere CC Cowboys som en av sine artisten for neste år, fastslår festivalsjef Terje Olsen i en pressemelding.

Han legger ikke skjul på at dette er en booking de er svært godt fornøyde med.

– CC Cowboys treffer ekstremt godt her i Østfold, og når også en veldig bred målgruppe med et stort aldersspenn. Og så er det ekstra stas at de skal spille hos oss når de har 30-årsjubileum, utdyper Olsen overfor Demokraten.

Tidlig på'n

Helgens musikkfest på Isegran – med artister som Matoma, De Lillos, Julie Bergan, Aurora og Broiler på scenen – ble en storsuksess, med 17.000 besøkende i strålende vær.

– Det har vært en fantastisk helg. Ingen store skader, folk har kost seg og hatt det bra. Det er egentlig det aller viktigste for oss, oppsummerer Olsen.

Nå har gjengen bak Idyllfestivalen allerede rettet blikket mot 2020. 

– Vi har begynt å jobbe med bookinger og legge inn bud, og det kan godt hende vi slipper flere artister til neste års festival allerede denne uka. Det gjelder å være tidlig ute i denne bransjen, for å sikre seg de artistene man vil ha, og vi har kanskje en liten fordel ved at vi på mange måter starter festivalsommeren.

– Festivalen har vært utsolgt i fire år, og det jobbes hardt for at også neste år skal bli en minst like stor suksess, fortsetter Olsen.

Les også: Inkluderende sommerferie-tilbud på Kongsten fort (Demokraten+)

Måtte avvise flere

Klokken 10 mandag tjuvstartet også billettsalget for 2020-utgaven av festivalen, med åpning for å sikre seg såkalte «Super early bird»-billetter.

– Disse billettene er også litt billigere enn de som selges senere, så det kan være lurt å være tidlig ute om man vil spare litt penger, sier Olsen.

Til neste års arrangement på Isegran, håper de også å kunne ta imot enda flere besøkende enn de 17.000 som var innom i år.

– Det var ganske mange som ikke fikk billetter i år, og som spurte om det var mulig å slippe inn bare to til. Det er ikke bare-bare å si ja til dette, for kapasiteten er avklart med både politi, brannvesen og vaktselskaper god tid i forveien. Men hvis det er mulig, kommer vi til å åpne for salg av flere billetter i 2020, sier festivalsejfen.

Lover allsang

Fredrikstad-bandet CC Cowboys har tatt seg et hvileår i 2019, blant annet for å kunne jobbe med nye ideer i ro og mak. etter å ha turnert nærmest uten stans i over 15 år. 

Neste år markerer de sitt 30-årsjubileum med slipp av ny musikk og sin største turné noen gang. Vokalist og frontfigur Magnus Grønneberg forteller at de gleder seg stort til å spille på festivalen i hjembyen, og lover allsang og dans.

– CC Cowboys er et band som har hatt en høy marsjfart lenge. Vi er en klokke som står stille. Vi går riktig to ganger i døgnet. Vi definerer ingenting lengre. Vi er ikke den nye vinen. Vi er et av de gamle banda som aldri gir opp. Vi er de som bare fortsetter og fortsetter, sier han i pressemeldingen.

Les også: Hauge barnehage la hele uka til Guttormsvauen (Demokraten+)