Tromsø smadret Lyns cuphåp

(Lyn - Tromsø 0-7). Lyn hadde ikke tapt en obligatorisk kamp siden 20. september i fjor, men mot Tromsø ble det altfor tøft for Mikal Aaseruds mannskap. Gjestene scoret tre kjappe mål midtveis i 1. omgang, og sendte til slutt Lyn ut av cupen med 7-0.

Bilde 1 av 2

Av Jørn H. Skjærpe

BISLETT STADION: Thomas Lehne Olsen (2), Sofien Moussa, Hans Norbye, Jostein Gundersen, Mikael Norø Ingebrigtsen og Fredrik Michalsen scoret målene for eliteserielaget i onsdagens oppgjør.

Stortap til tross, Lyn åpnet friskt på eget gress. Hjemmelaget prøvde å presse TIL bakover innledningsvis, og Lyn-angriper Christoffer Skårn fikk en stor mulighet til å sende vertene i ledelsen like før halvtimen. Avslutningen hans gikk så vidt utenfor buret til Tromsø-keeper Gudmund Taksdal Kongshavn.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Tre på rappen

Like etter halvtimen giret bortelaget opp et par hakk, og Lyn fikk tre mål på tygga på drøyt ti minutter. På nydelig vis curlet Thomas Lehne Olsen Tromsø i føringen på frispark etter 33 minutters spill. Kun tre minutter etter doblet gjestene ved samme mann. Lehne Olsen nikket inn 2-0 fra kort hold etter fint kombinasjonsspill på Tromsøs høyreside, og Lyn-spillerne begynte å henge med hodet. Tre minutter etter 2-0-scoringen plasserte TIL-spiss Sofien Moussa inn 3-0, og 1. runde-oppgjøret var i realiteten avgjort.

Tromsø-dominans

Etter hvilen bølget spillet fram og tilbake i starten, men som i 1. omgang tok Tromsø over matchen etter hvert. Etter 61 minutter sendte Tromsø-back Hans Norbye inn 4-0 på flott vis, og seks minutter etter økte Jostein Gundersen til 5-0. Lyn hadde lite å stille opp med. Mikael Norø Ingebrigtsen satte inn 6-0 i det 76. minutt, mens innbytter Fredrik Michalsen fastsatte sluttresultatet til 7-0 like før slutt. Tromsø er dermed videre til 2. runde, mens Lyn må fokusere på seriespillet i 3. divisjon. Oslo-laget vant nylig 4-0 i serieåpningen mot Manglerud/Star.

– Synes vi startet bra

Lyn-kaptein Ola Sætherbakken var skuffet, men fattet etter sjumålstapet mot Tromsø på Bislett.

– Det var klasseforskjell. Jeg synes vi startet bra, men så fikk vi 0-1 imot på et unødvendig frispark. Mot slutten, da vi lå under med mye, lekte Tromsø seg, sa han ærlig til Dagsavisen etter kampslutt.

Han trakk spesielt fram Tromsøs effektivitet som avgjørende for resultatet.

– Tromsø-spillerne satte sjansene sine, det gjorde ikke vi. Vi hadde to-tre gode muligheter før 0-1. Tromsø tok oss på effektivitet og rutine, fastslo han.

Lyn-kapteinen ser nå framover. I 3. divisjon har laget hans fått en god start.

– I serien skal vi styre kampene våre. Vi hører hjemme på et høyere nivå enn 3. divisjon, sa Sætherbakken.

– Viktig

Tromsø-veteranen Morten Gamst Pedersen, som kom innpå i 2. omgang, var tilfreds med gjennomføringen.

– Det var ganske jevnt i starten, men etter 1-0 så man forskjellen på lagene. Det er viktig for oss å gå videre i cupen, og dette var en kamp vi skulle vinne, sa den tidligere Blackburn- og Rosenborg-spilleren til Dagsavisen etter kampslutt.

– Det blir nok tøffere mot Vålerenga i serien på søndag, la han til.

Selv er vadsøværingen glad for å være skikkelig i gang i sin nye - og gamle - klubb.

– Det er alltid godt med kamptrening. Jeg skal skynde meg langsomt i fortsettelsen, fastslår 34-årige Gamst Pedersen.

NM fotball

1. runde, Bislett stadion

2.129 tilskuere

Lyn – Tromsø 0–7 (0-3)

Mål: 1-0 Thomas Lehne Olsen (33), 2-0 Lehne Olsen (36), 3-0 Sofien Moussa (39), 4-0 Hans Norbye (61), 5-0 Jostein Gundersen (67), 6-0 Mikael Norø Ingebrigtsen (76), 7-0 Fredrik Michalsen (90).

Dommer: Ole-Alexander Eikeli Valen, Kråkerøy IL