Arsenal og Ødegaard fulgte opp store protester med keepertabbe og nytt hjemmetap

(Arsenal - Everton 0-1). To minutter etter at Martin Ødegaard ble byttet inn for Arsenal kom matchvinnermålet til Richarlison da Everton vant 1-0 i London etter en keepertabbe. Før kamp var det massive protester utenfor Emirates mot eieren.

I det 75. minutt ble Ødegaard og Gabriel Martinelli satt inn for Nicolas Pépé og Eddie Nketiah, og to minutter gjorde Bernd Leno tabben som gjorde at Everton stakk av med tre poeng i kampen om spill i Europa kommende sesong.

Bernd Leno somlet det som nesten var et slags innlegg fra bortimot død vinkel av Richarlison i mål. Dermed ble det notert et selvmål av Leno i protokollene.

Ødegaard skal ikke ha noen skyld for baklengsmålet. Han fikk sine første spilleminutter siden 0-3-tapet for Liverpool 3. april. En vond ankel har holdt ham utenfor i totalt fem Arsenal-kamper.

Svak rekke

Hjemmelaget måtte greie seg uten både Alexandre Lacazette (skade) og Pierre-Emerick Aubameyang (vært malariasyk) i angrepet.

Arsenal har kun vunnet fire av sine ti siste Premier League-kamper. Klubben ligger på en svak 9.-plass med 46 poeng. Everton er på plassen foran med seks poeng mer. De har bare tre poeng opp til fjerdeplasserte Chelsea med like mange kamper spilt (32).

Også gjestene fra Liverpool hadde en nordmann på benken på start. Der ble Joshua King sittende kampen igjennom.

VAR stansen straffe

Arsenal hadde ballen mest i de første 45 minuttene, men det var Everton som skapte de farligste sjansene. Gylfi Sigurdsson hadde blant annet en suser i tverrliggeren. Everton hadde en stor mulighet bare et par minutter ut i 2. omgang, men Rob Holding fikk klarert i siste liten.

Seks minutter inn i omgangen fikk Dani Ceballos seg en liten kakk i leggen, og dermed ble det straffespark til hjemmelaget. Trodde alle. Men VAR ble koblet inn, og da viste det seg at det hadde vært offside på Nicolas Pépé i forkant av forseelsen det egentlig ble dømt for.

Nærmere kom ikke Arsenal. Everton fikk scoringen de trengte med knappe kvarteret igjen av kampen.