Drapssiktet vil ikke forklare seg

37-åringen som er siktet for knivdrap vil ikke prate med politiet.

Den 37 år gamle mannen som er siktet for drap på en 35 år gammel mann i Haugesund tirsdag skulle etter planen avhøres i formiddag. Siktede har meddelt via sin forsvarer at han likevel ikke ønsker å forklare seg i dag.  

Det opplyser politiet i en pressemelding fredag.

– Vi vil forsøke å avhøre ham på et senere tidspunkt, men vi vet ikke når dette skjer. Politiet er interessert i å avhøre siktede så snart han er klar for dette, sier påtaleansvarlig Øyvind Bore. 

LES OGSÅ: Døde etter knivstikking – mann siktet for drap

Varetektsfengslet

Siktede ble i går varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, herav to uker i full isolasjon, samt medieforbud. Dette er i tråd med påtalemyndighetens begjæring.

– Bakgrunnen for begjæringen er bevisforspillelsesfare. Siktede har tatt betenkningstid, sier Bore.

LES OGSÅ: Drapssak i Haugesund: Politiet har video av hendelsen

Fortsetter etterforskningen

De kriminaltekniske undersøkelsene på åstedet og i et tilstøtende bygg er foreløpig avrundet, men politiet fortsetter det taktiske arbeidet. 

 – Politiet arbeider fortsatt med å kartlegge hendelsesforløpet gjennom avhør av vitner.  Det jobbes også med sikring og gjennomgang av mobile enheter, forklarer Bore.

LES OGSÅ: Knivdrapet: Politiet har frigitt navnet på den drepte

Har video – ønsker tips i saken

Politiet har innhentet video fra deler av hendelsen, både fra vitner og overvåkningskamera i sentrum.

For å få et best mulig bilde av hva som har skjedd, ikke minst i forkant av drapet, er politiet interessert i tips fra publikum.

– De som har sett eller filmet hendelsen bes ta kontakt med oss på e-post tips-rogaland@politiet.no eller på telefon 02800, oppfordrer Øyvind Bore.

LES OGSÅ: Sist EU-godkjent i 2010 - ble stoppet på E 39 denne uken