Drapssak i Haugesund: Politiet har video av hendelsen

Mannen i 30-årene som ble knivstukket i Haugesund tirsdag, er død, og en jevnaldrende mann er siktet for drap. Politiet sitter på video av deler av hendelsen.

Den knivstukne ble fraktet til sykehus med ukjent skadeomfang, og den pågrepne ble først siktet for drapsforsøk. Sørvest politidistrikt holdt en pressekonferanse om saken onsdag formiddag.

– Like før midnatt i går ble fornærmede erklært død, opplyser politiadvokat Sveinung A. Andersen.

Siktelsen er nå skjerpet til drap. Den siktede er en norsk statsborger bosatt i Haugesund og er i likhet med offeret i 30-årene.

– Han er ikke tidligere kjent for politiet, sier Andersen.

LES OGSÅ: Knivstikkingen i Sandnes: Utvidet siktelsen til drapsforsøk

Ikke i familie

– Det er fortsatt tidlig i etterforskningen, og politiet har fokus på å kartlegge hendelsesforløpet. Vi har allerede dannet oss et visst bilde av hva som har skjedd. Det var en rekke vitner til hendelsen, og vi har gjort en rekke vitneavhør allerede, fortsetter politiadvokaten.

Politiet har fått tilgang til video avdeler av hendelsen og jobber med å kartlegge hendelsesforløpet. De ønsker også å finne ut mer om en eventuell relasjon mellom offeret og den siktede.

– Det er for tidlig å si noe konkret om dette, men det vi kan si, er at de involverte ikke har en familiær relasjon, sier påtaleansvarlig Øyvind Bore.

Det lokale politidistriktet har bedt Kripos om bistand til tekniske undersøkelser, både på åstedet og i et bygg i nærheten. Den døde skal etter planen bli obdusert i løpet av torsdag.

Torsdag framstilles også den siktede for varetektsfengsling i Haugaland tingrett. Han har fått oppnevnt advokat Ole Christian Paasche som forsvarer.

LES OGSÅ: Nettpatruljen mottar nærmere 300 meldinger i måneden i sosiale medier (+)

Håndtere inntrykk

Politiet meldte om knivstikkingen klokka 11.40 tirsdag. Cirka 20 minutter senere opplyste de at en mann ble pågrepet like i nærheten.

På stedet var det tydelige blodspor. Politiet har oppfordret vitner som har behov for oppfølging for å håndtere inntrykk, om å ta kontakt med helsevesenet.

Vitner forteller til Haugesunds Avis at både offeret og den antatte gjerningspersonen kom løpende ut fra en oppgang. De forsøkte å hjelpe den skadde, mens den andre mannen tok seg opp igjen i en leilighet i bygget.

LES OGSÅ: Kyr, vær og geit løp løpsk i nabolag (+)