Sjefen hyllet Kristoff: – Han var fantastisk

UAE-sportsdirektør Philippe Mauduit jaget Alexander Kristoff opp den siste bakken på lagtempoen i Tour de France. Etterpå skrøt han hemningsløst av nordmannen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Kristoff og lagkameratene syklet med ett mål for øye på tempoetappen i Cholet mandag: Å minimere tidstapet for lagets sammenlagtkandidat Daniel Martin. Til mål kom UAE anført av en råsterk Alexander Kristoff.

Avstanden opp til vinnerlaget BMC ble på ett minutt og 38 sekunder. Det var i høyeste grad til å leve med. Sportsdirektør Mauduit ga lagets norske spurtstjerne en solid del av æren for at det ble slik.

– Han var fantastisk sterk. Han led som helvete i den siste stigningen, og da brukte jeg kun krefter på ham og enset ikke de andre. Jeg ropte «dette kan du klare, Alex. Vi trenger deg de siste kilometerne. Alé, alé!», smilte han til NTB etter etappen.

– Han kjempet med hele seg, og én kilometer etter toppen ledet han plutselig an i laget vårt. Da tenkte jeg «vow».

LES OGSÅ: Femteplass for Kristoff da Sagan vant

Hadde krefter igjen

– Du var redd for å miste Kristoff i stigningen?

– Ja, selvfølgelig. For stigninger er ikke hans spesialitet. Det var åpenbart at han kom til å lide. Heldigvis klarte han det og gjorde en fantastisk sterk avslutning, sa Mauduit.

Selv var Kristoff mer beskjeden, men hadde samtidig glimt i øyet, da han skulle sette ord på de 35 tempokilometerne med start og mål i sentrum av Cholet.

– Jeg sliter ofte i starten, for jeg gidder ikke varme så mye opp, men blir heller varm etter hvert, gliste Kristoff til NTB, men var rask med å legge til:

– Nei, jeg varmet litt opp i dag og følte meg OK. I starten er samtidig alle som sterkest, og da er jeg ikke bedre en de andre. Jeg holder samtidig bedre enn mange, og på slutten hadde jeg krefter igjen.

Etter etappen fikk Kristoff verbale klapp på skuldra av lagkamerat Kristijan Durasek da de to satt på syklene utenfor lagbussen.

LES OGSÅ: Frustrert Boasson-sjef etter to bom

Gråt som et barn

Med til historien hører det også at UAE-laget var uheldige underveis på mandagens etappe. Tidlig på etappen måtte italienske Oliviero Troia gi slipp på lagkameratene etter å ha fått en punktering. Det var et slag i ansiktet på både Alexander Kristoff og laget.

– Han er i tillegg ganske stor, og jeg satt bak han, så jeg fikk plutselig litt hardere arbeidsforhold i og med at jeg fikk mindre vindskygge. Det var synd for oss. Han er en av de beste motorene i laget, sa Kristoff og mente UAE kunne vært 20 sekunder nærmere BMC med Troia på laget.

Det anslaget var sportsdirektør Mauduit helt enig i.

– Men det (punkteringer) er en del av syklingen, og det må vi akseptere. Det var synd for gutten selv. Han gråt som et lite barn da han kom til bussen, sa han om Troia.

Mauduit mente laget presterte over forventning på tempoetappen.

– Ja, fordi jeg trodde vi kom til å tape to minutter. Heldigvis ble det mindre, sa han til NTB.

Etter mandagens etappe er Daniel Martin nummer 39 i sammendraget. Han har ett minutt og 38 sekunder opp til ledende Greg Van Avermaet.

LES OGSÅ: Sagan slet og mistet ledertrøya til Van Avermaet

(©NTB)