Sagan slet og mistet ledertrøya til Van Avermaet

BMC vant knepent mandagens lagtempo foran Sky. Peter Sagan klarte ikke å henge med og måtte se Greg Van Avermaet ta over sammenlagtledelsen i Tour de France.

Følg RA Sporten på Facebook!

BMC vant lagtempoen med tiden 38 minutter og 46 sekunder. Sky fulgte fire sekunder bak, mens Quick-Step tok tredjeplassen.

Sagan i den gule ledertrøya slet på lagtempoen og valgte å senke tempoet med en knapp mil igjen før slutt for å spare krefter. Dermed tikket sekundene for slovaken, som mistet sammenlagtledelsen til BMC-rytter Greg Van Avermaet.

– Laget var fantastisk, og vi brukte hver mann så godt som mulig. Det er en ære å være i den gule trøya, og jeg skal prøve å beholde den så lenge som mulig, sa Van Avermaet etter etappen.

LES OGSÅ: Frustrert Boasson-sjef etter to bom

Kristoff syklet i grønt

Det ble ingen stor norsk dag på lagtempoen. Alexander Kristoff og UAE klokket inn på 40.24 minutter og endte på 15.-plass av 22 startende.

Kristoff syklet i den grønne poengtrøya til Sagan siden slovaken var iført den gule ledertrøya. Tirsdag blir Sagan å se i grønt.

Edvald Boasson Hagen og Dimension Data hadde en svak dag på jobben og var i mål 15 sekunder bak Kristoffs lag og endte tredje sist.

LES OGSÅ: Sjefen hyllet Kristoff: – Han var fantastisk

Tok det piano

Amund Grøndahl Jansen ble beste nordmann på etappen. Han og resten av LottoNL-laget endte på 13.-plass med tiden 40.02 minutter.

– Vi mistet kanskje mer enn det vi ønsket oss. Vi har kanskje noen svakheter i laget sammenlignet med BMC på en lagtempo og tok det nok litt for piano i medvind, sa Jansen til TV 2.

Danske Søren Kragh Andersen overtok ungdomstrøya fra Fernando Gaviria.

Lagtempoen var 35,5 kilometer lang og fant sted i Cholet. Tirsdag venter en flat etappe for rytterne som skal sykle 195 kilometer fra La Baule til Sarzeau.

LES OGSÅ: Boasson Hagen tror det snur

(©NTB)