Stian Michalsen går rett inn på laget i det aller første laguttaket til Ian Burchnall. Ballartisten starter på venstre kant i årets første treningskamp. Denne går mot Brodd og spilles i Randaberg Arena fredag. FOTO: ESPEN IVERSEN

Michalsen fra start i Burchnalls første uttak

De fleste har sett at Stian Michalsen (19) er en spiller med X-faktoren offensivt. Etter å ha forbedret seg defensivt i vinter setter Ian Burchnall ham rett på laget i sitt første uttak som hovedtrener i Viking.

Følg RA Sporten på Facebook!

Viking møter Brodd til årets første treningskamp i Randaberg Arena fredag og Burchnall viser at han mener alvor med at han vil fase inn ungdommen – noe han også er tvunget til med en så tynn stall.

Kantspilleren Michalsen fikk sin debut i Eliteserien i fjor med fem minutter mot Start på tampen av sesongen.

Det meste av sesongen tilbrakte han likevel på lån i Sola – og på benken.

– Stian har hatt en veldig god januar måned. Spesielt de siste par ukene har han vist igjen. Han har utviklet seg mye defensivt og det er gøy å se, sier Burchnall til RA.

LES OGSÅ: "Kun elleve etablerte menn"

Glad Michalsen

Michalsen selv er glad for at han får tillit. Han innrømmer at han har brukt mye tid på å ta tak i den defensive delen av spillet.

Offensivt har de fleste som har sett ham, på trening og lavere nivå, for lengst skjønt at artisten Michalsen er god nok.

– Jeg konsentrerer meg om det defensive i hver eneste trening. På dette nivået må jeg i det minste kunne gjøre jobben bakover de dagene det ikke fungerer framover, sier han.

– For du hadde spilt en del i Eliteserien allerede om det ikke var for denne svakheten?

– Ja. Jeg tror det er mine defensive begrensninger som har stått mellom benken og spilletid, sier han.

Michalsen håper dette er muligheten han har ventet på i noen år.

– Nå handler det om å gripe sjansen for å kanskje få en ny. Så gjelder det å ta den igjen slik det blir en serie kamper ut av det.

LES OGSÅ: Har ingen plan B – åpner for lånesignering

Velger 4-2-3-1

For om det hadde vært seriekamp er det ikke like sikkert at han hadde fått starte.

Burchnall innrømmer at han ikke har et stort behov for å se Samuel Adegbenro mot Brodd.

– Vi vet hva vi får av «Sammy» uansett, sier treneren.

Likevel håper han det er et signal.

Også Usman Sale får tillit fra start i Burchnalls 4-2-3-1-formasjon.

– Han har også vært god i det siste. Jeg synes også han klarte seg bra da han fikk muligheten på slutten av sesongen i fjor. Så gleder jeg meg også til å se Steffen Ernemann i aksjon, sier Viking-treneren.

– Hva håper du å se av laget ditt i årets første kamp?

– Jeg ønsker først og fremst å se et lag som spiller med energi og entusiasme. Og at vi tar vare på ballen

Han venter seg at Brodd, som trenes av Kristian Sørli og spiller i den nye regionsligaen, vil legge seg relativt dypt mot Viking.

LES OGSÅ: Eggert Jonsson klar for dansk klubb

– For oss vil det handle om å prøve å vinne ballen tilbake raskt når vi mister den.

Om det kommer noen feil skal ingen slaktes av den grunn. Det regner han med så tidlig i oppkjøringen.

– Spillerne får lov til å gjøre noen feil. Dette blir mest av alt interessant som et referansepunkt for å finne ut hvordan vil ligger an, sier treneren.

Burchnall har planer om å gjøre relativt mange skifter i pausen av kampen – til tross for at han har signalisert at det ikke blir like mye av dette i år.

– Etter pause vil det komme inn ganske mange juniorer. Men vi har også en del A-lagsspillere i bakhånd som skal inn for å supplere, forklarer han.

Slik er Burchnalls første lag

Kampen mot Madla på lørdag i Randaberg Arena blir ikke noen A-kamp.

– Da stiller vi med rekruttlaget, slår han fast.

Viking starter med følgende lag mot Brodd fredag (4-2-3-1): Iven Austbø–Julian Ryerson, Karol Mets, Rasmus Martinsen, Kristoffer Haugen–Steffen Ernemann, André Danielsen–Usman Sale, Patrick Pedersen, Stian Michalsen–Mathias Bringaker.

Verd å merke seg utover Michalsen og Sale er også at Patrick Pedersen trekkes ned i en litt mer hengende spissrolle enn hva han spilte store deler av fjoråret i.

Samtidig er mer bakromstruende Mathias Bringaker valgt helt fremst i angrepet til Viking.