Stavanger

Her åpner Bar Stavanger

«Kebabstripa» ved Torget har fått et nytt innslag. Om en uke åpner Bar Social Eating Stavanger.

Bilde 1 av 8
Det er utelivsgründeren Bo Vivike som står bak konseptet Bar Social Eating. I Oslo er det to restauranter i kjeden, Bar Tjuvholmen og Bar Vulkan. Den tredje åpner i Kongsgårdbakken torsdag 14. april. Da er det offisiell åpningsfest. Fredag 15. april er utestedet i vanlig drift.

– Folk jeg kjenner i utelivsbransjen i Stavanger lo litt da de hørte hvor vi skulle åpne, vedgår Bo Vivike når RA ber om en tyvtitt inn i den nye restauranten.

Erik Jönsson, operativ driftssjef og partner i Strav Uteliv AS (selskapet som står bak Bar-restaurantene), har også hørt en del negative karakteristikker om Torget og området rundt.

– En utfordring

– Jeg har hørt at denne gaten blir kalt «kebabstripa». Beliggenheten blir en utfordring, men det handler om å ta posisjon. Kanskje kan vi «renske opp» litt i det inntrykket folk har, sier Jönsson til RA.

LES OGSÅ: – Hele byen blir et festlokale i helgene

Han legger til at Bar-ledelsen er kjent for å ha en tett dialog  med Oslo-politiet. Dette vil de videreføre også i Stavanger.

– Vi kommer til å ha minst tre dørvakter på plass i helgene. Det betyr tre flere som kan gripe inn ved bråk og slåssing i området, sier han.

Jönsson og kollegene har siste innspurt nå, med lange dager og korte netter. Da RA var innom i går, hadde personalet vinsmaking. Kokkene laget mat til en prøvemiddag for 60 gjester.

Drømmen om Stavanger

Den etablerte restaurantkjeden har lenge speidet mot Stavanger.

LES OGSÅ: – Slutt på hummer, gåselever, champagne og tøyservietter

– Stavanger er et ekstremt spennende marked. Her er det en enorm interesse for mat og drikke, sammenlignet med i andre norske byer. I tillegg er det høy tetthet av restauranter her.

– Litt utfordrende å åpne akkurat nå?

– Det er kanskje ikke et ideelt tidspunkt, det er klart. Samtidig har vi god erfaring fra Bar Tjuvholmen. Den restauranten åpnet i 2010, da finanskrisen gikk mot slutten. Det vi så da, var at noe av det siste folk gjør kompromisser på i dårlige tider, er mat og drikke. Gjestene blir mer kresne når de først skal ut og spise, sier Jönsson.

Kapasitet på 400 gjester

Konseptet til Bar Social Eating er tredelt. Tanken er at du skal kunne ha en helaften på ett og samme sted, med restaurant, bar og nattklubb under samme tak.

LES OGSÅ: Sabi Sushi vokser ut av Rogaland

Med 130 sitteplasser i restauranten og en stor bar, er det ingen liten aktør som åpner dørene til uken. I tillegg blir det nattklubb i kjelleren, med en kapasitet på 200 gjester.

– Vi har plass til 400 gjester. I tillegg kommer uteserveringen, sier Jönsson.

Uteserveringen blir på framsiden av restauranten, mot Torget. Jönsson ser ikke bort fra at de etter hvert vil sette opp en uteservering også i bakgården – mot DNBs lokaler i Romsøegården.

Navnet til tross, Bar Stavanger er først og fremst en restaurant. Bar er en forkortelse for Bygdøy Allé Restaurant, den første i kjeden.

– Med konseptet social eating tilbyr vi delemenyer, internasjonale småretter laget for å deles. For å si det litt folkelig; tapas med hele verden som utgangspunkt.

Mer fra Dagsavisen