Nyheter

2500 gikk i skeiv parade

Fargerikt og bare god stemning på Stavanger på Skeivå.

Bilde 1 av 8

– Det har gått over stokk og stein. Jeg er «øvegidde» over all den positive responsen vi har fått, sier Silje Eike, festivalsjef for Stavanger på Skeivå til RA.

Da RA snakket med henne var hun i Byparken som var stappfull av mennesker og politiske partier som ga sin støtte til Stavanger på Skeivå.

– Det må være mellom 200 og 300 personer her nå, sier Eike.

Dette var like før paraden skulle av stabelen.

– Jeg hadde forventet at vi ble omkring 150 personer. Nå ser det ut som om vi blir enda fler, og det er jo veldig kjekt, sier Eike.

– Hvorfor parade?

– Det er første gang vi gjør dette, og nå er det på tide. Dette er den 19. gangen vi arrangerer Stavanger på Skeivå og dette er ikke en dag for seint, sier Eike og fortsetter:

– Dette er viktig. I samfunnet er det fortsatt folk som er mot homofile og lesbiske og det er viktig for oss å vise at vi er flere enn dem. Stavanger viser i dag et formidabelt mangfold.

Enorm oppslutning

Og det var langt fler enn 150 personer som gikk i paraden. Ordfører Christine Sagen Helgø gikk i den. Det samme gjorde Hadia Tajik og helseminister Bent Høie som hadde med seg ektefellen Dag Terje Klarp Solvang.

I tillegg gikk medlemmer og valgkampmedarbeidere fra byens aller fleste partier turen rundt Breivatnet via Rogaland Teater.

RA fikk noen ord Eike mens hun var ute og gikk også.

– Det var en fantastisk oppslutning, men jeg vet ikke hvor mane som har gått. Men da jeg sto på paviljongen i Byparken ble jeg helt rørt da jeg så hvor mye folk det var som hadde stilt seg opp for å gå.

I etterkant opplyser FRI Rogaland at 2500 mennesker gikk i paraden.

Mer fra Dagsavisen