Lyn og Nordstrand tok ferie med hver sin seier – slik gikk runde 15 i Trikkeligaen

Etter runde 15 er det nesten en hel måneds ferie for våre lag i 3. divisjon avdeling 1, og her kommer kortversjonen av den siste runden og en oppsummering av hvordan det hele ligger an før ferien av Trikkeligaen.

OPPSAL – FYLLINGSDALEN (1-3): Gjestene fra Bergen var tilbake i Oslo kun fire dager etter tapet for Lokomotiv Oslo, og denne gangen skulle det gå bedre mot et skadeskutt Oppsal-lag. Vertene hadde mange faste spillere ute, og virket nervøse fra start, noe som ga Fyllingsdalen initiativet og mange sjanser fra start. Anders Waagan prikket inn ledermålet for gjestene etter et kvarters spill, men etter det hevet Oppsal seg.

Til tross for et par gode sjanser, og et skudd som endte opp i stolpen, var det Fyllingsdalen som doblet minuttet før pause etter et langt innkast og to tapte dueller inne i 16-meteren. August Selnes’ mål ble fulgt opp av Kasper Bordvik som satte inn 3-0 for Fyllingsdalen like før timen spilt, etter å ha brutt gjennom Oppsals offside-felle. Edvard Khachatrjan reduserte til 1-3 for Oppsal, som med sitt tredje hjemmetap tar ferie på en åttendeplass med 19 poeng på 15 kamper. Du kan lese mer om kampen, og få reaksjoner her.

GREI – LOKOMOTIV OSLO (1-2): Vertene fra Groruddalen tar ferie med fire strake tap i bagasjen, etter at Lokomotiv Oslo ble for sterke på eget gress torsdag. Lokomotiv Oslo var det beste laget før pause, og tok en fortjent ledelse etter en halvtimes spill. Mads Bådsvik kom seg inn i Greis 16-meter og la ballen over til lagkamerat Erik Dietrichson som satte inn kampens første mål og det eneste målet før pause.

Etter hvilen satte Grei inn uromomentet Christiaan Wielens, presset høyere og endret kampbildet totalt. Nevnte Wielens satte fart på vertene og utlignet like før timen spilt, etter nok et kremmerhus på hjemmebane fra høyrekanten. Fem minutter senere fikk imidlertid Lokomotiv Oslo frispark på 18 meters hold, og der tok Knut-Idar Dalhus frem sin indre David Beckham og curlet ballen i krysset. Grei hadde en rekke gode sjanser til å utligne etter det, men litt symptomatisk for sesongen så langt endte det med nok et knepent tap.

Det betyr at Grei på sin side tar ferie under streken på en 13. plass, med ni poeng på de første 15 kampene. Det er ett poeng foran Ready på siste plass, og to poeng bak Stabæk på sikker plass. «Loket» har klatret opp på sjetteplass, med 24 poeng. Les mer om kampen her.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

GRORUD 2 – SANDVIKEN (2-2): Grorud-rekruttene går inn i ferien med fire strake hjemmekamper uten seier, da Sandviken utlignet tre minutter på overtid og stjal med seg ett poeng fra Grorud Arctic Match lørdag. Josias Furaha ga Grorud 2 ledelsen før det var spilt ti minutter, da spissen mottok ballen ved hjørnet av 16-meteren, utførte en elegant skuddfinte og avsluttet med høyrebeinet via stolpen og i mål.

Toppscorer Elias Aarflot, som vil avgjøre om han blir med Grorud videre i løpet av rekruttenes ferie, scoret sitt 14. ende mål på de første 13 kampene da han doblet ledelsen til 2-0 etter halvtimen spilt. Aarflot ble spilt alene igjennom fra skrått hold før han så etter alternativer foran mål. I stedet for å sette opp en medspiller vartet spissen opp med en glimrende finte og rundet keeper, og satte ballen i åpent mål.

Thomas Instanes reduserte like etter timen spilt for Sandviken, før gjestene tre minutter på overtid fikk straffe. Den tok Emil Jaf seg av, og dermed endte det med en sur poengdeling i Grorud-rekruttenes siste kamp før ferien. Likevel er laget på femteplass, med 24 poeng. Du kan lese mer om den kampen, og Groruds langsiktige planer for Aarflot, her.

READY – NORDSTRAND (0-1): Topp mot bunn på Gressbanen kunstgress, der hjemmelaget trengte minst ett poeng for å unngå å gå inn i ferien som tabelljumbo. Motstander Nordstrand jakter Lyn på tabelltopp, og var ute etter revansj etter å ha tapt fem poeng på de siste to kampene, men likevel skulle det være et ganske jevnspilt oppgjør 84 fremmøtte skulle bli vitne til på Gressbanen.

Det skulle gå helt til det nest siste spilleminutt før avgjørelsen kom, og det var innbytter Mahmoud El Haj som fikk æren av å avgjøre kampen for Nordstrand. Målet kom etter litt klabb og babb på en corner, men sørget uansett for tre poeng til Nordstrand som tar ferie på andreplass, fem poeng bak Lyn. Ready blir dermed værende sist på tabellen, men kun poenget bak Grei og tre poeng bak sikker plass. Les mer om kampen her.

LYN – FRØYA (6-1): Lyn avsluttet en meget solid vårsesong med festfotball og storseier hjemme mot Frøya. To tidlige mål fra Henrik Elvevold satte tonen for kampen, da midtbanespilleren satte inn 1-0 etter 16 minutter og 2-0 etter 20 minutters spill. Like etter kom det en redusering ut av intet, men det var ingen snakk om hvor seieren skulle gå. Herman Solberg Nilsen satte inn 3-0 etter en corner, og feiret med å løpe opp på tribunen for å applaudere seg selv.

David Tavakoli fortsatte sin fine sesong med mål nummer 17 knappe ti minutter ut i den andre omgangen, før Matias Victorio satte inn 5-1 med sin første scoring for A-laget. Ti minutter før slutt fikk Henrik Elvevold æren av å fastsette sluttresultatet til 6-1, med sitt tredje mål for kvelden. Dermed var det feststemning både blant spillerne og på tribunen etter kampslutt, for et Lyn-lag som tar ferie på tabelltopp. Les mer om den seieren her, og Elvevolds belønning for å ha scoret hat trick, her.

SKEID 2 – KJELSÅS 2 (1-1): I det som var den siste kampen i Trikkeligaen før en måneds ferie, var det Skeid-rekruttene som kom best i gang i miniderbyet hjemme på Nordre Åsen. Allerede etter fem minutter sendte nemlig Daniel Størseth Lunde vertene i ledelsen med en fin styring etter et innlegg fra høyre. Skeid fortsatte å styre begivenhetene etter det, og var det beste laget før hvilen, men uten å score flere mål.

1-0 stod til pause, og etter hvilen kom Kjelsås-rekruttene ut som et helt nytt lag. Gjestene fra Oslos tak skapte mange store sjanser, og før utligningen kom var det et under at ingen av lagene hadde scoret. Men sju minutter før slutt fikk Pakow Taylor Bonful et innlegg som han var først til å reagere på, og banket utligningsmålet opp i nettaket. Begge lag kunne avgjort det på slutten, og dypt inne i overtiden satte Yasir Sa’Ad et forsøk centimetere over, men det endte til slutt med poengdeling og 1-1 i miniderbyet mellom rekruttlagene.

Dermed går Skeid 2 ubeseiret inn i ferien, etter åtte seiere og sju uavgjort. Det gir 31 poeng på 15 kamper, noe som er tre poeng bak Nordstrand på andreplass og åtte poeng bak serieleder Lyn. For Kjelsås er det nå tre strake uten tap, men med 11 poeng på de første 15 kampene er det bare en bedre målforskjell som gjør at Kjelsås 2 er over streken. Ned til Grei og Ready er det to og tre poeng.