Skadeskutt Oppsal tapte etter grusom start: - Ikke alle tar muligheten

(Oppsal - Fyllingsdalen 1-3). Oppsal kom svært skjevt ut og gjorde det vanskelig for seg selv. Da de hadde et mål i lufta, kom det et nytt andre veien. Men mot slutten var det likevel håp. Nå trenger laget en pause og har forhåpentligvis flere spillere tilgjengelig til høsten.

TRASOP KUNSTGRESS (Dagsavisen): Det var som om Oppsal ba om et baklengsmål i kampens første ti minutter, og etter 15 minutter kom det i onsdagens kamp i Trikkeligaen, også kalt 3. divisjon, avdeling 1.

Skader på nøkkelspillere

Hva skjedde i starten?

Vi kom veldig dårlig ut i starten. Det var nervøst, usikkerhet og mye stress. Så kommer målet og det baller på seg. Vi manglet noen som kan ta litt tak, sier Tom Høgåsen og fortsetter.

– Jeg liker ikke å skylde på alle som er ute, det betyr bare at noen andre må inn og fylle plassen. Det er kanskje ikke alle som tar like god vare på muligheten sin, sier hovedtrener Tom Høgåsen til Dagsavisen.

Sami Loulanti, Daniel Tavakoli og Anujan Rajendram ble skadet etter helgen, i tillegg er Sondre Meløe, Miran Kuci og kaptein Kalle Roba skadet. Alle spilte i 4-0-seieren over Nordstrand.

De hevet seg utover i kampen og fortjente en utligning. Men så doblet Fyllingsdalen ledelsen mot spillets gang rett før pause. Et enda mer effektivt Oppsal-lag kunne likevel fått med seg noe i dag, de reduserte med 20 minutter igjen og brant en gedigen sjanse like etter. Det døde ut da de ikke tok den.

– Vi måtte ofre mer og mer sånn som kampen utviklet seg. Det blir veldig ustrukturert og en kaotisk andreomgang. Men vi skaper faktisk såpass mye at vi kunne tatt dem igjen. Det er synd vi ikke setter 2-3 der. Det døde litt ut etter den missen, sier Høgåsen.

Kebba Lamin brenner en enorm mulighet til 2-3

Grusom start

Oppsal hadde viktige Edvard Khachatrjan, og kaptein Mats Paulsberg tilbake fra skade, men det så ikke ut til å løfte laget noe særlig fra poengdelingen mot Kjelsås der mye av intensiteten var fraværende. I dag virket laget svært nervøst i starten av kampen. Det florerte med personlige feil som ga gjestene gratissjanser. Oppsal var heldige som slapp unna et baklengsmål på grunn av trege tilbakespill og dårlig kommunikasjon. Presspillet satt heller ikke og da ble det store rom for Fyllingsdalen bak de offensive vingbackene.

Men baklengsmålet kom likevel etter kvarteret spilt. Jonathan Aarenes ble vendt bort alt for lett på skuddhold fra 18 meter. Anders Myking Waagan prikket inn ledelsen for Fyllingsdalen.

Skjerpet seg

Bare fem minutter senere ble Nidal Loulanti felt inne i straffeområdet og dommer Morten Andersen-Gott pekte på merket. Taklingen var på ball og derfor protesterte Fyllingsdalen stort på den avgjørelsen. Etter en konsultasjon med linjedommer Haider Abbas annulerte Andersen-Gott sin egen avgjørelse, og droppet ballen der taklingen skjedde. Oppsal skulle nok hatt et hjørnespark i stedet for.

– Fra min posisjon så jeg ikke at taklingen var på ball så jeg skjønte lite av straffesituasjonen, sier Høgåsen.

Oppsal spiste seg mer inn i det etterhvert. Aleksander Hansen fikk en god mulighet på et fritt skudd inne i feltet, men traff dårlig. Noen minutter senere kom det et godt angrep på venstrekanten. Kebba Lamin satte fart og sålefintet seg elegant forbi førsteforsvareren. Skuddholdet ble litt for skrått, men forsøket traff faktisk stolpen via en touch på keeper.

En i fleisen rett før pause

De offensive vingbackene kommer til sin rett når angrepene går raskere. Tobias Gram-Caspersen hadde mye rom når spillet var på andre siden og Oppsal kunne ha vendt det enda raskere. Han fant Mathias Bråten på distanse som traff godt fra 20 meter. Ballen gikk like utenfor nærmeste stolpe.

Oppsal begynte å fortjene en utligning og hadde et mål i lufta, men det kom dessverre andre veien. Et langt innkast havnet i feltet, gjestene vant både førsteballen og andreballen og doblet ledelsen rett før pause.

– Det er et unødvendig mål å slippe inn. Slike har det vært altfor mange av i år, sier Høgsåen.

Oppsal gjorde to bytter i pausen, Mohit Singh Thind og Ian Smith kom inn, og laget var tydelig interessert i å redusere så fort som mulig. Edvard Khachatrjan hadde sjansen, men ventet for lenge. Men Oppsal var på tåhev og presset på for en utligning. Så skulle det defensive sviktet igjen. Forsvaret ble ball-watching på en bakromsball, det var helt på offsidegrensen, men linjedommer holdt flagget nede. Foran mål var midtstopperne for langt unna, Kasper Bordvik fikk derfor en enkel jobb med å score på innlegget.

Edvard Khachatrjan var Oppsals beste

Redusering

Tom Høgåsen gjorde et dobbeltbytte med tyve minutter igjen. Inn kom Mats Brændvang og Kristian Bjørseth. Det lønnet seg umiddelbart. Plutselig gikk pasningene på entocuh, man kom rundt på kanten og inne foran mål prikket Edvard Khachatrjan ballen i mål.

Og om Kebba Lamin hadde satt sin eventyrlige sjanse fem minutter senere ville dette tatt ordentlig fyr. Han kombinerte fint med Kristian Bjørseth og var helt fri alene med Petter Mossestad. Avslutningen gikk via keeperens bein og i tverrligger. Da var det enda femten minutter igjen.

Oppsal lykkes ikke med å sette inn et press i sluttminuttene, spillet ble stykket opp og tiden rant ut. Dermed tar laget ferie på åttendeplassen, før resten av runden fullføres i løpet av uka og helgen.

Slukørete Oppsal-spillere

– Utfordrende

Resultatet i dag er noe symptomatisk på den sesongen Oppsal har hatt til nå. For lite effektiv offensivt, for lite gjerrig defensivt.

– Det har vært en utfordrende vår. Vi har ikke tatt de poengene vi har ønsket, vi scorer for lite og vi slipper inn for mye. Nå skal spillerne på et program i ferien og forhåpentligvis blir det en ny start til høsten. Jeg håper gutta bruker ferien godt og at vi har friske bein og bredere stall når det starter opp igjen, avslutter Tom Høgåsen.

---

3. divisjon avdeling 1, runde 15 onsdag

Oppsal - Fyllingsdalen 1-3 (0-2)

Trasop kunstgress: 110 tilskuere.

Dommer: Morten Andersen-Gott, Øvrevoll Hosle IL

Mål: 0-1 Anders Myking Waagan (16′), 0-2 August Jegerstedt Selnes (44′), Kasper Bordvik (57′), 1-3 Edvard Khachatrjan (70′)

Gule kort: Mathias Bråten, Anders Myking Waagan