Elvevold «loppet» mormor for 3000 kroner etter Lyns festseier før ferien

(Lyn - Frøya 6-1) Det ble en av de enklere seirene for sesongen da Lyn underholdt stort og hadde lekestue hjemme mot Frøya. David Tavakoli og Herman Solberg Nilsen scoret hvert sitt, Matias Victorio scoret sitt første seniormål og Henrik Elvevold leverte hat trick.

BISLETT (Dagsavisen): – Han får 1000 kroner per mål av mormoren sin, sier David Tavakoli om dagens hattrickhelt Henrik Elvevold og gir han en stor klem. Dermed «lopper» Elvevold mormoren sin for 3000 kroner.

Og hvor er matchballen?

– Den skal ligge rundt her et eller annet sted, sier Elvevold og snur seg omkring. Den skal han ha og kose seg med i ferien.

Det så ut som dere koste dere i dag?

– Vi var på fra start og bare malte på selv om vi fikk en i sekken. Her på gresset på Bislett trives vi godt og kan utfolde oss. Vi er gode her, sier Elvevold.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Det gjorde Lyn til det fulle i dag. Det ble bare et spørsmål om hvor stor seieren ville bli. Nå tar stoltheten fra Oslo vest sommerferie på toppen av tabellen.

– Vi skal bruke den tiden godt. Våren og sommeren til nå har vært fantastisk. Vi er i rute, men det er bare halve jobben som er gjort, understreker Elvevold.

Tidlig Elvevold-dobbel

Det var deilig sommerstemning på Bislett i dag. Gjestene fra Frøya var på storbyferie og halvveis i feriemodus allerede. Lyn tok som ventet initiativet fra start og som i forrige hjemmekamp scoret Henrik Elvevold det første målet. Denne gangen etter kvarteret spilt. Han satt ballen sikkert i mål fra skrått hold, etter en fin assist fra David Tavakoli. Elvevold løp rett bort til Tavakoli for å takke for ballen, det var en smart pasning fra spissen.

Fem minutter senere var Elvevold frempå igjen. Et innlegg fra høyre gikk via et Frøya-bein og perfekt inn i løpsballen til nordlendingen som stusset ballen elegant i lengste hjørnet. Elvevoldsangen rundet ut over Oslo sentrum. Frøya reduserte litt senere på en sjelden offensiv visitt, men Lyn følte seg nok ikke så veldig truet. Det var et spørsmål om tid før den neste store sjansen kom.

Anders Bjørntvedt Olsen gir hat trick-helt Henrik Elvevold en klem.

Ny Tavakoli-scoring

Mot slutten av førsteomgang ble det en rekke dødballer. William Sell kjørte et innøvd trekk der han beinet alt han hadde mot første stolpe. Det ble farlig, for ingen klarte å følge kapteinen. Da hjørnesparket fra Ole Breistøl også kom dit var han helt umarkert, men traff ikke ballen skikkelig. Den løse ballen skapte kaos i feltet og til slutt banket Herman Solberg Nilsen inn 3-1. Det feiret han med å løpe ut på tribunen, sette seg ned og applaudere seg selv.

Herman Solberg Nilsen løp opp på tribunen for å feire sitt 3-1-mål i den første omgangen.

Dominansen fortsatte etter pause. Og Tavakoli måtte selvsagt på scoringslista. Han stusset ballen i lengste stolpe, men fulgte opp returen på sin egen heading og stanget ballen i nettet. En tilskuer ropte «jeg vippser deg 1000 kroner om du scorer en til», noe Tavakoli svarte med en tommel opp. Noen minutter senere dunket han ballen i tverrligger fra 16 meter, og enda senere traff han stolpen på en ny suser.

– Om den hadde truffet deg hadde jeg skutt deg inn i mål, ropte han til Frøyas keeper.

Du gikk glipp av den tusenlappen, Tavakoli.

Alt kan ikke lykkes. Den ene går i tverrligger og den andre i stanga, så det var utur, svarer Tavakoli med et smil.

Lekestue

Det så fornøyelig ut å være Lyn-spiller i dag. Det var kort vei til innlegg og avslutningsmuligheter, og vi lurte bare på hvor stor denne seieren ville bli. Etter 67 minutter gjorde Jan Halvor Halvorsen et dobbeltbytte, og satte inn Matias Victorio og Noah Bech Hermansen, og et minutt senere scoret Victorio. Han var rapp inne i feltet, stjal ballen fra en forsvarer og satt ballen under Frøyas keeper. Det var Victorios første mål for A-laget.

– Det var nydelig å komme inn og ha alt det rommet ute på kanten. Og selvfølgelig fantastisk deilig å sette mitt første på A-laget. Det var på tide, og det hjelper veldig på selvtilliten, sier Victorio til Dagsavisen.

Det kommer godt med når man skal på strandferie i Spania.

– Flytoget går om 40 minutter, sier Victorio.

Matias Victorio får en klem av innbytterkollega Noah Bech etter førstnevntes første mål for A-laget.

Fest på Oslo vest

Til slutt kom altså Lyns sjette og Elvevolds tredje, og for en måte å sikre hat tricket på. På sedvanlig vis tok han med seg ballen, skaffet seg vinkel og trillet ballen kaldt og rolig i lengste hjørne.

– En Elvevold-spesial?

– Hehe, ja, det kan man si. De ble litt slitne i forsvarsrekka, så det var bare å dra dem av. Det var på tide med et lite hat trick i dag etter måltørke tidligere i sesongen. Jeg scoret hjemme mot «Loket» og tre i dag, så det har løsnet litt nå i sommer, sier Elvevold.

Nå skal Lyn-gutta feire en stor vårsesong, der det har blitt 12 seire, tre uavgjort og null tap. Alle hjemmekampene har gitt tre poeng.

Hva skal du gjøre med de 3000 kronene dine?

Nå skal vi ta en liten fest, sier Henrik Elvevold.

– Blir det nach hos Tavakoli?

– Noe blir det, blunker Tavakoli som tar ferie som toppscorer både i Lyn og i avdelingen.

David Tavakoli gratulerer Henrik Elvevold med hat trick og 3000 kroner rett i foret.

---

3. divisjon avdeling 1, runde 15 lørdag

Lyn - Frøya 6-1 (3-1)

Bislett Stadion

Dommer: Marit Skurdal, Oppsal

Mål: 1-0 Henrik Elvevold (16′) 2-0 Henrik Elvevold (20′), 2-1 Leander Rebnord (26′), 3-1 Herman Solberg Nilsen (38′), 4-1 David Tavakoli (53′), 5-1 Matias Victorio (68′), 6-1 Henrik Elvevold (81′)

Gule kort: Didrik Didriksen, Frøya. David Tavakoli, Lyn.