Storscoreren med nytt mål da seieren glapp på overtid for Grorud 2: – Vi har en langsiktig plan for ham

(Grorud 2 - Sandviken 2-2) Elias Aarflot står med 14 mål på 13 kamper for Groruds rekruttlag. Nå kan han signere proffkontrakt, om han ønsker det selv.

GRORUD ARCTIC MATCH (Dagsavisen): Spissen viste frem flere gode offensive egenskaper før sin scoring mot Sandviken lørdag, da han driblet seg forbi keeper Emil Thowsen Harloff og satte ballen enkelt i det åpne buret.

– Elias har hatt en bra sesong og scoret mye mål. Så tar han stadig steg når han trener med A-laget og har fått de innhoppene han kan få på i OBOS-ligaen, sier A-lagstrener Johan Gjønnes Nilsen til Dagsavisen etter å ha sett Aarflots 14. scoring i 3. divisjon.

Grorud-trener Johan Gjønnes Nilsen under rekruttenes hjemmekamp mot Sandviken lørdag.

Enn så lenge har ikke 18-åringen signert proffkontrakt, men det ønsker Gjønnes Nilsen og Grorud å ordne så fort som mulig.

– Vi ønsker å ha Elias her hos oss, så det er opp til ham. Vi har en langsiktig plan for ham, og håper at han vil være her, forteller Grorud-treneren.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

– Stort valg

Slik svarer spisstalentet på tilbudet:

– Det er selvfølgelig kult at det harde arbeidet gir resultater, så gjelder det bare å jobbe på videre også. Nå er jeg ferdig med videregående og er inne i en tankeprosess, for det er et stort valg, forklarer Aarflot til Dagsavisen og legger til:

– Jeg må se an med tanke på utdanning og så videre. Jeg er litt usikker på alternativene, men jeg ønsker å se an hvordan A-laget gjør det med tanke på nedrykksstrid. Så får jeg se an hva jeg vil.

Elias Aarflot har fortid i både Lyn og Stabæk, men har også skuespillererfaring fra Vålerenga-land.

Aarflot opplyser at han skal bestemme seg etter rekruttenes ferie, for Grorud 2 skal ikke spille kamp igjen før om en måned. Spissen har store ambisjoner som fotballspiller, og har fortid i blant annet Lyn og Stabæk.

– Jeg er jo opprinnelig Korsvoll-gutt, og da er egentlig Lyn fiendelaget fra starten av selv om jeg har spilt der også. Men jeg har spilt hovedrollen i Vålerenga-teateret «Neste kamp», og har litt røtter der også. Så VIF hadde vært fett, smiler spissen.

Tidlig ledelse

Grorud 2 brukte under ti minutter på å gå i ledelsen, og en flott prestasjon av Josais Furaha førte til kampens første scoring. Spissen mottok ballen ved hjørnet av 16-meteren, utførte en elegant skuddfinte og avsluttet med høyrebeinet. Via stolpen gikk skuddet utakbart i mål, og hjemmelaget var i føringen.

Vertene forsvarte seg godt og slapp til lite, og 20 minutter etter den første scoringen meldte en annen Grorud-angriper seg på med glitrende teknikk. Grorud 2s toppscorer, Elias Aarflot, ble spilt alene igjennom fra skrått hold før han så etter alternativer foran mål. I stedet for å sette opp en medspiller vartet spissen opp med en glimrende finte og rundet keeper. Dermed åpent mål, og 2-0 til hjemmelaget etter Aarflots 14. mål på 13 kamper.

Elias Aarflot like etter å ha passert Sandviken-keeper Emil Thowsen Harloff, før han sendte Grorud 2 opp i 2-0-ledelse i første omgang.

Videre hadde Grorud-rekruttene god kontroll ut omgangen, og gikk til pause med tomålsledelse.

Sandviken kom tilbake

Det tok litt tid, men etter hvert ut i andre omgang begynte bortelaget å nærme seg noe foran Grorud 2-målet. 20 minutter etter pause kom reduseringen ved Thomas Fahy Instanes, og gjestene var brått langt bedre enn før hvilen.

Kort ti etter kunne Grorud-rekruttene ta tilbake tomålsledelsen. Aarflot var nære en målgivende pasning etter å ha blitt satt opp i samme posisjon som på sin scoring før pause, men da han forsøkte å finne en medspiller foran mål avverget en Sandviken-forsvarer i siste liten.

Dermed fortsatte gjestene jakten på utligning, men hjemmeforsvaret var vanskelig å bryte ned, til tross for flere bytter i andre omgang. Sandviken hadde blant annet et frispark som strøk tverrliggeren, og bortelaget skulle komme enda nærmere.

På overtid ga en Grorud 2-forsvarer dommeren muligheten til å blåse for straffespark på klønete vis, og gjestene fikk straffe. Emil Orheim Jaf gjorde ingen feil fra 11-metersmerket, og sørget for utligning og poengdeling på Grorud Arctic Match.

---

Norsk Tipping-ligaen avd. 1, runde 15

Grorud 2 - Sandviken 2-2 (2-0)

Mål: 1-0 Josais Furaha (9′), 2-0 Elias Aarflot (30′), 2-1 Thomas Fahy Instanes (64′), 2-2 Emil Orheim Jaf (90′)

Gule kort: Fredrik Finnøy, Tharun Satheeskumar, Grorud 2. Elias Rognstad Brox, Sandviken