Trikkeligaen

Skadeskutt Ready tapte for Nordstrand etter mål i siste minutt

(Ready – Nordstrand 0-1) Ready har en skadeliste seende ut som et vondt år. Derfor passet det dårlig å møte en revansjelysten Nordstrand-gjeng, som kun hadde tatt ett poeng på de siste to kampene. Ready slapp likevel inn minuttet før full tid og tapte.

GRESSBANEN (Dagsavisen): Ready stilte med to debutanter som bare hadde trent med laget to ganger før lørdagens oppgjør mot topplaget Nordstrand. Hans Svastuen og Anders Skodje kom begge fra spill på Ready 2 i 5. divisjon denne sesongen og gjorde sakene sine bra lørdag.

– Hans og Anders leverer fantastisk. Man skulle trodd de hadde spilt her hele sesongen, selv om de bare hadde trent med oss så vidt denne uken. De var helt fantastiske, sier Ready-assistent Benjamin Diesen.

Men man kan spille så bra man bare vil med hvilke spillere man vil. Men når man slipper inn i det 89. minuttet og ikke får med seg noen poeng betyr det ganske lite.

– Det var litt typisk. Vi hadde hatt så mange sjanser før det. Prestasjonen i dag var bra, fort vår beste kamp denne sesongen. Spesielt 2. omgang var bra. Vi kom til mange avslutninger og hadde et bra trykk mot Nordstrand-målet. Jeg synes det var ufortjent med tap, sier assistenttrener Benjamin Diesen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Ikke på trygg grunn

Tapet gjør at Ready fortsatt er sist i avdelingen med fattige åtte poeng på de første 15 kampene. Heldigvis for Enrique Peaz og co. er det bare tre poeng opp til trygg grunn. Men lørdag skulle de nok hatt to poeng opp til trygg grunn etter at de slapp inn helt på tampen.

– Vi må begynne å vinne kamper, men prestasjonen viser at vi kan hamle opp med de beste lagene. Vi har vist at vi er gode mot de aller fleste lagene. Vi merket at Nordstrand-spillerne ble mer stressa utover i oppgjøret. Fortsetter jeg sånn, er jeg sikker på at vi kommer til å holde oss, sier Diesen.

Han var tydelig svært skuffet etter nok et tap, men i fatning. Ready taper de fleste kampene, men holder tett med de aller beste lagene. Mot førsteplasserte Lyn tapte de bare 1-2, og da kunne de fort fått med seg ett poeng – minst.

Haj avgjorde

Det var Mahmoud El Haj som avgjorde oppgjøret med sin scoring da kampuret bikket 89 minutter. Nordstrand-spilleren som spilte for Moss i OBOS-ligaen (da Adeccoligaen så tidlig som i 2006 og 2007).

– Det er en corner som det blir klabb og babb på. Så blir det en avslutning som lander på strek. Den spretter til slutt foran meg og jeg banker inn i mål, sier målscoreren.

Han kom inn etter 64 minutter og var en viktig bidragsyter til at Nordstrand tok sin første seier siden de slo Sandviken 1–0 25. juni.

– Det var deilig å sette den i mål. Det var godt å bidra litt for laget, sier El Haj.

Om kampen sier han:

– Det var en rotete kamp for vår side. Det er en kamp vi burde ha vunnet mye mer behagelig enn det som var faktum i dag. Men all ære til Ready, de er vriene å spille mot. De jobber og sliter, sier El Haj.

– Lyn vinner 6–1 og ser sterke ut. Tror du dere kan ta de igjen?

– Det var veldig viktig å ta tre poeng mot Ready. Vinnerlag som oss skal ikke gå for mange kamper uten å vinne. Jeg tror det kommer muligheter for å ta igjen Lyn, selv om det selvfølgelig ser tøffere nå. Men sånn er fotballen. Plutselig taper Lyn, og da er vi helt med igjen, sier El Haj.

– Jeg synes Lyn, Nordstrand, Os og Skeid 2 er ganske jevngode. Lyn har et par spillere som kan vippe kampene i deres favør og flere med erfaring, så jeg tror de rykker opp. Alt annet ville vært en fadese for dem, sier Diesen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

Kampfakta:

Norsk Tipping-ligaen avd. 1 – runde 15

Ready – Nordstrand 0-1 (0-0)

Gressbanen kunstgress, 84 tilskuere

Mål: 0-1 Mahmoud el Haj (88.)

Gule kort: Anders Storm Skodje, Espen Tveter Andresen, Ready. Luka Fajfric, Fredrik Graham Hansen, Obia Nwanne, Nordstrand.

Dommer: Kristian Krey Løkås (Frigg Oslo Fotballklubb)

Ready: Sivert Edvardsen – Ulf Lenander, Harald Jørgensen, Edonis Mulaj, Hans Hagen Svastuen – Bleart Shishani (Erlend Knutsen Storseth fra 66.), Anders Storm Skodje (Thomas Knutsen fra 71.), Amel Muratovic, Matheo Hoang – Espen Tveter Andresen, Magnus Arnesen.

Nordstrand: Pål August Dokken Harboe – Mohammed Abbas, Erik Ernest Germundsson (Nickolas Hakeem Steine fra 81.), Edvard Vestby, Ola Hognerud – Andreas Madsen Holm, Thomas Helgheim (Marcus Danh-Khoa Nguyen fra 81.), Ole-Tobias Brendeland (Fredrik Graham Hansen fra 45.), Reda Chikh (Obia Julu Nwanne fra 64.) – Oliver Midtgård, Luka Fajfric (Mahmoud el Haj fra 64.)

---

Mer fra Dagsavisen