Vakkert frisparkmål ble forskjellen mellom «Loket» og Grei

(Grei - Lokomotiv Oslo 1-2) Det var lite imellom lagene som hadde en omgang hver, Lokomotiv Oslo var best før pause og scoret et fint mål, Grei like gode etter pause og scoret et like fint mål. Bare et kremmerhus av Knut-Idar Dalhus skilte lagene.

GREIBANEN (Dagsavisen): Erik Dietrichson sendte «Loket» i føringen etter halvtimen i en omgang gjestene dominerte.

– Vi hadde veldig god kontroll før pause og varierer spillet. De presset oss lavt, men vi gjenvant ballen med en gang og vekslet mellom å kontrollere spillet og å true bakrom, sier Lokomotiv Oslos trener Stian Børven til Dagsavisen.

Men i andreomgang byttet Grei innpå Christiaan Wielens og la om taktikken. De presset høyere og styrte kampbildet i mye høyere grad, noe som førte til at Wielens utlignet etter timen spilt.

– Det er masse kvalitet i laget, og det viser vi med denne andreomgangen. Vi har gode nok spillere i denne troppen til å klare det, sier Grei-kaptein Marcus Kristiansen til Dagsavisen og snakker om å holde plassen i 3. divisjon.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

– Har fått dårlig betalt

Men igjen tapte de en jevn kamp etter at Knut-Idar Dalhus sitt frispark gikk rett i krysset fem minutter etter at Grei utlignet. Hjemmelaget presset på for en ny utligning, skapte store mange, store sjanser, men fant ikke veien til nettmaskene.

– Vi må vel vinne fem eller seks kamper for å holde oss. Det blir tøft, men vi gir oss ikke før det er over. Vi skulle gjerne hatt litt mer kontinuitet i laget, da vi enda har til gode å stille med samme lag to ganger denne sesongen. Og som i dag har vi marginene i mot oss, men sånn er det. Det er heller ikke bare marginer når vi ligger der vi ligger, sier Kristiansen.

Stian Børven har fått god gli på skinnene etter en sesongstart med vekslingstrøbbel.

– Nå har vi fem seire, tre uavgjort og ett tap på de ni siste. Det begynner å stabilisere seg, og så blir vi et høstlag som i fjor. Grunnlaget ligger der. Jeg tror også Grei tar flere poeng til høsten, da de har masse kvalitet i laget og har fått dårlig betalt denne våren, sier Børven.

Sjansefattig før pause

Førsteomgang var sjansefattig, men det var små marginer unna store sjanser. Det var heller på grunn av litt shaky forsvar, og ikke praktangrep. De første femten minuttene bølget det begge veier før «Loket» tok initiativet, og da var Daniel Campos god på midtbanen, Sølve Sæter hadde god kontroll som midtstopper og på topp var stadig Espen Ringlund og Mads Bådsvik på farten. Særlig sistnevnte lagde trøbbel med sin hurtighet og snek seg inn i bakrom ved enhver anledning.

Grei hang dårlig sammen i leddene og virket ikke helt påskrudd. Erik Eck Jørgensen prøvde mye sentralt på midtbanen, men hadde ikke resten av laget med seg. Etterhvert ble det mer enn nok å forsvare seg for hjemmelaget.

Etter 32 minutter tok gjestene ledelsen, og målet var flott. «Loket» bearbeidet på tvers, ventet på det perfekte løpet og fant det. Mads Bådsvik gjorde et flott bueløp og fikk ballen i medfart. Han førte den hele veien inn i femmeteren og serverte Erik Dietrichson foran mål. Sunnmøringen banket ballen sikkert forbi Marcus Kristiansen. En fortjent ledelse.

Erik Dietrichson ga Lokomotiv Oslo ledelsen med kampens første mål borte mot Grei.

Grei tok over

Grei tok over etter hvilen, og Christiaan Wielens satte fart på hjemmelaget som savnet offensiv kreativitet i førsteomgang. Han tok ballen ned på imponerende vis, i høy fart og dunket ballen i lengste hjørne. Et klassemål av høyrevingen, og Grei hadde mer på lager, men det hadde også «Lokets» kaptein.

– Det er så unødvendig av oss å lage det frisparket, sier Marcus Kristiansen.

Grei hadde egentlig ballen i etablert angrep, gjestene klarerte en lang ball som Grei handset på. Frisparkholdet var som en drøm, ca 18 meter ved halvbuen utenfor sekstenmeteren. Knut-Idar Dalhus skjøt over muren og i nærmeste kryss.

Grei ble ikke usikre av den grunn, og fortsatte å male på for en utligning. Spesielt Kristian Storstrøm fikk en gigantisk mulighet ved bakre stolpe, men han traff bare nettveggen på halvvolley. Noen minutter senere rundet Christiaan Wielens keeper Sivert Pieroth og satt ballen i mål, men linjedommer vinket for en hårfin offside.

Christiaan Wielens (t.v.) har vist fram skuddfoten ved flere anledninger denne sesongen, og torsdag kom det nok en perle fra høyrekanten.

Kan bli tabelljumbo

– Mikkel Storeskar og Espen Ringlund flytter dessverre. De har vært viktige for oss, i år og tidligere. Men vi har nok med kvalitet til å klare oss. Vi gleder oss til høsten, avslutter tr Stian Børven.

– Det er symptomatisk for oss denne våren. Det vil seg ikke helt. Som mot Kjelsås 2 sist er vi gode, men får ikke med oss poeng. Sånn er det med oss denne våren. Men vi gir ikke opp, sier Marcus Kristiansen.

Grei tar med det sommerferie under streken, og om det blir på jumboplass må vi vente å se til lørdag da Ready møter Nordstrand.

Stian Børven og Lokomotiv Oslo kan slappe mer av. De har hatt en stigende formkurve frem mot sommeren og ligger på femteplass, akkurat nå foran Grorud 2 og Fyllingsdalen. Men to viktige brikker flytter ut av byen og er ferdigspilt i klubben, for denne gang.

– Mikkel Storeskar og Espen Ringlund flytter dessverre. De har vært viktige for oss, i år og tidligere. Men vi har nok med kvalitet til å klare oss. Vi gleder oss til høsten, avslutter tremer Stian Børven.

---

3. divisjon avdeling 1, runde 15 søndag

Grei - Lokomotiv Oslo 1-2 (0-1)

Greibanen, 60 tilskuere

Dommer: Karwan Mamhassan, Klemetsrud IL

Mål: 0-1 Erik Dietrichson (32′), 1-1 Christiaan Wielens (59′), 1-2 Knut-Idar Dalhus (65′)

Gule kort: Nikolas Tsiolas, William Dahlen

Grei: Marcus Kristiansen - Nikolas Tsiolas (Markus Cham 74′), Abdifatah Dahir, Trym Thorbjørnsen, Krisitan Storstrøm - Kuber Sharma, Erik Eck Jørgensen (Isak Løvlund 46′), Kamyar Bawah, Ebrima Jammeh (Mohsin Ghous 74′) - Paul de Macedo (Ivan Castro 74′), Eirik Holt Løw (Christiaan Wielens 46′)

Lokomotiv Oslo: Sivert Pieroth - Ola Rognebakke, Sølve Sæter, Knut-Idar Skjelten Dalhus, - Trym Andenes Blaauw (Mathias Sørensen 80′), Erik Dietrichson, Daniel Campos, Mika Mykkeltvedt, Eirik Bie (David Nedal 88′) - Mads Bådsvik (William Dahlen 80′), Espen Ringlund (Bjørnar Berge 88′)