trikkeligaen

Soloraid sikret sent Kjelsås-poeng – misbrukte muligheten til å skaffe seg luke

(Fløy-Flekkerøy – Kjelsås 2-2) Kjelsås har ikke klart å vinne to kamper på rad denne sesongen, og gjorde det heller ikke mot Fløy. Et soloraid fra Sebastian Ottesen sørget for at det i det minste ble ett poeng med i bagasjen hjem.

Med den knallsterke hjemmeseieren 3-1 over Vard Haugesund sist, og Nardos tap i sin utsatte kamp mot Øygarden, kunne Kjelsås med seier mot Fløy-Flekkerøy skaffe seg en luke i nedrykksstriden på seks poeng ned til nettopp Nardo med fire kamper igjen å spille. Med ni poeng opp til sikker plass er Fløy i enda større poengnød enn Kjelsås, og før kampen byttet Fløy ut trener Vebjørn Urdal med tidligere Start-sjef Joey Hardarson. Uten at det så ut til å gjøre susen i starten for vertene.

På det blide sørland var det nemlig Kjelsås som hadde mest grunn til å smile etter åpningen. Gjestene tok kommandoen tidlig, og satte et press på Fløy fra start, uten å skape noen store sjanser. Ti minutter ut i kampen presset Jacob Hanstad fram en corner, som Jesper Solli slo inn på bakerste stolpe.

Keepertabbe ga Kjelsås ledelsen

Der var Fløy-keeper Ante Knezovic ute på en skikkelig bærtur, slik at Lars Brotangen fikk headet den mot mål etter at ballen gikk over keeperen og datt ned på pannebrasken til midtstopperen. Brotangen var i duell med Ole Erik Midtskogen, og det så ut til at headingen gikk via via toppscorer Midtskogen, som i hvert fall fikk kreditert sitt tiende mål for sesongen.

Etter målet jevnet det seg litt mer ut, og Fløy fikk litt mer kontroll på ballen, og kom mer med i banespillet. Selv om vertene fikk mer tid med ballen, hadde Kjelsås få problemer med å forsvare seg, på de enkelte innleggene som kom inn i feltet.

Idet vi passerte halvtimen fikk hjemmelaget sin første gode mulighet i kampen, da en Kjelsås-spiller bommet da han skulle avskjære et forsøk på en pasning. Det endte med at ballen ble liggende hos Fløys Emil Pedersen, som snudde seg rundt og skjøt fra 15 meter. Emil Fiskvik i Kjelsås-buret var fint med på notene, og reddet skuddet ut til en corner som ble resultatløs.

Kjelsås-ledelse etter sjansefattig omgang

Det er bra det ikke deles ut stilpoeng i fotball, da den første omgangen på Arkicon Arena i Flekkerøy ikke var videre pen å se på. Det var masse stopp i spillet, på grunn av den veldig lave lista dommer Aleksander Vermundsen la seg på, mye dårlig pasningsspill og tilnærmet fritt for sjanser. Men Fløy hadde det meste av initiativet mot slutten av omgangen, med noen cornere og et par innleggsforsøk som Kjelsås fikk beinet unna.

For Kjelsås var det selvsagt viktig å få med seg ledelsen inn til pause, og selv om Eivind Kampens menn ikke skapte noen flere sjanser etter ledermålet, gikk de inn i garderoben med den eneste scoringen i den ytterst viktige kampen i bunnstriden.

Kjelsås gikk rett i angrep etter pause, og Jacob Hanstad kom til avslutning før minuttet var spilt etter fint forarbeid av Winston Paintsil. Hanstad skjøt fra ti meters hold, men skuddet skled litt av foten og gikk en god meter over mål. Minuttet senere var det Emil Pedersen som kom til en god skuddmulighet, men som i den første omgangen var Fiskvik på skuddet og fikk slått det til innkast.

Dårlig presisjon hos begge lag

Fløy kom seg til et par gode innleggsmuligheter også de ti første minuttene etter pause, men som i den første omgangen ble det ingenting ut av det. Enten fordi kvaliteten på innleggene var for dårlig, eller fordi Kjelsås fikk stanget ballen unna. Slik Sebastian Ottesen fikk da Fløy faktisk var i overtall inne i Kjelsås’ boks, men ikke fikk avsluttet på grunn av Ottesen.

Hjemmelaget fortsatte å presse på for en utligning, men som så ofte før slet vertene med kvaliteten på den siste tredjedelen. Fløy presset fram nok cornere, og kom til gode nok muligheter til å skape ting, slik at at Kjelsås langt fra kunne føle seg sikker, men klarte ikke å skape noen ordentlig farlige sjanser.

På den andre siden var Kjelsås heller ikke flinke nok til å utnytte de overgangsmulighetene de fikk, da Fløy var nødt til å satse mer offensivt for å utligne. Thomas Nygaaard fikk en god mulighet etter et frispark drøye 20 minutter før slutt, men selv om headingen var solid, flyttet Fiskvik godt over og fikk nok en gang hendene på Fløy-spillerens forsøk.

Fløy snudde kampen på to minutter

Noen minutter senere kom utligningen for Fløy, og man kan ikke si det verken var ufortjent eller uventet. Nok en gang kom Fløy seg til innlegg og denne gang traff innlegg til Kristian Strømland Lien en lagkamerat inne i feltet. Mathias Fredriksen hoppet over ballen, som endte opp hos Emil Pedersen som scoret på sin tredje store sjanse for kampen.

Kjelsås-spillerne rakk nesten ikke å deppe over å miste ledelsen, før Fløy scoret igjen, da kampen var snudd drøye minuttet etter Fløys første mål. Denne gang var det Sebastian Fredriksen som skjøt fra like utenfor 16-meteren, og Lars Brotangen som blokkerte Fløy-spillerens skudd. Uheldigvis for Brotangen og Kjelsås ble ballen liggende på en sju-åtte meter der André Richstad plasserte den under beina til Emil Fiskvik.

Kjelsås hevet spillet og banket en del baller opp mot Midtskogen etter de to kjappe baklengsmålene, men det nærmeste han kom var en heading et par meter utenfor mål. Ei heller innbytter Rosland klarte å få til en god nok avslutning, da han fikk en halvsjanse ti minutter før slutt. Dermed så det ikke ut til at Kjelsås skulle klare å sette noe skikkelig press på vertene.

Soloraid fra Ottesen sørget for poeng

Men så fant Sebastian Ottesen dribleskoene ute på kanten, og fintet seg inn i Fløys 16-meteren. Forsvarsspilleren raidet fra midt på Fløys banehalvdel, stormet inn i vertenes boks, fintet vekk et par Fløy-spillere og siden ingen gikk på han smalt han likegodt avgårde et skudd som gikk rett ned i det lengste hjørnet. Rett og slett et strålende raid ut av ingenting fra Ottesen.

På overtid fikk Victor Halvorsen sjansen på corner, men headet ballen rett på Rosland foran mål. Winston Paintsil prøvde seg stadig vekk inne i feltet, men kom seg ikke til en skuddmulighet. Fløy skaffet seg corner på overtid av overtiden, men kampens siste mulighet ebbet ut i ingenting. Dermed måtte Eivind Kampen og Kjelsås ta til takke med poengdeling.

Med det ene poenget gikk Kjelsås opp på 28 poeng, og ligger med det fire poeng foran Nardo med fire kamper igjen å spille. Kjelsås neste kamp nå er borte mot Odd 2 på mandag.

---

PostNord-ligaen avd. 2 – runde 22

Fløy-Flekkerøy – Kjelsås 2-2 (0-1)

Arkicon Arena

Mål: 0-1 Ole Erik Midtskogen (9.), 1-1 Emil Pedersen (72.), 2-1 André Richstad (74.), 2-2 Sebastian Ottesen (88.)

Kjelsås (4-3-3): Emil Fiskvik – Victor Halvorsen, Lars Brotangen, Sebastian Ottesen, Ola Bjørnland – Akinbola Akinyemi (Filip Gripsgård fra 80.), Jesper Solli, Mansour Sinyan – Jacob Hanstad (Erik Rosland fra 69.), Ole Erik Midtskogen, Winston Yaw Paintsil.

Gule kort: André Richstad, Anders Hella, Joey Hardarson (trener), Fløy.

Dommer: Aleksander Skjold Vermundsen (Kopervik Idrettslag)