trikkeligaen

Sollis nydelige solomål holdt ikke for et Kjelsås i bunnstriden

(Øygarden – Kjelsås 3-2). Eivind Kampen og Kjelsås hadde håp om å få en luke til bunnrivalene, men i sterk vind på Ågotnes gress ble det et knepent tap.

Jesper Solli scoret et flott mål for bortelaget, men to mål av Knut Spangelo Haga og ett av Markus Eiane ordnet tre poeng til vertene. Da hjalp det ikke at Jacob Hanstad ordnet redusering til 2-3 mot slutten.

Resultatet gjør at Kjelsås blir liggende på 24 poeng, kun tre poeng over Nardo på nedrykksplass. Nardo, som gjester Rosenborg 2 søndag, har en kamp mindre spilt enn Kjelsås. Øygarden klatret med seieren opp på 29 poeng.

Det ble et hendelsesfattig første kvarter i et oppgjør preget av kraftig vind på Ågotnes gress. Et par skudd fra distanse fra Jesper Solli og Jacob Hanstad ble det i starten, men siktet var ikke fininnstilt hos noen av dem. Yaw Paintsil fikk muligheten fra 14-15 meter etter et frispark etter 18 minutter, men avslutningen hans ble sleivet over mål.

Kalddusj

Litt mot spillets gang var det hjemmelaget Øygarden som tok ledelsen etter 21 minutter. Markus Eiane løsnet skudd, det ble reddet, men returen satte Knut Spangelo Haga inn i venstre hjørne.

Kjelsås fikk muligheten til utligning åtte minutter etter, da Fredrik Flos tilbakespill mot vertenes keeper Borger Thomas traff en liten tue. Spretten ballen fikk overrumplet nesten burvokteren, men Øygarden slapp med skrekken.

Kort tid etter fikk gjestenes Mansour Sinyan en stor mulighet fra kloss hold etter corner fra venstre, men headingen gikk like over tverrliggeren.

Til slutt skulle Kjelsås få uttelling. En Jesper Solli i fint driv vartet opp med en strålende soloprestasjon og ordnet helt på egen hånd 1-1 for bortelaget. Det var hans fjerde fulltreffer denne sesongen.

Samme mann slo en fin corner til Lars Brotangen like før pause, men stopperens heading fikk samme skjebne som Sinyans forsøk – ballen gikk like over kassen. Lagene var like langt da dommer Marius Bye ga pausesignalet.

Hanstad-goal

Kjelsås ante håp om tre poeng, men kun tre minutter ut i 2. omgang sto det 2-1 til hjemmelaget. Markus Eiane løp seg fri og fikk ballen i bakrom, og alene med Emil Fiskvik plasserte han ballen trygt ned i høyre hjørne.

Og etter 71 minutters spill virket Øygarden å ha punktert matchen. Knut Spangelo Haga ble tomålsscorer da han dukket opp i boksen og plasserte ballen knallhardt ned i høyre hjørne.

Men Kjelsås ga ikke opp, og fikk nytt håp kun to minutter etter 3-1-scoringen. Unggutten Jacob Hanstad fikk hodet på et innlegg fra høyre, og så ballen dale inn i høyre hjørne bak en sprellende Thomas i Øygarden-målet.

Trener Eivind Kampen forsøkte å mane sitt Kjelsås-mannskap til mobilisering mot slutten, men spillet ble stykket opp av mange brudd i spillet og feilpasninger. Øygarden-spillerne holdt hodet kaldt og red inn ettmålsseier til tre poeng.

Kjelsås tar imot Vard i neste serierunde. Den kampen spilles lørdag 16. oktober. Deretter venter bortekamp mot bunnlaget Fløy 21. oktober.

Hold deg oppdatert! Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen her

---

Fotball, 2. divisjon menn, avdeling 2

Øygarden – Kjelsås 3-2 (1-1)

Ågotnes gress

Mål: 1-0 Knut Spangelo Haga (21), 1-1 Jesper Solli (37), 2-1 Markus Eiane (48), Haga 3-1 (71), 3-2 Jacob Hanstad (73)

Dommer: Marius Bye, Aurskog-Høland

Gult kort: Knut Spangelo Haga, Øygarden. Erik Rosland og Jesper Solli, Kjelsås.

Kjelsås (4-4-2): Emil Fiskvik – Runar Brenden (Sebastian Ottesen fra 73.), Lars Brotangen, Helmer Rusten, Ola Bjørnland – Yaw Paintsil (Akinbola Akinyemi fra 73.), Mansour Sinyan, Jesper Solli, Jacob Hanstad – Erik Rosland, Ole Erik Midtskogen