trikkeligaen

Midtskogen-magi da Kjelsås snudde og tok tre livsviktige poeng

(Kjelsås – Sotra 3-1) I kampen ingen av lagene kunne tape i bunnstriden i 2. divisjon mellom Kjelsås og Sotra var det fire magiske minutter, en magisk avslutning og et magisk hodestøt fra Ole Erik Midtskogen som sørget for en uhyre viktig Kjelsås-seier 3-1.

GREFSEN STADION (Dagsavisen): Det så nemlig mørkt ut for hjemmelaget like etter pause, da Sotra gikk opp til 1-0 etter en straffe.

De 20 neste minuttene var det Kjelsås som stanget og stanget, uten å få lønn for strevet. Så tok den nysignerte spissen Ole Erik Midtskogen ansvar. Etter 70 minutter hamret han ballen opp i nettaket til 1-1, før han fire minutter senere stanget inn 2-1 etter en corner.

– Det er ikke så overraskende lenger. Han er fryktelig sterk. Hvis han får mat i de områdene rundt mål, så skal du tidlig opp på morgenen for å stoppe Ole Erik. To strålende scoringer, sier Kjelsås-trener Eivind Kampen om sin nye spissjuvel i det som blir en nervepirrende avslutning på sesongen, og der Midtskogen garantert blir en viktig brikke for Kjelsås.

Målene var Midtskogens syvende og åttende mål for Kjelsås på bare ti kamper etter overgangen fra irske Dundalk. Der spilte han faktisk kvalikkamp til Conference League, den nyoppstartede klubbturneringen, så sent som 22. juli. Han ler når han tenker over

– Jeg er fornøyd med starten. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Alt Kjelsås gjør – treneren, garderobekulturen, alt – er veldig bra. Det er deilig å endelig få spille kamp etter kamp. Motivasjonen er på topp og det er morsommere og morsommere å spille fotball igjen, etter noen tunge måneder i Irland, sier han.

I Irland var han mye skadet, og når han først fikk spille, var det ofte ute på kanten. Derfor har det vært deilig å spille spiss i Kjelsås, sier han selv.

Luke til Nardo og Sotra

Selv om Sotra hadde en astronomisk mulighet på overtid, var det Mansour Sinyan som scoret kampens siste mål da han kom alene med Sebastian Heggland og lekkert la ballen i lengste hjørne til 3-1.

De tre meget viktige poengene gjør at Kjelsås nå har fått en luke til Nardo og Sotra. Nardo ledet på sjokkerende vis 2-0 over serieleder Egersund søndag, men et rødt kort og fullstendig kollaps gjorde at Egersund vant 3-2. Kjelsås (19 kamper, 24 poeng) har tre poeng ned til både Nardo (19 kamper) og Sotra (20 kamper).

– Dette var ekstremt viktig, samt at det var litt innbyrdes «nede i gjørma» der. Det betyr all verden å ta de tre poengene her, sier Kampen.

Sjansefattig 1. omgang

På 2021s tyngste dag værmessig – med øsende regnvær og sidestilt vind under oppgjøret – var det Kjelsås som fikk den første gode muligheten. Erik Rostad ble felt på 16 meter og fikk frispark på streken, men det frekke forsøket fra Jesper Solli i lengste hjørne gikk like utenfor.

Så fikk Sotra en halvsjanse da Frederic Falck headet fra åtte-ni meter, men det var keepermat for Emil Fiskvik. Ti minutter senere var det Jacob Hanstad som var farlig frempå. Etter en lekker oversteg og et bra touch inn i banen prøvde unggutten å lure ballen i lengste hjørne. Men som Sollis forsøk gikk ballen like utenfor.

35 minutter var spilt da Kjelsås fikk omgangens desidert største sjanse. Hanstad spilte en lekker pasning gjennom til Erik Rosland, som dro seg forbi Sotra-keeper Sebastian Heggland på lekkert vis. Men da spissen hadde dratt seg forbi keeperen, spilte han en håpløs pasning i retning Midtskogen istedenfor å enten sette ballen i mål eller treffe spissmakkeren. Det ble en halvveis avgjørelse og dermed ingen scoring.

Det var i det hele tatt en nervøs omgang fra begge lagene, og det sto 0-0 etter de første 45 minuttene.

– Litt prøvende første 45 hvor det ikke skjer så mye, hvor Erik får en stor mulighet til å sende oss i føringen, er Kampens oppsummering av en lite spennende.

Stor sjanse og straffe imot

Bare 49 sekunder ut i den andre omgangen var det nære 1-0, og igjen var Rosland på farta. Han fikk ballen i boks og prøvde å skyte i steget, men forsøket gikk i nettveggen.

Og etter så mange nesten-muligheter for Kjelsås, skjedde det som «måtte» skje. Et Sotra-innlegg havnet på bakerste stolpe, der ballen spratt litt feil for Sebastian Ottesen. Han skulle klarere, men trakk seg i siste liten og endte isteden opp med å sparke ned Falch. Det så ut som en billig straffe å gi fra Bendik Haarberg, men straffe ble uansett dømt.

Lars Oskar Kilen var sikker fra elleve meter og sendte ballen til høyre og Emil Fiskvik til venstre. 1-0 til Sotra.

– En sånn Kalle Klovn-straffe imot, som kommer en gang i skuddåret, sier Kampen om straffen.

Midtskogen-dobbel

Etter at Kjelsås hadde hatt mye ball, men slitt med å skape det helt store, var det fortjent da Ole Erik Midtskogen utlignet til 1-1 etter 70 minutter. Ottesen fikk sin søte revansje da han slo et nydelig innlegg på bakre stolpe til Midtskogen, som bredsidet ballen opp i nettaket.

– Et godt innlegg. Jeg finner blindsonen til stopperne og blir stående alene. Så bare banka jeg den i mål, sier Midtskogen om målet.

Så, bare fire minutter senere, var kampen snudd. Solli svingte inn en corner og fant Midtskogen, som var på vei bakover. Han fikk så mye kraft i headingen at han klarte å heade ballen tilbake der den kom fra og i mål på utsøkt vis.

Hvordan han klarte det vi ikke, men det var likevel praktfullt gjort av spissen.

– Godt slått av Solli. De hadde en plan om å ta meg ut i boks, så jeg tok ut dybde og jeg kunne bare legge den tilbake der den kom fra.

Sotra klarte ikke å sette inn et all verdens press på tampen, før vi hadde passert 92 minutter. En corner ble slått inn i Kjelsås-boksen, og fra fire-fem meter skulle bare Daniel Tørum sette ballen i mål. Han skjøt istedenfor hull i lufta og klarte på utrolig vis å bomme.

Og like etter fastsatte Sinyan resultatet til 3-1. Dermed endte det med en livsviktig trepoenger for Kjelsås.

– Vi responderer ekstremt bra etter at vi havner under 0-1. Vi klarer å holde roen, samtidig som vi skaper mye. Vi vinner selvfølgelig kjempefortjent til slutt. Det var «framifrå», sier Kampen.

---

PostNord-ligaen avd. 2 – runde 20

Kjelsås – Sotra 3-1 (0-0)

Grefsen stadion

Mål: 0-1 Lars Oskar Kilen (str. 49), 1-1 Ole Erik Midtskogen (70), 2-1 Midtskogen (74), 3-1 Mansour Sinyan (90).

Kjelsås (4-4-2): Emil Fiskvik – Sebastian Ottesen, Martin Helmer Rusten, Lars Brotangen, Ola Bjørnland – Yaw Paintsil, Jesper Solli, Mansour Sinyan, Jacob Hanstad – Erik Rosland (Rasmus Løvseth inn etter 79), Ole Erik Midtskogen.

Gule kort: Henrik Nyland, Sotra.

Dommer: Bendik Haarberg (Kvass/Ulvungen FK)