trikkeligaen

Kjelsås forbereder seg på neglebitende høstavslutning: – Nå er vi i nedrykkstriden

Med poeng i sju strake kamper før tapet mot Egersund, kunne Kjelsås sikret plassen med seiere hjemme mot bunnkollegaene Nardo og Sotra. Torsdag ble den første matchballen spolert, og dermed er Kjelsås trygt planta i sumpen før lørdagens oppgjør.

GREFSEN STADION (Dagsavisen): Kjelsås har ligget stabilt jevnt litt over nedrykk hele sesongen, men ingen tap siden slutten av juli og alle tre hovedutfordrerne på hjemmebane har gjort at det ikke har blitt snakket så mye om nedrykksstrid på Grefsen stadion. To utsatte kamper har Eivind Kampens menn også hatt, deriblant dagens første av tre nøkkeldueller i bunnen, Nardo hjemme.

Utsatte kamper gir imidlertid ikke poeng på blokka, da Nardo fikk med seg alle nordover etter en tett og jevnspilt affære der Kjelsås som vanlig i årets sesong var det beste laget, men ikke klarte å omsette sjansene sine. Da endte det med 0-1-tap, og det verst tenkelige resultat for Kjelsås sin del som nå er trygt plasser i nedrykkstriden á poeng med Nardo som ligger under streken.

– Det her er tungt. Det her er så tungt som du får det. Vi kunne gjort noe med den situasjonen vi har satt oss i, men det mestrer vi ikke. Nå er korta delt ut, og alle kampene fremover nå blir usedvanlig viktige for oss, forteller en meget skuffet Eivind Kampen til Dagsavisen etter kampslutt.

Ny nøkkelduell venter

Der det tidligere i år ikke har blitt snakket om nedrykk, og man skulle rette opp det dårlige inntrykket fra den forkortede fjorårssesongen med koronaoppkjøring og det hele, er det nå bare målforskjellen som hindrer Kjelsås å ligge på nedrykk med åtte serierunder igjen.

– Hvis dere har behov for å definere situasjonen vi er i nå, er det ingen tvil om at vi er i nedrykkstriden. Gjennom de sju kampene vi unngikk tap før kampen mot Egersund sist satte vi oss i den situasjonen at rammene rundt denne kampen ikke var så stygg for oss, og oppsiden var langt større enn nedsiden. Det å tape denne kampen her er rett og slett fælt, sier Kjelsås-treneren.

Allerede på søndag klokka 14.00 kommer Sotra til Grefsen stadion, i det som nå blir en enda viktigere kamp enn dagens mot Nardo. Sotra ligger nå under streken, på dårligere målforskjell enn Nardo. I tillegg venter to kamper mot Fløy-Flekkerøy, som rett og slett må vinnes.

– Det blir nok en litt annen type kamp enn det vi så mot Nardo i dag, men det er klart at den er uhyre viktig. For vår del er det bare på med arbeidshanskene, og jobbe med å bedre prestasjonene i de få dagene mellom disse to kampene. Vi hadde en god rekke kamper før tapet mot Egersund, og vi kan klare å stable på beina en sånn rekke med kamper til. Da er det fint at Sotra-kampen kommer såpass tidlig slik at vi kan revansjere dagens tap der, sier en innbitt trener Kampen.

Samme gamle leksa

Som i veldig mange av årets tidligere kamper skapte Kjelsås flest sjanser hjemme på Grefsen stadion, og som så ofte før klarte man ikke å omsette de. Nardo hadde to virkelig store sjanser, scoret på en av dem, og da gikk det som det har gjort i fem av ni hjemmekamper. Det ble poengtap, og sesongens andre hjemmetap.

– Vi skaper nok til å score både ett og to mål her, det det er det ingen tvil om. Vi visste at Nardo kom hit med en stram 4-5-1-formasjon der de ønsket å satse på kontringer, og vi visste at det kom til å bli en tålmodighetsprøve der vi måtte holde hodet kaldt og konsentrasjonen oppe. Det klarer vi ikke, da vi har en stopper som sovnet på baklengsmålet. Det kostet oss dyrt, og er rett og slett ikke bra nok. Vi skal ikke slippe inn mål i en sånn kamp, også er det jo utgjort at det skuddet triller inn i kroken, mens våre går like utenfor, forteller Kampen.

Han måtte se at Jesper Solli, Ole Erik Midtskogen, Mansour Sinyan og Jacob Hanstad alle fikk sine skudd fra distanse reddet av Nardos for anledningen gode keeper, Preben Øie. Nærmest var kanskje Winston Yaw Paintsil, da hans skudd skiftet retning og snek seg såvidt på utsiden.

– Vi har ganske mange flere muligheter enn dem til å score, der de aller fleste er bedre enn det han som scoret for Nardo fikk. Vi er ikke bra nok i hverken den ene eller den andre delen av banen, og det gjør at du i sum får som fortjent da, sier en slukøret Kjelsås-trener som nå retter blikket mot den usedvanlig viktige kampen mot Sotra hjemme på Grefsen stadion kommende søndag.

Mer fra Dagsavisen